Tekninen tuki ja ohjeet

Ladattava käyttöohje

Käyttöohjeesta saat vinkkejä mm. OptiWatin asetusten määrittämiseen. Lue ohje, jotta saisit parhaan hyödyn irti palvelusta!

Lataa viimeisin versio OptiWatti-käyttöohjeesta >>

 

Käyttöohjeet videoina OptiWatin YouTube-kanavalla

 

 

Näin asennat OptiWatin puhelimeesi

OptiWattia käytetään tietokoneen nettiselaimella, tabletilla tai matkapuhelimella. Kätevintä etähallinnan kannalta on, että OptiWatti on käytettävissä tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteessa. OptiWatti on helposti asennettavissa tabletille tai matkapuhelimelle osoitteessa oma.optiwatti.fi. Käytä selaimena Android-laitteissa Google Chromea ja Apple-laitteissa Apple Safaria.

Katso lisää videolta Näin asennat OptiWatin mobiililaitteeseen

 

Näit kirjaudut järjestelmään ja näet mitä se sisältää

Kun OptiWatti on asennettu käyttöösi, pääset näkemään mitä järjestelmä sisältää. OptiWatin web-käyttöliittymä avataan osoitteessa oma.optiwatti.fi.  Käyttöliittymä tukee yleisimpiä web-selaimia ja skaalautuu näytön koon mukaan sekä tietokoneisiin että mobiililaitteisiin.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan olet saanut asentajalta, asiakastuesta tai sähköpostitse. Hyväksy käyttöehdot ja vaihda salasana asetuksista ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

Katso lisää videolta Näin kirjaudut järjestelmään ja näet mitä se sisältää

 

Näin otat OptiWatin käyttöön

Seuraavaksi laitetaan omat asetukset kuntoon. Kun olet ensimmäistä kertaa kirjautuneena palveluun oma.optiwatti.fi, saat avuksesi Käyttöopastajan. Käyttöopastaja auttaa sinua määrittämään perusasetukset. Käytä hetki aikaa niiden tallentamiseen, jotta saat varmasti parhaan hyödyn OptiWatista. Jos kaikkia tietoja ei ole käytettävissäsi heti, voit täyttää osan niistä myöhemmin. Käyttöopastuksen voit myös käynnistää vasemman reunan kysymysmerkistä avautuvasta Help-näkymästä.

Määritettäviä asioista ovat muun muassa sähkösopimustiedot, ennakoivan lämmityksen käyttöönotto sekä lämpötilan ja ilmakosteuden hälytysrajat.

Katso lisää videolta Käyttöopastus

 

Näin täytät sähkösopimuksen tiedot

Jotta näet OptiWatin kautta ohjattujen sähkölämmityslaitteiden kulutuksen käyttöliittymässäsi, sinun on tarpeen asettaa sähkösopimuksen tiedot oikein. Sähkösopimustietoja täytettäessä on hyvä ottaa esille viimeisin sähkölasku. Muista lopuksi tallentaa tiedot!

Katso lisää videolta Näin täytät sähkösopimuksen tiedot

 

Näin teet lämmityssuunnitelman

OptiWatin avulla saat optimoitua kiinteistön lämmityksen viikonpäivä-, tunti- ja huonekohtaisesti. Lämpötilan säätäminen tehdään käyttötarpeen mukaan.

Katso lisää videolta Näin teet lämpöasetukset ja luot Kotona- ja Poissa-profiilit

 

Näin seuraat energiankulutusta

OptiWatti tuottaa monipuolisia raportteja koko kiinteistöstä ja lisäksi kustakin ohjattavasta huoneesta erikseen. Se näyttää lämpötilan, ilmankosteuden ja lämmitysenergian kulutuksen takautuvasti eri päivinä ja eri kellonaikoina.

Katso lisää videolta Näin seuraat kiinteistön energiankulutusta

 

Näin ohjaat vesivaraajan ja auton lämmitystä

OptiWatilla voit ohjata myös asennettuja kytkimiä, joita voivat olla lämminvesivaraaja, autolämmityspistoke ja yleiskytkin sekä vesikiertoisen lämmityksen lämpölähteen ohjaukseen tarkoitettu kytkin.

katso lisää videolta Näin ohjaat kiinteistöä kytkimillä

 

Muut OptiWatin käyttöön liittyvät ohjeet

Lämpötila- ja kosteusanturin paristojen vaihto

Lämpötila- ja kosteusanturin Versio 2.0 paristojen vaihto

Ulkolämpötila- ja kosteusanturin paristojen vaihto

Ilmalämpöpumpun (ILP) ohjaimen paristojen vaihto

Ilmalämpöpumpun ohjaimen (ILP) v2.0 paristojen vaihto

Paristosuositus

 

Tekninen tuki

Tekninen tukemme opastaa sinua OptiWatin käytössä ja toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Olethan yhteydessä sähköpostitse: support@optiwatti.fi. Tekninen tukemme palvelee arkisin klo 9–12 myös numerossa 029 1701 007. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse. Käsittelemme yhteydenotot mahdollisimman nopeasti normaalin työajan puitteissa.

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.