Rukalla majoitus klikataan kalenterivarauksella mukavuuslämpötilaan

Matkailuyritysten vastuullisuus kiinnostaa asiakkaita. Luontoelämyksiä painottavassa matkakohteessa kuten Kuusamossa odotetaan majoituspalveluiltakin ekologisuutta. Lämmityksen ohjaus käyttöasteen mukaan on oiva keino pienentää niin energiankulutusta kuin hiilidioksidipäästöjä. Samalla säästyy turhia kustannuksia.

– Kun puhdas luonto on tärkeä osa loman antia, tulee majoituksen ympäristöarvojen olla linjassa tämän kanssa, kertoo Rukalla toimiva pitkän linjan majoitusyrittäjä Marjo Määttä. Haluamme toimia esimerkkinä vastuullisen matkailun puolesta. Energiansäästö vuokrahuoneistoissa ja -huviloissa on yksi konkreettisista keinoista olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta.

Määtän perheyrityksellä on Rukalla useita majoituskohteita, joissa hyödynnetään lämmityksen älyohjausta yhdistettynä digitaaliseen varausjärjestelmään. OptiWatin ohjaus Sportumin TravelNet-kalenterivarauksella tekee huonelämpötilojen optimoinnista tarkkaa ja täsmällistä.

Kalenterintarkkaa lämmityksen optimointia

TravelNet on pilvipohjainen kalenteri- ja varausjärjestelmä, joka on kehitetty erityisesti matkailuyritysten tarpeisiin, muun muassa varausten reaaliaikaiseen hallintaan. Määtän matkailupalvelut on ollut alusta asti mukana kehittämässä järjestelmää majoitustoimijan päivittäiseen käyttöön sopivaksi. Yksi hyödyllisiä ominaisuuksia on rajapintojen mahdollistama kytkentä OptiWatin älykkääseen lämmityksen ohjaukseen.

Lämmityksen älyohjaus ja digitaalinen varauskalenteri yhdessä pitävät huolen siitä, että lomahuoneistoissa on mukavan lämmin vierailijoiden saapuessa ja siitä, että lämpötila laskee energiankulutusta leikkaavaan Säästö-tilaan, kun huoneisto on tyhjillään.

– Kalenterin käyttäjän tarvitsee kirjata tilojen varaukset vain kerran, ja integraation ansiosta ne näkyvät saman tien kalenterissa ja OptiWatin käyttöliittymässä. Samalla säästyy aikaa ja vaivaa, kun lämmöistä ei tarvitse erikseen huolehtia, kertoo Määttä.

Suomen pohjoinen sijainti vaikuttaa väkisinkin lämmitysenergian kulutukseen, mikä tuntuu majoitusyrittäjän kukkarossa ja kasvattaa hiilijalanjälkeä. Etenkin useita kohteita hallinoivalle toimijalle on suuri etu, että lämpötilat asettuvat automaattisesti optimaaliselle tasolle kalenterimerkinnän mukaan samalla hetkellä, kun asiakkaan varaus tehdään.

Hälytysrajat säästävät isoilta vahingoilta

Määtän majoituksissa OptiWatti on käytössä varausjärjestelmän kautta kymmenessä maalämmöllä varustetussa Villa Veskarannan huvila-huoneistossa sekä kuudessa sähkölämmitteisessä Rukan Salonki Chalets -hirsihuvilassa.

Joulukuussa 2018 valmistuneet Villa Veskarannan huvila-huoneistot tarjoavaa superior-luokan majoitusta metsän siimeksessä järven rannalla. Kaksikerroksisten paritalohuoneistojen erikoisuutena on makuuhuoneen katon iso ikkuna, jonka kautta on mahdollisuus ihailla revontulia, tähtitaivasta tai valoisaa kesäyötä. OptiWatti-ohjaus otettiin huoneistoissa käyttöön heti niiden valmistuttua.

Komeissa kelohirsistä rakennetuissa Rukan Salonki Chalets -huviloissa on isonkin perheen tai ryhmän mahdollisuus majoittua tilavasti lähellä Rukankylää. Isoissa kelohuviloissa OptiWatti auttaa pitämään sähkölämmityksen kulut kurissa.

– Yksi keskeinen hyöty OptiWatista on mielestämme sen toiminta hälytysjärjestelmänä, toteaa Määttä. Kun jossain huoneistossa lämpötila laskee talvella alle hälytysrajan, saamme heti hälytyksen puhelimeen. Näin olemme välttyneet monilta isoilta vahingoilta. Ulkomaalaiset matkailijat eivät välttämättä kiinnitä ulos lähtiessään huomiota siihen, että Kuusamossa ei voi talvella jättää ikkunoita auki koko päiväksi.

Kesäkaudesta 2020 odotetaan vilkasta

Suomi on kokenut viime vuosina ison nousun kansainvälisesti kiinnostavana matkakohteena, ja valtaosa Rukan alueen asiakaskunnasta on jo pitkään ollut ulkomaalaisia. Koronakevään 2020 matkustusrajoituksia seurasi viikkojen radikaali käyttöasteen pudotus, myös suomalaisten asiakkaiden kohdalla.

Kesä näyttää kuitenkin jo varauskalenterissakin valoisalta. Marjo Määttä kertoo majoituskohteiden alkaneen täyttyä heti, kun kotimaan matkustusrajoituksista luovuttiin.

Talviaktiviteettien lisäksi Kuusamo ja Ruka tarjoavat monipuolisia elämyksiä kesään ja syksyyn. Vaihtoehtoja riittää koskenlaskusta, kesäkelkkailuun, kalastukseen, melontaan, maastopyöräilyyn, ratsastuksiin, vaelluksiin, ruskaretkiin tai villien karhujen katseluun.

Kotimaassa matkustaminen on jo sinänsä ekoteko. Samalla se on keino tukea suomalaisia yrittäjiä, mikä on tärkeämpää kuin koskaan.

Yhdistä OptiWatti ja varauskalenteri

Haluatko tietää lisää OptiWatin ja Sportumin TravelNet-varausjärjestelmän yhdistämisestä?

Kysy lisää asiantuntijaltamme ja hyödynnä kalenterivarauksen ja lämmityksen vaivaton automaatio!

Kohde

10 maalämmöllä varustettua 2018 valmistunutta huvila-huoneistoa ja 6 sähkölämmitteistä hirsihuvilaa 1990-luvulta.

Lämmitysratkaisu:

Maalämpö huvila-huoneistoissa, sähkölämmitys hirsihuviloissa

OptiWatti otettu käyttöön:

Huviloissa syyskuussa 2018 ja huoneistoissa joulukuussa 2018

Päiväkodin energiansäästö osa Lohjan ilmastotyötä

Tärkeimpiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemisen näkökulmasta kuntien tasolla kuuluu kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen. Lohjan kaupunki kuuluu vastuullisiin…

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä kalenterivaraukset ja lämmityksen ohjaus toimivat yhdessä

Kiljahduksen ja pärskinnän äänet täyttävät ilman. Saimaan vesi on kylmää. Rippikoululaisten iloiset äänet kuuluvat Kesärannan…

Rukalla majoitus klikataan kalenterivarauksella mukavuuslämpötilaan

Matkailuyritysten vastuullisuus kiinnostaa asiakkaita. Luontoelämyksiä painottavassa matkakohteessa kuten Kuusamossa odotetaan majoituspalveluiltakin ekologisuutta. Lämmityksen ohjaus käyttöasteen…

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.