Älykäs sähkölämmityksen ohjaus seurakunnille

OptiWatilla sähkölämmitys siirretään digiaikaan vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Säästät lämmityskuluissa ja samalla tuet vihreämpää huomista.

Jos tehtävälistallasi on jokin alla mainituista, anna meidän auttaa:

 • Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen
 • Sähkölämmityksen nykyaikaistaminen
 • Kiinteistön hallinnan helpottaminen
 • Kulujen karsiminen
 • Kestävän kehityksen edistäminen

 

OptiWatti – kevyt täsmäratkaisu

Kotimainen OptiWatti on langaton ja jälkiasennettava lämmityksen ohjausjärjestelmä sähkölämmitteisiin kiinteistöihin.

Seurakunnilla on paljon tiloja, joiden käyttö on hyvin epäsäännöllistä. Hyvänä esimerkkinä toimivat esimerkiksi leirikeskukset, joiden lämmityksen hallintaan OptiWatti tarjoaa helpon ratkaisun.

Älykäs lämmityksen ohjaus säästää kiinteistön lämmitysenergiaa sekä parantaa lämmityksen hallittavuutta.

Järjestelmä kokoaa yhteen kaikki suorasähköllä toimivat lämmityslaitteet, ilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat. Tällöin kiinteistöjen lämpötiloja saa säädettyä huonekohtaisesti käyttötarkoituksen ja -tarpeiden mukaisesti – jopa etänä ja tunti- ja viikkokohtaisesti.

OptiWatti sisältää avaimet käteen käyttöönoton, joka voidaan tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa. Järjestelmä ei vaadi kalliita investointeja ja maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Jopa 40 % säästöt lämmityskustannuksissa

Kiinteistöjen lämpötilojen oikeanlaisella optimoinnilla on mahdollista saavuttaa huomattavia säästöjä lämmityskustannuksissa – parhaimmillaan jopa useita kymmeniä prosentteja.

Tehokkain tapa säästää on laskea tilan lämpötilaa aina, kun tila ei ole aktiivisesti käytössä. Manuaalisesti lämpötiloja ohjaamalla tilat saattavat olla helposti ylilämmitettyjä tai liian kylmiä. Älykkään järjestelmän avulla lämmityksen saa ajastettua huonekohtaisesti esimerkiksi yön ajaksi viileämmäksi.

Käyttäjien palatessa tiloihin lämpötila automaattisesti palautuu takaisin mukavuustasolle. Näin varmistetaan, että työskentelyolosuhteet ovat sopivat ja asiakkaatkin viihtyvät.

Lämmityksen etähallinnan monet edut

OptiWatilla ohjaat kiinteistön lämpötiloja kätevästi etänä tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.
Keskitetty etähallinta helpottaa yksittäisten kiinteistöjen ja useiden erillisten lämmityslaitteiden hallintaa ja seurantaa – milloin ja missä vain:

 • Etäyhteydellä lämpötilat saa säädettyä huonekohtaisesti käytön ja tarpeen mukaan.
 • Lämmityksen ajastaminen vähentää manuaalityötä ja turhia kuluja.
 • Etähallinnalla varmistat asiakkaille sopivat lämpötilat kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina. Myös vikatilanteet saadaan hallintaan reaaliaikaisella seurannalla.
 • Kiinteistön hallinnan ja seurannan helpottuessa käytössä olevat resurssit voidaan hyödyntää oleelliseen ja henkilökunnan työ on sujuvampaa.

Vauhtia ilmastotalkoisiin

Vanhojen kiinteistöjen energiatehokkuus ei välttämättä täytä enää tämän päivän vaatimuksia, mikä näkyy erityisesti kasvavina lämmityskuluina. Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen onkin tehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeä ja säästää luontoa. 

Erityisesti sähkölämmitteiset kiinteistöt tarjoavat uuden tavan tehostaa energiankäyttöä entisestään, kun muut kattavammat energiansäästötoimenpiteet on jo tehty.

OptiWatti raportoi lämmitykseen kuluvan sähköenergian ja jakaa sen vielä huonetasolle. Jos tiloissa esiintyy poikkeamia lämpötiloissa tai ilmankosteudessa, saa käyttäjä hälytyksen, jotta tilanne voidaan heti tarkistaa ja korjata.

Huonekohtainen raportointi helpottaa mahdollisten säästökohteiden löytämistä. Myös parannusta vaativat asiat kuten kiinteistön energiasyöpöt ja lämpövuodot rakenteissa on helpompi tunnistaa ja perustella järjestelmästä saatavalla tiedolla.

Tehdään yhdessä säästötavoitteista totta

Ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä projektisi sisältö, koko sekä säästömahdollisuudet. Asiantuntijamme tulee mielellään käymään kohteessanne paikan päällä kartoitusta varten. Kartoituksen jälkeen toimitamme maksuttoman hyöty- ja hinta-arvion. Soita minulle 044-355 2040 Jarmo Valvio tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@optiwatti.fi.

Sähkölämmitteisissä kiinteistöissä on suuri säästöpotentiaali – tartu tilaisuuteen nyt!

Kartoitetaan yhdessä projektisi sisältö, koko ja säästömahdollisuudet.

Soita minulle

044-355 2040

Myyntijohtaja Jarmo Valvio

Tai lähetä sähköpostia info@optiwatti.fi

OptiWatin edut

 • Sähkölämmityksen kuluihin säästöä jopa 40 %
 • Parempi käyttömukavuus sopivalla lämpötilalla
 • Lämmityksen säätäminen keskitetysti
 • Etähallinta säästää aikaa ja vaivaa
 • Ympäristöystävällinen ratkaisu

Asiakaskokemuksia

Luhtaanrannan leirikeskuksessa ohjataan sähkölämmitystä OptiWatilla. Leirikeskukselle tyypillisesti tilojen käyttö vaihtelee paljon, ja etänä tapahtuva säätö säästää sekä energiaa että työaikaa.

Jukka Sirén, tekninen isännöitsijä, Tampereen seurakuntayhtymä

Luhtaanrannan leirikeskus

OptiWatti on käytössä Tampereen seurakuntayhtymän leirikeskuksessa Tampereen Niihamassa. Klikkaa ja lue lisää heidän kokemuksistaan >