Golfkeskukset

Golfkeskukset – lämmityksen älyohjaus OptiWatilla säästää golfkeskuksen rahaa ja helpottaa kiinteistön hallintaa. Yhdessä kutistuvien kulujen kanssa pienenee myös hiilijalanjälki.

Golfkeskuksen kiinteistöissä lämmitys älykkääseen hallintaan

Luonnon säästäminen ja energiatehokkuuden kasvattaminen ovat monen golfkeskuksen tehtävälistalla. Asiakkaat kiinnostuvat niistä vuosi vuodelta enemmän ja osaavat myös edellyttää näyttöä ympäristöarvoihin panostamisesta.

Toisaalta samaan aikaan toimintoja tehostetaan ja kiinteistöjen ylläpitokustannuksia pyritään karsimaan, jotta käytössä olevat resurssit voidaan hyödyntää oleelliseen. OptiWatti vastaa kaikkiin näihin tarpeisiin yhdellä älyjärjestelmällä – ilman valtavia remontointipanostuksia tai tilojen käyttökatkoja.

Golfkeskuksen painopiste kiinteistöstä asiakaspalveluun ja kentän hoitoon

Golfkeskuksessa henkilökunnan ensisijaisina tehtävinä on palvella asiakkaita ja hoitaa kenttää. Kiinteistön ylläpidon, kuten lämmityksen, tulisi tapahtua mahdollisimman vaivattomasti. Erilaiset automaatiojärjestelmät ratkaisevat näitä pulmia, mutta ovat monesti myös kalliita investointeja ja monimutkaisia käyttää. Asentaminen voi vaatia rakenteiden avaamista ja jopa tilojen sulkemisen asennuksen ajaksi.

OptiWatti – kevyt täsmäratkaisu lämmityksen älyohjaukseen

Lämmityksen älyohjausjärjestelmä OptiWatti asennetaan ilman rakenteellisia remontteja nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Laitteisto toimii langattomasti, eikä erillisiä johdotustöitä tai kaapelointia tarvita.

OptiWatti kokoaa yhteen lämmityslaitteet. Samaan ohjausjärjestelmään saadaan mukaan myös ilmalämpöpumppujen ja lämminvesivaraajan ohjaus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että samassa tilassa oleva ilmalämpöpumppu ja muut lämmityslaitteet toimivat saumattomasti yhdessä, ja energiankulutus minimoituu.

Voit hyödyntää OptiWatti-älyohjausta sekä sähkölämmityksen että vesikiertoisen lämmityksen kiinteistöissä.

Lämmitys hallintaan

Golfkeskusten kiinteistöt ovat vilkkaassa käytössä kauden aikana, mutta muina aikoina tiloja käytetään vähemmän. Kauden ulkopuolella mahdollisesti vain muutama huone on käytössä – nekin usein vain muutamia tunteja vuorokaudessa.

Älykkään järjestelmän avulla vain ne tilat, jotka ovat käytössä, pidetään lämpiminä – huonekohtaisesti käyttötarpeen mukaan. Tilat saavat viilentyä ylläpitolämpötilaan silloin, kun käyttöä ei ole.

Näppärä etäohjaus ja automatiikka

Sopivan lämpötilan löytäminen ei aina ole henkilökunnalle helppoa: useimmiten osa tiloista on joko ylilämmitettyjä tai liian kylmiä, ja esim. syksyn nopeasti vaihtuvat säät saattavat järjestää ikäviä yllätyksiä. OptiWatilla lämmön säätäminen onnistuu etänä huone- ja tuntikohtaisesti.

Hallinta käy helposti yhden käyttöliittymän kautta esim. älypuhelimella tai tietokoneella. Järjestelmä myös optimoi lämmityksen käyttäjän toiveiden, sisä- ja ulkolämpötilan, sääennusteen ja huoneiden reagoinnin perusteella.

Jos käytössä on pörssisähkö, OptiWatti ajoittaa käytön edullisimmille tunneille käyttömukavuudesta tinkimättä. Henkilökunnan ei siis tarvitse varta vasten käydä paikan päällä manuaalisesti säätämässä jokaista patteria, lattialämmitystermostaattia tai ilmalämpöpumppua erikseen.

Ennakoiva säätö varmistaa asiakkaille mukavat olot

Huonekohtaisesti oppiva järjestelmä osaa ohjata lämpötilat ennakoivasti oikeiksi. OptiWatti ajoittaa lämpötilan nostamisen siten, että tavoitelämpötila saavutetaan juuri oikealla hetkellä. Ennakoimalla vältetään tilanne, jossa pakkasen kiristyessä ja sisälämpötilan laskiessa huoneiden patterit hohkaavat maksimilämpöisinä. Usein lopputuloksena on ylilämpö, jota tasoitetaan tuuletuksella.

