Teatteritaiteen keskus Oulussa

Lämmitykseen säästöä ja helppoa etähallintaa.

Teatterikuoppa on Oulun kaupungin Oulu-opiston esittävän taiteen keskus, jossa otettiin käyttöön OptiWatti-älypohjaus.

Teatterikuopan käyttöpäällikön Kari Rädyn mukaan OptiWatin käyttäminen on ollut helppoa. “Asennus oli helppo ja nopea ja investointi säästöön nähden edullinen. Kun alkusäädöt saatiin kohdalleen, on OptiWatin käyttö ollut lähinnä seurantaa”, kertoo Kari Räty.

Lämmitykseen säästöä OptiWatilla

Kiinteistön omistaja Jaakko Barck pitää OptiWatin vahvuutena paitsi lämmityksessä syntynyttä säästöä myös sitä, etteivät tilojen käyttäjät pääse säätämään tilojen lämmitystä. Aiemmin on saattanut käydä niin, että joku tilojen sadoista käyttäjistä on säätänyt lämmitystä termostaatista isommalle, kun suuri tila on tuntunut esimerkiksi pakkasella viileältä. Perjantai-iltana tehty säätö on paljastunut maanantaiaamuna, kun tila on ollut huomattavan lämmin – ja nielaissut ison määrän sähköä viikonlopun aikana.

Etähallinta säästää aikaa

“Nyt säätöjä ei voi kuka tahansa itse tehdä, mikä helpottaa tilojen huoltamista. Muutoinkin tilojen lämpötiloja voi tarkastella ja säätää etänä, mikä tarkoittaa sitä että kun ei ole tarpeen lähteä paikan päälle, säästyn 10 kilometrin ajomatkalta. Se on sekä ajan- että ajokilometrien säästöä”, toteaa Jaakko.

Käyttöpäällikkö Kari Räty suosittelisi OptiWattia monenlaisiin yritysten ja julkisten suurien tilojen lämmönsäätöön. Teatterikuoppaa vastaavat tilat joissa on eri kokoisia tiloja ja niissä eri lämpötiloja ovat hyviä esimerkkejä soveltuvista kohteista. Tavaratalot ja terminaalit voisivat Rädyn mukaan olla OptiWatille oivallisia kohteita.

Jaakko Barck pitää OptiWattia ehdottomana valintana suurtiloissa, joissa on käytössä sähkön halpa-aikana valittu lämmitysmuoto. Lisäksi hän suosittelee OptiWattia loma-asuntokäyttöön etäohjauksen takia. Myös suorasähkölämmitteisissä omakotitaloissa Jaakko pitää OptiWattia hintaan nähden “tosi järkevänä investointina”.

Tutustu lähemmin, miksi OptiWatti on ihanteellinen lämmityksen älyratkaisu yrityksille ja yhteisöille.

Lue muidenkin OptiWatti-käyttäjien kokemuksia.

Kohde

Teatterikuoppa -kulttuuritila Haukiputaalla. 1280 m2, joka jakautuu noin 10 eri kokoiseen tilaan.

Käyttö:

Tilojen käyttö on monimuotoista; musiikinopetuksesta aina 250 hengen näytöksiin asti. Tiloissa on toimintaa pääsääntöisesti arkena aamuyhdeksästä iltayhdeksään ja lisäksi käyttöä on myös viikonloppuisin.

Lämmitysratkaisu:

Tila on vanha kauppa, jonka lämmityksenä toimivat kattosäteilijät.

Vuotuinen sähkönkulutus ja säästöt:

Verrattuna vastaavaan vuodenaikaan edellisenä vuonna OptiWatti tuonut 29 %:n säästön ensimmäisten 3 kk:n aikana. Säästö todennäköisesti suurenee kun loma-aikoina tilassa voidaan laskea lämpöjä pitkäaikaisesti. Nyt säästöä on kertynyt lähinnä siitä, että lämpötilaa on laskettu yön ajaksi. Rahallisesti säästö on ollut kuukausitasolla noin 700-1000 €.

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.