Kärjenniemen päiväkodissa lämmitystä ohjataan OptiWatilla

Kärjenniemen päiväkodissa lämmitystä ohjataan OptiWatilla

Valkeakosken kaupungin kiinteistöjen lämmitystä ohjataan OptiWatilla

OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa, leirikeskus-, kulttuuri- ja vapaa-ajan kiinteistöissä.

Älykäs lämmityksen ohjaus otettiin käyttöön Kärjenniemen päiväkodissa ja Sorrilan perhetyökeskuksessa maaliskuussa 2015. Hyvien kokemusten saattelemana kiinteistöjä on lisätty tasaiseen tahtiin ohjaukseen mm. Apian saunarakennus, Voipaalan taidekeskus, Korkeakankaan hiihtokeskus, Ystävyyden talo ja Kariniemen leirikeskus.

Valkeakosken kaupungin toimitilapäällikkö Jarmo Airaksinen kertoo:

“Tapasimme messuilla OptiWatti Oy:n edustajan, joka esitteli meille palvelua tabletilta. Siitä lähdimme kypsyttelemään ajatusta. Energiansäästö houkutteli ehkä eniten sekä lämmityksen etähallittavuus, joka säästää myös henkilökuntamme aikaa.

Tällä hetkellä käytämme OptiWattia lähes kaikissa siihen soveltuvissa sähkölämmitteisissä kiinteistöissämme. OptiWatti huolehtii, että tilojen lämpötilat on optimoitu miellyttäviksi vuodenajan, vuorokaudenajan ja käyttötilanteen mukaan tilojen käyttäjille – niin omalle henkilökunnalle kuin asiakkaille.

OptiWatin käyttöliittymää meillä käyttää useampi henkilö mm. kohteen johtaja, kiinteistönhoitaja, huoltomestari, liikuntapaikanhoitaja. Olemme ohjeistaneet, että päivittäin tarkistetaan kiinteistön lämpötilat OptiWatista. Lämpötiloja säädetään tarpeen mukaan, mutta arvioisin, että kaudet menevät pitkälti vakisäädöillä.

Esimerkiksi päiväkodissa olemme pitäneet 22 asteen oleskelulämpötilaa arkisin klo 6.30 – 17.00 välisenä aikana. Yöksi ja viikonlopuksi asetus on 17 astetta ja minimissään 15 astetta. Lisäksi huonekohtainen säätö pitää leikki- ja nukkumishuoneet hieman muita viileämpinä.

Säästetyn energian määrästä emme ole vielä tehneet vertailua. Tämä vaatii tarkempaa perehtymistä asiaan. Kiinteistöissä on monesti tehty samanaikaisesti myös muita toimenpiteitä, jotka vaikuttavat pienentävästi energiankulutukseen.

Voin sanoa, että OptiWatti on vastannut odotuksiamme ja olen suositellut muillekin. Pääasialliset hyödyt meille ovat olleet työajan säästössä ja myös lämmityksen etäseurannassa ja säädettävyydessä.”

Lue lisää älykkäästä sähkölämmityksen ohjauksesta kunnille ja kaupungeille >