Tuntuvia säästöjä lämmitykseen: jopa 40 % säästö lämmityskuluista

Tilojen lämpötilan laskeminen on yksinkertainen tapa säästää kiinteistön energiakustannuksissa. Jo yhden asteen lasku kokonaislämpötilassa voi säästää 5 %.

OptiWatin avulla säästöt saadaan poimittua huomattavasti tätä tarkemmin ja tehokkaammin, eikä tiloissa tarvitse palella. OptiWatin avaimet käteen-asennus voidaan tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa. Kohtuuhintaisen järjestelmän tyypillinen takaisinmaksuaika on noin kolmen vuotta.

Asiakkailtamme tulleen palautteen mukaan OptiWatin hinnoittelu on selkeä ja yksinkertainen. Kiinteiden hintojen ansiosta piilokuluja ei tarvitse pelätä.

Kulutuksen seuranta helpoksi

OptiWatti raportoi lämmitykseen kuluvan energian ja jakaa sen vielä huonetasolle. Voit seurata reaaliaikaisesti kaikkien järjestelmään liitettyjen huoneiden tilaa.

Jos lämpötiloissa tai ilmankosteudessa esiintyy poikkeamia, saa käyttäjä hälytyksen, jotta tilanne voidaan heti tarkistaa ja korjata. Huonekohtainen raportointi helpottaa myös mahdollisten säästökohteiden löytämistä. Energiasyöpöt ja lämpövuodot rakenteissa on helpompi tunnistaa järjestelmästä saatavalla tiedolla.

OpttiWatti auttaa saamaan myös aurinkosähköstä maksimaalisen hyödyn.

Tehdään yhdessä säästötavoitteista totta

Ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä projektisi sisältö, koko sekä säästömahdollisuudet. Asiantuntijamme tulee mielellään käymään kohteessanne paikan päällä kartoitusta varten. Kartoituksen jälkeen toimitamme hyöty- ja hinta-arvion. Soita  029 1701 007 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Asiakaskokemuksia

OptiWatti on käytössä useassa golfkeskuksessa ympäri Suomea.

Jarkko Raski, toimitusjohtaja, Suur-Helsingin Golf:  ”OptiWatti osui meidän tarpeisiin nähden kuin nenä päähän. Nyt saamme järkevästi optimoitua sähkölämmitystä. Helppo ylläpitää ja ohjata. Ensi talvi näyttää, minkä verran säästöä on kertynyt.”

Lue kokemukset, kuinka Suur-Helsingin Golfissa kiinteistöjen energiatehokkuus on toteutunut.

Osmo Ruuska, toimitusjohtaja, Tarinagolf ”Järjestelmä pitää huolen lämmöistä ja voimme reaaliaikaisesti valvoa, mitä kiinteistössä on tapahtunut ja etukäteen laskea lämmöt alas. Henkilökunnan ei tarvitse käydä säätämässä ilmalämpöpumppuja erikseen, koska säädöt onnistuvat tietokoneelta. Huoletonta ja helpottaa seurantaa.”

Juha Laukkanen, toimitusjohtaja, Harjattula Golf ”Halusimme turhan lämmönkulutuksen pois. Rahallinen säästö ei ollut pienin tekijä OptiWatin valinnassa. Myös ympäristöasiat kautta linjan ovat meille tärkeitä.”

Juha Ruponen, toimitusjohtaja, Peuramaa Golf ”OptiWatti tuo säästöjä yhtiölle ja säästää luontoa – hyvä yhdistelmä. Hankinnoissa otamme aina huomioon myös ympäristönäkökulman.”

Esa Meriläinen, toimitusjohtaja, Nurmijärvi Golf ”Valitsimme OptiWatin, koska haluamme omalta osaltamme olla mukana ilmastotalkoissa ja pienentää kulutusta. Toimitus ja palvelu ovat sujuneet kiitettävästi.”

Mika Mäkinen, toimitusjohtaja, Kanava Golf ”Järjestelmä on helppokäyttöinen, mutta vaatii alussa hieman perehtymistä. Kulutusta tarkasteltaessa näimme, että huoltohallin ovet olivat kesällä usein auki ja lämmityksestä suuri osa oli mennyt hukkaan. Nyt olemme tehneet korjaavat toimenpiteet, jotta jatkossa vältytään tältä.”

Astrid Venäläinen, toimitusjohtaja, Hirsala Golf: ”Meille ympäristöarvot eivät ole erillinen projekti vaan osa päivittäistä toimintaa. Meillä on pian edessä GEO-ympäristösertifikaatin uusiminen. OptiWatti tukee sertifikaatin saamista jatkossakin.”

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.