test

OptiWatti SmartSunin kera Energia-messuilla

10/23/2018
Ajankohtaista

OptiWatti ja sen strateginen kumppani Naps Solar kehittävät yhteistä älykkään energian tuotannon sekä kulutuksen hallinnan ratkaisua SmartSunia. SmartSun on keskeisesti esillä yhtiöiden esitellessä yhdessä beta-vaiheessa olevaa energiatehokkuusratkaisua energia-alan ammattilaisille Tampereen Energia 2018 -messuilla tiistaista torstaihin.

Ilmastonmuutos ja IPCC:n raportin tulokset puhuvat karua kieltään olemassa olevasta ympäristömme tilasta. On selvää, että kaikkien meidän, niin yritysten kuin yksityisten henkilöidenkin on tehtävä oma osuutemme ilmastotilanteen parantamiseksi. OptiWatti Oy ja Naps Solar Systems Oy pohtivat omaa osuuttaan ja kehittivät yhdessä ratkaisun tulevaisuuden energian hallintaan ja ohjaukseen. Syntyi SmartSun -ratkaisu, joka yhdistää OptiWatin ymmärryksen modernista energianhallinnasta ja Napsin osaamisen älykkäistä ja kestävistä aurinkosähköjärjestelmistä. Tehtävälistalle kertyi lopulta niin paljon ratkaisuun yhdistettäviä mahdollisuuksia, että toteutuakseen lähiaikoina hanke oli jaettava vaiheiksi. Energia 2018-messuilla Tampereella yhtiöt esittelevät sekä SmartSunin nykytilaa, että tulevia vaiheita, jotka kaikki saadaan tuotantoon vielä ensi vuoden aikana.

”Olen todella iloinen konkreettisista, täysin toteutettavista ideoista, joita yhteinen aivoriihemme SmartSunin suhteen tuotti. Lähdemme liikkeelle OptiWatin kehittämän järjestelmän pohjalta ja yhdistämme ratkaisussa siihen aurinkosähkön älykkään tuotannon ja energian hallinnan. Kaikki osaaminen ja tieto on jo olemassa, loppu on koodaamista ja testaamista”, summaa ratkaisua Energia-messuilla esittelevä Napsin toimitusjohtaja Jussi Ojanen.

”OptiWatin kysyntä on kasvanut eksponentiaalisesti sekä kuluttaja- että yrityspuolella, eli tarvetta ja tahtotilaa sähkön ja yleisesti energianhallinnan älykkäälle ohjaamiselle on olemassa ja ratkaisuja etsitään. Napsin vuosikymmenten kokemus korkealaatuisista aurinkovoimaloista on korvaamaton tuki kehitystyössä. On upeaa päästä tekemään tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä”, kertoo OptiWatin toimitusjohtaja Ari Tolonen.

Lisätietoa SmartSunista:

SmartSun lanseerataan Energia 2018 -messuilla tiistaina klo 13:40 VALO-lavalla ”Naps Solar + OptiWatti = SmartSun”-esityksessä. OptiWatin ja Napsin taustalla hanketta tukee yhteisenä nimittäjänä molempia omistava Taalerin Kiertotalous -rahasto, joka suosii ympäristötietoisen toiminnan kehittämistä. SmartSun on esillä Energia-messuilla osastolla E420 23.-25.10.2018 ja internetissä osoitteessa smartsun.fi.

Toimitusjohtaja Ari Tolonen, OptiWatti Oy, ari.tolonen(at)optiwatti.fi tai 044 044 1001

Toimitusjohtaja Jussi Ojanen, Naps Solar Systems Oy, jussi.ojanen(at)napssolar.com tai 050 453 6801

www.smartsun.fi

www.optiwatti.fi

www.napssolar.com

Voimatel OptiWatin pääomistajaksi

UUTINEN 4.1.2020 Voimatel Oy:stä tuli OptiWatti Oy:n pääomistaja loppuvuoden 2020 yrityskaupassa. Kaupan jälkeen OptiWatti jatkaa…

Energiaa säästävä Loimaan seurakunta kulkee kestävän kehityksen tiellä

TIEDOTE 5.6.2019 Suomen seurakunnissa panostetaan entistäkin määrätietoisemmin ympäristönsuojeluun. Loimaan seurakunta on malliesimerkki kestävästä kehityksestä, sillä…

OptiWatti lanseeraa älykkään lämmityksen ohjauksen vesikiertoisiin kiinteistöihin

TIEDOTE 24.4.2019 Kiinteistöjen ylilämmittäminen on tavallinen, mutta tarpeeton energiasyöppö, jolla on iso vaikutus CO2-päästöihin. Älykkääseen…