Aurinkosähkö älyohjaukseen

OptiWatti Solar liittää aurinkosähkön älykkääseen ohjaukseen

Onko hallinnoimassasi kiinteistössä aurinkopaneelit tai ovatko ne harkinnassa? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa OptiWatti Solar avuksi ja varmistaa, että saat kiinteistön tuottamasta sähköstä kaiken irti.

OptiWatti Solar on älykäs aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ohjausjärjestelmä, jonka ansiosta kiinteistön aurinkopaneeleista saadaan maksimaalinen hyöty. Kyseessä on OptiWattiin liitettävä energianhallintamoduuli, jolla voidaan tehokkaasti

 1. seurata omaa energiankulutusta reaaliaikaisesti tai takautuvasti ja
 2. ohjata kiinteistön aurinkosähkön tuotantoa omaan käyttöön siten, että ylituotanto eli verkkoon myytävän sähkön osuus minimoidaan.

Sopii aurinkopaneeleita käyttäviin kiinteistöihin

Energiatehokkuutta parantava ohjaus sopii mihin tahansa aurinkopaneeleilla varustettuihin kiinteistöihin. Rakennuksen iällä, koolla tai lämmitysmuodolla ei ole merkitystä.

OptiWatti Solarista on hyötyä kaikissa aurinkopaneeleilla varustetuissa rakennuksissa, liiketiloissa ja teollisuuskiinteistöissä. Sen käyttö kannattaa myös rivitaloyhtiöissä, omakotitaloissa ja mökeillä.

Kiinteistön kokonaisvaltainen energianhallinta kuntoon

Tarjoamme käyttöösi markkinoiden monipuolisimman tekniikan kiinteistön kokonaisvaltaiseen energianhallintaan. OptiWatti Solar on tuote, jolla voidaan täysin hallita aurinkoenergian tuotantoa, käyttöä ja varastointia. Tämän ansiosta saadaan maksimoitua kiinteistön tuottaman energian käyttö omassa sähkönkulutuksessa. Itse tuotettu aurinkosähkö on järkevää käyttää omassa kiinteistössä. Ylituotannon myynti sähköyhtiölle on harvoin kannattavaa.

OptiWatti Solar on ilmastoystävällinen ratkaisu kiinteistön omistajalle, joka haluaa hyödyntää aurinkoenergian mahdollisimman tehokkaasti ja helposti. Taustalla on tekoäly, joka optimoi sähköntuotannon ja käytön. Langattomaan tekniikkaan perustuva järjestelmä on nopea asentaa ja ottaa käyttöön.

 


Energia-analyysi seuraa kiinteistön energiankäyttöä sekä käytön jakautumista lämmityksen ja muun kulutuksen välillä. Lisäksi raportoidaan oman tuotannon osuus kulutuksesta sekä mahdollisesti myyty energia.

Kysy lisätietoja ja jätä yhteystietosi tai soita saman tien numeroon 029 1701 007.

OptiWatti Solar ­– hyödyt yritysten ja yhteisöjen kiinteistöille

 • Maksimoi aurinkosähkön hyödyntämisen.
 • Vähentää ostosähkön tarvetta ja pienentää kuluja.
 • Nopeuttaa aurinkopaneelien takaisinmaksuaikaa vuosilla.
 • Edistää kiinteistön omavaraisuutta.
 • Moderni tekniikka ja energiatehokkuus nostavat kiinteistön arvoa.
 • Yksi helppo käyttöjärjestelmä sähkönkulutuksen ja lämmityksen hallintaan.
 • Etähallinta ja automaatio säästävät kiinteistönhuollon aikaa ja vaivaa.
 • Huonekohtaisesti sopiva lämpötila lisää tilojen viihtyvyyttä.
 • Pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä ja hillitsee ilmastonmuutosta.

   


  Ylituotantotilanteissa energiaa ohjataan käyttäjän priorisoimassa järjestyksessä esim. käyttöveden lämmitykseen, lattialämmitykseen sekä tulevaisuudessa myös auton lataukseen tai kiinteistöakkuun.

Älykästä energianhallintaa

OptiWatti Solar on OptiWatti-ohjaukseen liitettävä energianhallintamoduuli, joka toimii OptiWatissa oman rajapintansa kautta. Energia- ja kulutustiedot siirtyvät langattoman yhteyden kautta OptiWatin keskusyksikköön. Näin varmistetaan luotettava tieto kiinteistön aurinkopaneeleiden tuotannosta sekä aurinkosähkön reaaliaikaisesta kulutuksesta.

