Vesikiertoisen lämmityksen optimointi

Vesikiertoisen lämmityksen ohjaus yritysten ja yhteisöjen kiinteistöihin

Tarjoamme älykkään, nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettavan ohjauksen kattavasti eri tyyppisiin kiinteistöihin:

 • suoran sähkölämmityksen ja
 • vesikiertoisen lämmityksen kohteisiin.

Säästöjä ja päästöjä seurataan julkisten kiinteistöjen lisäksi tarkkaan jo monissa liikekiinteistöissä, hoiva-alan rakennuksissa sekä majoitus- ja matkailualan parissa.

Tehokkain tapa säästää lämmityskuluja on laskea tilan lämpötilaa aina, kun se ei ole aktiivisesti käytössä. Huonetilaa tulee helposti ylilämmitettyä, jos lämpötilan säätäminen tapahtuu manuaalisesti, ja samaan aikaan muut tilat saattavat jäädä liian viileiksi.

Älykkäällä ja ennakoivalla lämmityksen ohjauksella huoneita voidaan päästää viileämmiksi silloin, kun niissä ei oleskella. Järjestelmä palauttaa mukavuuslämpötilan automaattisesti toivottuun ajankohtaan.

Kun kustannustehokkuus ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen edellyttävät konkreettisia toimia, on OptiWatin älykäs lämmityksenohjaus optimaalinen ratkaisu.

Tilaa hyötykartoitus ja saat asiantuntijaltamme konkreettisen ehdotuksen kiinteistösi energiansäästöön ja -hallintaan!

Miksi valita OptiWatti-ohjaus vesikiertoisiin kohteisiin?

OptiWatti-älyjärjestelmän avulla:

 • Lisäät asiakastyytyväisyyttä luomalla aina sopivat huonekohtaiset lämpötilat vuoden- ja vuorokaudenajan ja käyttötarpeen mukaan.
 • Parannat energiatehokkuutta leikkaamalla hukka- ja liikalämmitystä.
 • Säästät henkilökunnan työaikaa etähallinnan ja automaation avulla.
 • Pienennät kiinteistön hiilijalanjälkeä.

Minkälaisiin vesikiertoisiin kohteisiin OptiWatti soveltuu?

Vesikiertoisen lämmityksen ohjaus on suunnattu toistaiseksi yritysten ja yhteisöjen kiinteistöihin. OptiWatti soveltuu kaikkiin kohteisiin, joissa lämmönjako on vesikiertoinen riippumatta lämmönlähteestä. Lämmönlähteenä voi olla niin maa- tai kaukolämpö kuin öljy-, pelletti-, tai kaasulämpö.

OptiWatti-ohjaus soveltuu erinomaisesti kiinteistöihin, joissa on hybridilämmitys eli vesikiertoisen lämmityksen ohella myös sähkölämmitystä esimerkiksi kosteissa tiloissa.

OptiWatti asennetaan käytössä olevan lämmityksen rinnalle. Kustannukset jäävät varsin kohtuullisiksi, eikä kiinteistössä tarvitse tehdä suurta remonttia tai johdotustöitä asennuksen yhteydessä.

Palvelun ominaisuudet

 • Huonekohtainen lämpötilojen ohjaus langattomasti.
 • Lämpötilojen ja ilmankosteuden reaaliaikainen valvonta.
 • Energiankulutuksen seuranta.
 • Huomioi automaattisesti ulkolämpötilan ja sääennusteen sekä sähkön hinnan, jos käytössä pörssisähkösopimus.
 • Kustannustehokas asennus ilman suuria remontteja jälkiasennuksena joko nykyisen tai uuden lämmitysjärjestelmän rinnalle.
 • Järjestelmä hälyttää myös lämpötilan tai ilmankosteuden äkillisistä muutoksista.
 • Lisäpalveluina sisäilman hiilidioksidipitoisuuden ja vesivuotojen valvonta sekä ilmalämpöpumpun ohjaus.

Kysy lisätietoja ja jätä yhteystietosi tai soita saman tien numeroon 029 1701 007.

 

Asiakkaidemme kokemuksia vesikiertoisen lämmityksen ohjauksesta

 

Vanhankylän päiväkoti

Valkeakosken kaupungin monissa kiinteistöissä on sähkölämmitystä optimoiva OptiWatti-ohjaus. Hyvien kokemusten myötä OptiWatti otettiin vastikään käyttöön myös Vanhankylän päiväkodissa, jossa järjestelmä ohjaa kaukolämmöllä tuotettavaa vesikiertoista lämmitystä.

Toimitilapäällikkö Jarmo Airaksisen mukaan lähtökohtana oli lisätä kiinteistön energiatehokkuutta ja helpottaa lämpötilojen säädettävyyttä. ”Optimaalinen lämmitys on ollut haasteellista. Samaan aikaan kun osassa huoneista on lämpötila koettu kylmäksi, ovat toiset huoneet koettu liian lämpimiksi. Nyt on tavoitteena saada päiväkotiin jokaiseen huoneeseen mukavat oleskelulämpötilat.”

 

Ruka Peak boutique hotelli & ravintola

Rukatunturin huipulla OptiWatti ohjaa Ruka Peak hotelli-ravintolan koko kolmikerroksisen, yli 700 m2 kiinteistön vesikiertoista lämmitysjärjestelmää.

”Parasta OptiWatissa on mielestäni se, että järjestelmä mahdollistaa meille tarkan lämpötilojen seurannan etänä mistä ja milloin tahansa”, toteaa yrittäjä Hannu Kuusiniemi.

 

Tehdään kiinteistöstäsi energiatehokas

Tilaa lämmityksen hyötykartoitus ja saat konkreettisen ehdotuksen kiinteistösi energiansäästöön ja -hallintaan tai soita saman tien 029 1701 007.

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.