OptiWatin hyödyt kotitalouksille

Sähkölaskut pienemmiksi lämmityksen optimoinnilla

Tiesitkö, että lämmitys muodostaa reilusti yli puolet suomalaisten kotien energiankulutuksesta? Optimoinnilla sen kuluihin saadaan aikaiseksi jopa 40 % säästö.

Toisaalta kukaan ei halua palella kodissaan, ja lämmityslaitteiden jatkuva säätäminen käsin on työlästä ja epätarkkaa: se aiheuttaa helposti kulutuspiikkejä, eikä lämmitystarvetta voida ennakoida. OptiWatti lämmittää kodin huonekohtaisesti, tuntikohtaisen käyttötarpeen mukaan.

Esimerkkejä:

 • Huoneet saavat viilentyä työpäivien ajaksi ja lämmetä taas, kun ihmiset kotiutuvat.
 • Autotalli ohjelmoidaan lämpiämään, kun auto on siellä.
 • Viileä makuuhuone parantaa yöunta, mutta kylmään herääminen on ikävää: OptiWatilla voit säätää lämpötilan tunneittain oikeaksi.

Optimointilaskelmissaan OptiWatti huomioi sääennusteen, ulkolämpötilan ja huoneista keräämänsä lämmitysdatan. Lisäsäästöä saadaan tuntihintaisesta pörssisähkösopimuksesta: OptiWatti ohjaa lämmityksen automaattisesti aina edullisimmille tunneille.

Lue lisää, mistä säästö syntyy.

 

Esimerkkilaskelma perustuu oletukseen, että sähkölämmitteisessä talossa asuu 4 henkeä.
Sähkön kokonaishinta on määritelty Energiaviraston 1.7.2022 mukaisella keskihinnalla 22,45 snt/kWh
(sis. siirto, energia, vero ja huoltovarmuusmaksu). Lähde Energiavirasto, tyyppikäyttö pientalo, vuosikulutus 18 000 kWh.

 

Parempi asumismukavuus

Tervetuloa töistä, lämmin koti odottaa! Lämpötila vaikuttaa mukavuuskokemukseemme yllättävän paljon. Miellyttävämmäksi lämpötilaksi koetaan yleensä 21 astetta, mutta mieltymykset ovat hyvin yksilöllisiä: joku viihtyy 20 asteessa ja toinen kaipaa selvästi korkeampia lämpötiloja.

OptiWatti tekee ikääntyvästäkin talosta huippumukavan älykodin, jossa on aina oikea lämpötila. Sen huonekohtainen automatiikka tietää, milloin pitää lämmittää ja milloin säästetään – sinä päätät lämpötilan, OptiWatti hoitaa loput.

Perinteisten termostaattien ruuvailu käsin voi olla turhauttavaa puuhaa. Joskus tuntuu, että patteri on aina joko tulikuuma tai jääkylmä. Tähän on monia syitä.

Termostaatit:

 • eivät osaa ennakoida lämpötilamuutoksia
 • reagoivat hitaasti
 • ovat malttamattoman käyttäjän kodissa aina ääriasennoissa
 • ymmärtävät lämmittää tai jäähdyttää vasta, kun lämpötila niiden välittömässä läheisyydessä muuttuu.

OptiWatin langattomat lämpötila-anturit asennetaan jokaisessa huoneessa ihanteelliseen paikkaan – sinne, missä ihmisetkin oleskelevat.

OptiWatti on koko ajan askeleen edellä säätilaa: se seuraa ulkolämpötilan lisäksi sääennustetta. Lauhtuvalla säällä ei ylilämmitetä turhaan tai pakkasella jäädä palellen odottamaan, että patterit hoksaavat lämmetä.

 

Aurinkopaneeleista maksimaalinen hyöty

Jos talossa on aurinkopaneelit, OptiWatti Solar varmistaa, että saat kiinteistön tuottamasta sähköstä kaiken irti. Kyseessä on älykäs aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ohjausjärjestelmä, jolla voidaan ohjata aurinkosähkön ylituotantoa omaan käyttöön tai myyntiin.

