Älykäs lämmityksen ohjaus Valkeakosken kaupungin kiinteistöissä

Energiansäästöä kaupungin kiinteistöissä Valkeakoskella.

OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa sekä leirikeskus-, kulttuuri- ja vapaa-ajan kiinteistöissä.

Älykäs lämmityksen ohjaus otettiin käyttöön Kärjenniemen päiväkodissa ja Sorrilan perhetyökeskuksessa maaliskuussa 2015. Hyvien kokemusten saattelemana kiinteistöjä on lisätty tasaiseen tahtiin ohjaukseen, muun muassa Apian saunarakennus, Voipaalan taidekeskus, Korkeakankaan hiihtokeskus, Ystävyyden talo ja Kariniemen leirikeskus.

Energiansäästöä ja työajan säästöä kaupungin kiinteistöissä

Valkeakosken kaupungin toimitilapäällikkö Jarmo Airaksinen kertoo: “Tapasimme messuilla OptiWatti Oy:n edustajan, joka esitteli meille palvelua tabletilta. Siitä lähdimme kypsyttelemään ajatusta. Energiansäästö houkutteli ehkä eniten sekä lämmityksen etähallittavuus, joka säästää myös henkilökuntamme aikaa.

Tällä hetkellä käytämme OptiWattia lähes kaikissa siihen soveltuvissa sähkölämmitteisissä kiinteistöissämme. OptiWatti huolehtii siitä, että tilojen lämpötilat on optimoitu miellyttäviksi vuodenajan, vuorokaudenajan ja käyttötilanteen mukaan tilojen käyttäjille – niin omalle henkilökunnalle kuin asiakkaille.

Moneen kiinteistöön on tehty samanaikaisesti myös muita toimenpiteitä, jotka vaikuttavat pienentävästi energiankulutukseen. Lisäksi olemme saaneet hyötyjä työajan säästössä sekä lämmityksen etäseurannassa ja säädettävyydessä.”

Helpotusta lämpötilojen seurantaan ja säätöihin

Jarmo Airaksisen mukaan OptiWatin käyttöliittymää käyttää useampi henkilö henkilö, muun muassa kohteen johtaja, kiinteistönhoitaja, huoltomestari ja liikuntapaikanhoitaja.

Olemme ohjeistaneet, että päivittäin tarkistetaan kiinteistön lämpötilat OptiWatista. Lämpötiloja säädetään tarpeen mukaan, mutta arvioisin, että kaudet menevät pitkälti vakisäädöillä. Esimerkiksi päiväkodissa olemme pitäneet 22 asteen oleskelulämpötilaa arkisin klo 6.30 – 17.00 välisenä aikana. Yöksi ja viikonlopuksi asetus on 17 astetta ja minimissään 15 astetta. Lisäksi huonekohtainen säätö pitää leikki- ja nukkumishuoneet hieman muita viileämpinä.

Voin sanoa, että OptiWatti on vastannut odotuksiamme, ja olen suositellut sitä muillekin,” Jarmo Airaksinen toteaa.

Päiväkodin vesikiertoinenkin lämmitys älyohjaukseen

OptiWatin lanseerattua älykkään lämmityksen huonekohtaisen ohjauksen myös vesikiertoisiin kiinteistöihin, otettiin Valkeakoskella OptiWatti huhtikuussa 2019 käyttöön myös Vanhankylän päiväkodissa. Siellä järjestelmä ohjaa kaukolämmöllä tuotettavaa vesikiertoista lämmitystä.

Lisäksi OptiWatilla ohjataan sähköistä lattialämmitystä päiväkodin kosteissa tiloissa.  Jarmo Airaksisen mukaan lähtökohtana oli lisätä kiinteistön energiatehokkuutta ja helpottaa lämpötilojen säädettävyyttä.

”Haluamme ennen kaikkea parantaa käyttäjäkokemusta. Huolimatta siitä, että vuonna 2009 valmistunut päiväkotirakennus on suhteellisen uusi, on ankkurin mallisen rakennuksen optimaalinen lämmitys ollut haasteellista. Samaan aikaan kun osassa huoneista on huonelämpötila koettu kylmäksi, ovat toiset huoneet eri puolilla taloa koettu liian lämpimiksi. Nyt on tavoitteena saada päiväkotiin jokaiseen huoneeseen mukavat oleskelulämpötilat kaikille siellä päiväänsä viettäville,” Jarmo Airaksinen sanoo.

Lue lisää OptiWatin älykkäästä lämmityksen huonekohtaisesta ohjauksesta vesikiertoisiin kiinteistöihin.

Lue lisää OptiWatti-ohjauksesta yritysten ja yhteisöjen kiinteistöille.

Kohde

Kärjenniemen päiväkoti, Sorrilan perhetyökeskus, Apian sauna, Kariniemen leirikeskus, Voipaalan taidekeskus, Ystävyyden talo, Korkeakankaan hiihtokeskus ja Vanhankylän päiväkoti.

Lämmitysratkaisu:

Suora sähkölämmitys ja vesikiertoinen lämmitys

OptiWatti otettu käyttöön:

Maaliskuussa 2015 ensimmäiset sähkölämmitteiset kiinteistöt. Huhtikuussa 2019 ensimmäinen kiinteistö vesikiertoisen lämmityksen ohjauksella.

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007
Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin yritysmökit Levillä

Lämmityksen etähallinta yritysmökillä säästää ja helpottaa. Mielenrauhaa, huolettomuutta ja turvallisuutta Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin omistamaan noin…

Älykäs lämmityksen ohjaus Valkeakosken kaupungin kiinteistöissä

Energiansäästöä kaupungin kiinteistöissä Valkeakoskella. OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa sekä…

IVG Polar – toimitilojen lämmityksen hallinta kuntoon

Toimitilojen lämmityksen hallinta tehokkaaksi OptiWatti-älyohjauksella. Toimitilat lämpimäksi ja vuokralaiset tyytyväiseksi Kolmikerroksinen IVG Polar Oy:n omistama…

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.