Ratkaisu perustuu OptiWatin ymmärrykseen modernista energianhallinnasta sekä vankkaan kokemukseen toimialasta. OptiWatti Solar on koko OptiWatti-järjestelmän tapaan jatkuvasti ympäristöstään ja energian käytöstä oppiva ja kehittyvä alusta, jonka tavoitteena on hyvä käyttökokemus. 

OptiWatti + OptiWatti Solar ohjaa ja seuraa

 • Aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja verkkoon myynnin seuranta vaiheittain reaaliajassa ja takautuvasti.
 • Maksimoidaan aurinkosähkön omakäyttö siten, että ylituotantotilanteissa energiaa ohjataan mm. käyttöveden lämmitykseen, lattialämmitykseen, sähköauton lataukseen ja akkuvarastoon käyttäjän priorisoimalla tavalla.
 • Sisältää aurinkovoimaennusteen, jolla voidaan ennakoida tuotannon määrää.
 • Sähkönkäytön raportointi käyttötapa- ja huonekohtaisesti.
 • Lämmitykseen kuluva sähköenergia sekä lämmityksen osuus kiinteistön kokonaiskulutuksesta.
 • Lämmityksen optimointi ulkolämpötilan ja sähkön hinnan suhteen.
 • Lämpötilojen säätö huonekohtaisesti.
 • Ilmankosteuden tarkastelu huonekohtaisesti.

Ylituotannon ohjaaminen ja optimointi

OptiWatin käyttöliittymässä tärkeä näkymä on energia-analyysi, jossa päästään tarkastelemaan kiinteistön aurinkoenergian tuotantoa ja kulutusta reaaliaikaisesti ja takautuvasti. Näin nähdään, paljonko itse tuotetusta sähköstä on käytetty itse ja paljonko sitä on myyty. Tarkasteluajaksi voidaan valita päivä- viikko, kuukausi- tai vuosinäkymä.

Mikä tärkeintä, OptiWatti Solarin avulla itse tuotettu sähkö saadaan tehokkaasti ohjattua omaan käyttöön. Järjestelmän käyttäjä voi ylituotantotilanteiden varalle määritellä, mihin kohteeseen ja missä järjestyksessä itse tuotettua sähköä ohjataan. Järjestys voi olla esimerkiksi 1. vesivaraaja, 2. lattialämmitys 3. tulevaisuudessa myös muut halutut kytkimet esim. sähköauton lataus tai uima-allas.

Mikäli termostaatti ei rajoita, voidaan energiaa varastoida käyttöveden lämmitykseen ja lämmittää vettä itse tuotetulla sähköllä. Myös lattialämmityksiin saadaan ladattua energiaa silloin, kun ylituotantoa on ja lattioita tultaisiin vuorokauden kuluessa joka tapauksessa lämmittämään. Näin lattialämmitystä käytetään eräänlaisena energiavarastona. Vasta viimeiseksi vaihtoehdoksi kannattaa valita sähkön myynti sähköyhtiölle.

Aurinkoenergia on puhdasta energiaa

Aurinko on uusiutuva ja päästötön energialähde, josta on saatavissa sähköä niin paljon kuin ikinä tarvitsemme. Mitä tehokkaammin aurinkosähkö saadaan hyödynnettyä, sitä vähemmän on tarve käyttää ympäristöä kuormittavaa energiaa.

Aurinkosähkön optimointi on tullut vahvasti mukaan keinovalikoimaamme taistelussa ilmastonmuutoksen haittoja vastaan. Kyse on siitä, kuinka kustannustehokkaasti aurinkopaneelien tuottama sähkö saadaan hyödynnettyä. Tähän tarpeeseen kehitettiin OptiWatti Solar.

Älykkään energianhallinnan avulla voimme tehokkaasti pienentää kiinteistön hiilidioksidipäästöjä. Energiatehokkuus motivoi ja kannustaa ilmastoystävällisiin valintoihin.

Pyydä ehdotus kiinteistösi energiansäästöön ja -hallintaan. JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ tai soita saman tien 029 1701 007.

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.