Voit määritellä ylituotantotilanteiden varalle sen, mihin kohteeseen ja missä järjestyksessä itse tuotettua sähköä ohjataan. Järjestys voi olla esimerkiksi 1. vesivaraaja, 2. lattialämmitys 3. muut halutut kytkimet esim. sähköauton lataus.  Silloin kun energian markkinahinta on riittävän korkea, OptiWatti ohjaa kaiken ylituotannon myyntiin ohittaen prioriteettijärjestyksen.

OptiWatti Solar Kotipaketti sisältää aurinkosähköjärjestelmän kokonaisuudessaan sekä älyohjauksen lämmityksen, energiankäytön ja aurinkosähkön tuotannon optimointiin. Kaikki oleellinen yhdessä paketissa avaimet käteen -palveluna.

Voit pysyvästi pienentää sähkölaskua ja tienata myymällä ylituotantoa parhaalla mahdollisella hinnalla. Älyohjauksen ansiosta energiankäyttö, ylituotannon ohjaus sekä sähkön myynti on helppoa ja kannattavaa.

 

Helppoa hallintaa

Hallitse lämmitystä konttorilta tai kalareissulta – kätevä ottaa käyttöön, helppo hallita mistä vain!

OptiWatin käyttöönotto on helppoa, sillä nykyiseen lämmitysjärjestelmään ei tarvitse tehdä suuria muutoksia. Järjestelmä toimii langattomasti, eikä uusia johdotustöitä tarvita. OptiWatti kokoaa kaikki kodin lämmityslaitteet yhteen helppoon käyttöliittymään. Voit ohjata lämmitystä tabletilla vaikka sohvalla maaten tai älypuhelimella matkoilla ollessasi.

Jokaiselle huoneelle määritetään halutut lämpötilat vuorokauden eri hetkille. Näistä muodostuu viikko-ohjelma, jonka mukaan OptiWatti ohjaa lämmitystä. Viikko-ohjelman tekeminen on helppoa, ja muutoksetkin onnistuvat käden käänteessä. Yhdellä komennolla saat vaihdettua jokaiseen huoneeseen Säästö-profiilin, jolloin tilojen lämpötila laskee haluamallesi tasolle.

Profiilien vaihdon voi myös ajastaa OptiWatin kalenteriin, jolloin vaihdokset tapahtuvat automaattisesti. Etähallinta nostaa myös kesämökin käyttömukavuuden uudelle tasolle. Poissa ollessasi riittää alempikin lämpötila, mutta saapuessasi sinua odottaa lämpöinen mökki!

Voit määrittää jokaiselle huoneelle hälytysrajat lämpötilalle ja ilmankosteudelle. Jos esim. ikkuna rikkoutuu jossakin huoneessa ja lämpötila laskee yllättäen, saat siitä heti tiedon.

 

Huonekohtainen optimointi

Tyhjä huone, patterit täysillä? – huoneet lämpimiksi käyttöasteen mukaan.

Päivisin tyhjiksi jääviin huoneisiin ei kannata lämmittää tarpeettoman lämpimiä olosuhteita, kun niissä ei oleskella. Toisaalta makuuhuonetta ei kannata lämmittää keittiöstä mitatun lämpötilan perusteella.

Huonekohtaisesta täsmäoptimoinnista saadaan suurimmat säästöt. OptiWatin asennuksessa jokaiseen huoneeseen sijoitetaan oma lämpötila-anturinsa. Tällöin saadaan täsmällistä dataa siitä, miten kukin yksittäinen huone vastaa lämmittämiseen, ja päästään herkistämään optimointi huipputarkaksi.

Huoneen lämmitysominaisuuksiin vaikuttavat esim:

 • ulkoseinien määrä
 • ilmansuunta, jonka puolella huone on
 • ikkunoiden koko
 • muut lämmönlähteet, kuten sähkölaitteet.

OptiWatin huoneesta itsenäisesti keräämillä tiedoilla päästään optimoinnista tekemään huipputarkkaa. OptiWatin kyky oppia ja ennakoida helpottaa lämmityksen hallintaa. OptiWatti hallinnoi lämpötiloja itsenäisesti, optimoi kulutuksen minimiiin ja varmistaa, että esim. päiväksi viilennetyssä olohuoneessa on klo 17 juuri määrittelemäsi lämpötila.

Lue lisää OptiWatin toimintaperiaatteesta.

Tutustu käyttäjien kokemuksiin OptiWatista.

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.