test

Aurinkoenergian optimointiin ja energian kokonaishallintaan uusi teknologia

05/19/2021
Ajankohtaista

TIEDOTE 19.5.2021

Kiinteistönomistaja voi pian varastoida omaa sähköntuotantoaan ja korvata ostosähköä tekoälyohjatusti. Aurinkopaneelien älyohjaus tekee itse tuotetun sähkön käytöstä ja varastoinnista helppoa ja kannattavaa.

Energiansäästöön ja lämmityksen huonekohtaiseen ohjaukseen ja optimointiin erikoistuneen OptiWatin innovaatio mahdollistaa ylijäämäsähkön ohjaamisen kiinteistön energiaa varastoiviin kohteisiin kuten kiinteistöakkuun, vesivaraajaan, lattialämmitykseen tai sähköauton lataukseen. Näin aurinkoenergia saadaan osaksi kiinteistöjen kokonaisvaltaista energianhallintaa ja ennakoivaa ohjausta.

Voimatel-konserniin kuuluva OptiWatti tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille älykkään aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ohjausjärjestelmän, jonka ansiosta kiinteistön aurinkopaneeleista saadaan maksimaalinen hyöty. Ideana on minimoida verkkoon myytävän sähkön osuus ja käyttää tai varastoida energia omassa kiinteistössä.

Vaikka aurinkopaneelien tuottaman ylijäämäsähkön voi myydä sähköyhtiölle, siitä saatava korvaus on pieni. Eniten hyötyä on siitä, että omalla sähköllä voi korvata ostettavaa sähköä.

Oman sähkön käyttö on kannattavaa – siksi se maksimoidaan

– Aurinkopaneeleilla tuotettu energia kannattaa käyttää itse. OptiWatti Solar on OptiWatti-järjestelmään kehitetty energianhallintamoduuli, joka optimoi energian tuotannon ja käytön siten, että itse tuotettu aurinkoenergia saadaan tehokkaasti hyödynnettyä omassa kiinteistössä, kertoo OptiWatin perustaja ja tuotekehitysjohtaja Juha Marjeta.

– Tarjoamme markkinoiden monipuolisimman tekniikan, jolla saadaan tehokkaasti seurattua rakennuksen omaa energiankulutusta reaaliaikaisesti ja ohjattua oma sähköntuotanto eri kohteisiin käyttäjän priorisoimalla tavalla.

– Oleellista on se, että nyt on olemassa toimiva tekniikka, jolla voidaan hallita energian käyttöä ja varastointia. Tämän kehitysaskeleen myötä tuomme alan edelläkävijänä energian tuotannon hyödyntämisen ja optimoinnin osaksi tekoälyohjautuvaa kiinteistöjen energianhallintaa, toteaa Marjeta.

Käyttäjä valitsee mihin sähkö ohjataan

OptiWatti Solarin avulla itse tuotettu sähkö saadaan tehokkaasti ohjattua kiinteistössä omaan käyttöön. Järjestelmän käyttäjä voi ylituotantotilanteiden varalle määritellä, mihin kohteeseen ja missä järjestyksessä itse tuotettua sähköä ohjataan. Järjestys voi olla esimerkiksi 1. kiinteistöakku tai varavoima 2. vesivaraaja, 3. lattialämmitys tai esimerkiksi 4. sähköauton lataus. 

Heinäkuussa käynnistyvät toimitukset ohjataan pääosin B2B-asiakkaille, mutta energiatehokkuutta parantava ohjaus on saatavilla mihin tahansa aurinkopaneeleilla varustettuihin kiinteistöihin. Rakennuksen iällä, koolla tai lämmitysmuodolla ei ole merkitystä.

Yrityskauppa tuo jatkuvuutta tuotekehitykseen

OptiWatti ja yrityksen pääomistajaksi vuodenvaihteessa tullut Voimatel Oy panostavat yhdessä energianhallinnan älykkäisiin ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Jatkuva tuotekehitys on ollut alusta asti iso osa OptiWatin toimintaa, ja yrityskauppa tuo kehitystyöhön vakaan perustan.

– Energianhallinta on merkittävä toimiala, joka kehittyy tekoälyn myötä kovaa vauhtia. Hyvä näin, sillä kiinteistöjen energiatehokkuudessa on paljon tehtävää. OptiWatin patentoitu teknologia on jatkuvasti ympäristöstään ja energianhallinnasta oppiva järjestelmä, johon saadaan tarvittaessa lisättyä uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, sanoo OptiWatin toimitusjohtaja Mikko Heinonen.

– Nyt vuorossa on päästöttömän, uusiutuvan aurinkoenergian käytön tehostaminen. Kaikki perustuu siihen, että OptiWatti Solarin avulla saamme tehokkaasti hyödynnettyä aurinkopaneelien tuottaman energian. Kiinteistön energiatehokkuus ja omavaraisuus nopeuttaa myös aurinkopaneelien takaisinmaksua ja nostaa kiinteistön arvoa. Kaiken perustana on edelleen se, että OptiWatti pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä samalla kun se helpottaa kiinteistönhallintaa ja lisää käyttömukavuutta, Heinonen toteaa.

Lue lisää OptiWatti Solarista.

Lisätietoja:

Mikko Heinonen
Toimitusjohtaja
Puh. 044 793 9836
mikko.heinonen@optiwatti.fi
www.optiwatti.fi

Juha Marjeta
Tuotekehitysjohtaja
Puh. 044 044 2000
juha.marjeta@optiwatti.fi
www.optiwatti.fi

Asiantuntijajulkaisu: Lämmitätkö tyhjiä huoneita? – OptiWatti minimoi lämmityskustannukset puolestasi

Kuva: Kauppalehden yhteydessä julkaistiin 27.9.2021 Tulevaisuuden koulu -liite, jossa OptiWatin toimitusjohtaja Mikko Heinonen tarkastelee oppimisympäristöjä…

Asiantuntijajulkaisu: Älykkäällä ohjauksella maksimihyödyt irti

Kuva:Talouselämä-lehden yhteydessä 17.9.2021 julkaistussa Rakentaminen ja Infrastruktuuri - Energia & Ympäristö -toimialan liitteessä syvennyttiin elinkaari-…

Uutta voimaa ja asiantuntemusta ratkaisumyyntiin

Esittelyssä Voimatelin Energiapalveluiden ja OptiWatin ratkaisumyynnissä kesäkuussa aloittanut asiakkuuspäällikkö Mika Kärkkäinen. Millaisen työkaverin saimme sinusta? Huumorintajuisen…