OptiWatin hyödyt

OptiWatin hyödyt yrityksille ja yhteisöille näkyvät säästönä lämmityskuluissa, sopivissa huonelämpötiloissa, vaivattomassa etähallinnassa ja energiatehokkuudessa.

Lämmityskulujen säästö jopa 40 %

Yöksi tai loma-ajoiksi tyhjeneviä tiloja ei kannata lämmittää turhaan. Jo yhden asteen pudotus vähentää merkittävästi energiankulutusta. OptiWatti pystyy vielä paljon parempaan: se kitkee hukkalämmityksen pois tarkasti ja ohjaa täsmälämmityksen niin, ettei kenenkään tarvitse palella. Asetukset voidaan määrittää jopa tunnin tarkkuudella. OptiWatti analysoi huoneiden reagoinnin lämmitykseen ja ennakoi lämmityksen niin, että tilojen tavoitelämpötila saavutetaan juuri henkilökunnan saapuessa töihin.

Kokonaissäästön määrään vaikuttavat:

  • kiinteistön lähtötilanne,
  • optimoinnin aktiivisuus ja
  • tilojen käyttöasteen vaihtelu.

Suurimmat säästöt saadaan kohteissa, joissa lämpötilojen säätöön ei aikaisemmin ole panostettu, ja jonka tiloja käytetään epäsäännöllisesti. Sähkölämmityksessä lisäsäästöä saadaan tuntihintaisesta pörssisähkösopimuksesta. OptiWatti seuraa sähkön hinnan muutoksia ja ohjaa lämmityksen automaattisesti aina edullisimmille tunneille. Laitteiston asennus ei edellytä kiinteistön remontoimista, ja hankintakulut maksavat itsensä nopeasti takaisin.

Automaatio varmistaa käyttömukavuuden

Sopivat olosuhteet oikealla hetkellä

OptiWatti ohjaa lämpötilaa huonekohtaisesti käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaan. Lämpötilat on helppo säätää sopivaksi vuoden- ja vuorokaudenajan sekä käyttöasteen mukaan.

Älyjärjestelmä säätää lämpötilan oikeaksi huonekohtaisesti, joten kiinteistön itäpäädyssä ei enää palella samaan aikaan, kun länsisiipi hikoilee liian kuumissa neuvotteluhuoneissa. OptiWatti seuraa myös sääennustetta ja oppii huoneiden reagoinnin lämmitykseen: jos huoneessa on muita lämmönlähteitä, kuten etelään avautuvia suuria ikkunoita, sitä ei lämmitetä turhaan aurinkoisina aamuina.

Rajutkin ulkolämpötilojen muutokset osataan ennakoida, ja lopputuloksena on aina haluttu lämpötila kussakin huoneessa. Langattomat lämpötila-anturit asennetaan jokaisessa huoneessa ihanteelliseen paikkaan. Lämpöpatterien termostaatteihin verrattuina ne seuraavat tilan todellista lämpötilaa huomattavasti tarkemmin ja reagoivat siihen herkemmin.

Kiinteistön etähallinta säästää vaivaa

Vaivaton kiinteistön lämmityksen etähallinta

Kiinteistön kaikki lämmityslaitteet, ilmalämpöpumput, lämminvesivaraajat ja jopa autojen lämpötolpat saadaan OptiWatilla hallittua yhdestä sovelluksesta – vaikka Inarista tai Italiasta käsin. Enää huoltomiehen ei tarvitse ajella kohteeseen säätämään lämpötiloja!

Älyjärjestelmä automatisoi ohjausta sitä mukaa, kun oppii lämmitystavoitteet, joten resursseja vapautuu säätämisestä ja sen ajoituksen pohtimisesta tärkeämpiin tehtäviin. Yhdellä komennolla voidaan aktivoida jokaiseen kiinteistön huoneeseen Säästö-profiili, jolloin niiden lämpötila laskee halutulle tasolle.

Profiilien vaihdon voi ajastaa OptiWatin kalenteriin, jolloin muutokset tehdään automaattisesti. OptiWatti myös valvoo kiinteistöä: se hälyttää lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksista. Lisävarusteena on saatavilla myös vuotovahti, joka säästää ikäviltä yllätyksiltä.

Energiatehokkuuden tavoitteet haltuun

Lämmitys nopeasti ekotehokkaaksi

Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen pienentää tehokkaasti hiilijalanjälkeä. Vanhat kiinteistöt eivät aina yllä tämän päivän vaatimuksiin: lämmityskulut tahtovat paisua käsistä, mekanismit ovat vanhanaikaisia ja manuaalisäädöillä lämpötilat voivat olla mitä sattuu.

OptiWatti pienentää hiilijalanjälkeä heikentämättä kiinteistön käyttömukavuutta. Se iskee lämmityksen energiankulutukseen täsmällisesti ja tehokkaasti. Nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettava ohjaus soveltuu kattavasti eri tyyppisiin suoran sähkölämmityksen ja vesikiertoisen lämmityksen kiinteistöihin.

OptiWatti-ohjaus soveltuu erinomaisesti kiinteistöihin, joissa on hybridilämmitys eli vesikiertoisen lämmityksen ohella myös sähkölämmitystä esimerkiksi kosteissa tiloissa. Se ei edellytä kiinteistön tai lämmitysjärjestelmän remontoimista eikä johdotustöitä. Asennus tapahtuu nopeasti ja käyttöönotto on helppoa.

OptiWatin avulla voidaan löytää myös uusia säästökohteita: huonekohtaisen raportoinnin avulla kiinteistön energiasyöpöt ja rakenteiden lämpövuodot on helpompi tunnistaa. Raportit toimivat “todistusaineistona”, kun arvioidaan kiinteistön remonttitarpeita.

Kartoitetaan yhdessä kiinteistöjesi säästömahdollisuudet. Jätä meille tarjouspyyntö.

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.