Asuinmukavuus

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Asuinmukavuus

Aseta OptiWatilla huoneisiin juuri sinulle sopivat lämpötilat

OptiWatilla nostat asuinmukavuutesi uudelle tasolle. Saat jokaiseen huoneeseen juuri sen lämpötilan kuin haluat. Hankalaan termostaattien säätelyyn ei enää ole tarvetta, kun OptiWatin älykäs huonekohtainen automatiikka tietää, milloin pitää lämmittää ja milloin säästetään. Sinä päätät, minkä lämpötilan haluat, ja OptiWatti hoitaa loput.

Lämpötilalla on suuri vaikutus asuinmukavuuteen

Yleisimmäksi mukavuuslämpötilaksi koetaan 21 astetta, mutta mieltymykset ovat hyvin yksilöllisiä yhden viihtyessä alle 20 asteessa ja toisen kaivatessa selvästi korkeampia lämpötiloja. Tärkeää on saada lämpötilat itse kullekin sopivalle tasolle ja myös niin, ettei säätöjen kanssa tarvitse nähdä jatkuvasti vaivaa. OptiWatti tuo tähän helpon ratkaisun.

Perinteisillä termostaateilla lämpötilan saaminen halutulle tasolle on hankalaa mm. seuraavista syistä johtuen: erikseen säädettäviä termostaatteja on useita, termostaattien säätöasteikot ovat epäselviä eikä niistä voi päätellä lämpötiloja, ulkolämpötilan muutoksia ei voi ennakoida ja usean lämmityslaitteen yhteisohjaus on hankalaa.

Lisäksi termostaatin mittauspiste on usein epäsopivassa paikassa – esimerkiksi pattereiden termostaatit mittaavat lämpötilan huoneen kylmimmästä kohdasta eivätkä ne reagoi riittävän nopeasti, jos huoneeseen tulee lämpöä vaikka tietokoneesta. Lopputuloksena on turhaa lämmittämistä, vaikka huoneen lämpötila on jo saavuttanut mukavuustason.

OptiWatin langaton lämpötilaa mittaava anturi asennetaan jokaisessa huoneessa ihanteelliseen paikkaan, minkä ansiosta mittauspiste on oikea, ja lämpötilan ohjaus onnistuu helposti.

Lattialämmityksissä on usein haasteena epätasainen lämpötila. Tämä korostuu erityisesti yösähköllä lämmitettävissä lattioissa, joissa huoneen lämpötila on korkeimmillaan aamulla, ja jo alkuillasta lattiat ovat kylmiä. Toisen haasteen luovat nopeat ulkolämpötilan muutokset, joihin lattialämmityksen reagoiminen kestää liian kauan.

OptiWatti laskee jatkuvasti jokaisen huoneen lämmitystarpeen eteenpäin. Analytiikka huomioi huoneen lämpöominaisuudet, käyttäjän toivoman lämpötilan sekä alueen sääennusteen. Rajutkin ulkolämpötilojen muutokset osataan ennakoida, ja lopputuloksena on haluttu lämpötila kussakin huoneessa.

Liian korkea huonelämpötila kuluttaa turhaa energiaa ja heikentää asumismukavuutta. Se on jopa terveydelle haitallista: tutkimusten mukaan yli 22 asteessa lisääntyvät sisäilmaan liittyvät terveyshaitat kuten iho-, ärsytys- ja väsymysoireet. Myös unen laatua voidaan parantaa makuuhuoneen lämpötilaa laskemalla.

OptiWatti kytkee lämmityksen pois heti, kun haluttu lämpötila on saavutettu. Näin ylilämmittäminen loppuu automaattisesti.