Yrityksen historia

OptiWatti yrityksenä

OptiWatti Oy on kotimainen kasvuyritys, joka tekee helppokäyttöisiä ratkaisuja energiansäästöön ja -hallintaan. Samalla parannamme asiakkaiden kiinteistöjen käyttömukavuutta ja helpotamme niiden hallintaa. Haluamme taistella ilmastonmuutoksen haittoja vastaan.

OptiWatti on osa Voimatel-konsernia. Yhtiön omistajina ovat Voimatel Oy, Butterfly Ventures sekä toimiva johto.

OptiWatti syntyi Juha Marjetan tarpeesta saada kotinsa lämmitys hallintaan. Suorasähkölämmityksellä toimivien pattereiden ja lattialämmitysten lisäksi lämpöä tuotettiin ilmalämpöpumpulla sekä takalla. Lukuisten lämmityslaitteiden hallinta oli hankalaa eikä niiden aktiivinen säätäminen ollut mahdollista. Lisämausteen haasteeseen toivat perheen pienet pojat, jotka säätelivät huoneidensa lämmityksiä. Lopputuloksena oli epätasaiset lämpötilat sekä suuret sähkölaskut. Tältä pohjalta käynnistyi vaihtoehtojen kartoitus ja nopeasti kävi ilmi, ettei sopivaa ratkaisua markkinoilta löytynyt. Lämpötilat haluttiin optimoida kunkin huoneen osalta erikseen eikä suuria investointeja ja uusia johdotuksia haluttu tehdä. Koska valmista ratkaisua ei ollut olemassa, päätti Juha rakentaa järjestelmän itse.

Monen kokeilun jälkeen syntyi OptiWatti, joka mahdollistaa huonekohtaisen lämmityksen optimoinnin helposti ja älykkäästi.

OptiWatti on Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys. OptiWatille myönnetty avainlippu kertoo siitä, että palvelumme on tuotettu Suomessa, ja että se työllistää Suomessa.

Suomalaisen Työn Liiton diplomi.