Oulun kaupungin päiväkoti

Päiväkodilla on selkeä päivärytmi

Oululaisessa päiväkodissa OptiWatti säätää lämmitystä käytön mukaan. Tässä käyttö on hyvin ennakoitavissa, joten saavutettavat säästötkin ovat suuria – mittaus näyttää 36 prosentin pudotusta sähkön kokonaiskulutuksessa.

Koulut ja päiväkodit ovat kiinteistöjä, joiden vuorokautinen käyttöaika on selkeärajainen. Ellei joulujuhlan tapaisia iltatilaisuuksia ole, huoneistoissa oleskellaan selkeän kellorytmin mukaisesti, ja iltaisin sekä viikonloppuisin lämpöä voidaan viilentää tuntuvasti ilman, että se häiritsee ketään.

Oululainen Mäntyrinteen päiväkoti on noin 80 lapsen peuhaamispaikka. Puurunkoinen rakennus on pinta-alaltaan 750 neliömetriä, ja siinä on suorasähkölämmitys. Rakennus on valmistunut 1992, eikä siinä ole muita lämmönlähteitä.

Kiinteistömanageri Juha Vattulainen kertoo, että rakennukseen asennettiin OptiWatti syksyllä 2017. Ensisijaisena tavoitteena oli testata tämän tyyppistä lämmityksen optimointiratkaisua ja saada kokemuksia järjestelmästä.

Tuntuvat säästöt

”Meillä Oulussa on useita energiansäästöön liittyviä projekteja, ja OptiWatti on eräs niistä. Hiilijalanjälki on merkittävä toimintaa ohjaava tekijä, sitä on pakko pienentää. Tavoitteenamme ovat terveelliset ja turvalliset tilat, joissa huomioidaan myös energiatehokkuus”, Vattulainen sanoo.


Kiinteistömanageri Juha Vattulainen

Mäntyrinteen sähkönkulutus on ollut noin 210-240 MWh vuodessa. Mittaukset näyttävät, että kokonaiskulutuksessa saavutettiin 36 prosentin säästö. Lämmityskuluissa säästö on tätäkin suurempi, varsinkin kun huomioidaan kylmemmästä talvesta noussut lämmitystarve, joka ilman lämmityksen optimointia olisi kasvanut 15 % (Lähde: Ilmatieteenlaitos/lämmitystarveluku).

Säätö kätevästi etänä

Kiinteistönhoitaja Jari Kanniainen luonnehtii OptiWattia tosi käteväksi. Lämmityksen huonekohtainen säätö onnistuu netin kautta, joten paikalle ei tarvitse lähteä. Lisäksi tilojen muuttuvat käyttöajat on helppo ottaa huomioon.

Langattomuus on etu sekä asennuksen että käytön kannalta, ja järjestelmä sulkee pois sen mahdollisuuden, että uteliaat lapsukaiset alkaisivat säädellä pattereita omatoimisesti.

Oulun kaupungin Mäntyrinteen päiväkodista voit lukea lisää osoitteesta: www.ouka.fi/oulu/mantyrinteen-paivakoti.

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Asiakaskokemukset

Katso kaikki

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.