Mikä on OptiWatti?

Älykäs lämmityksen ohjausjärjestelmä OptiWatti säästää aikaa, rahaa ja luontoa

Onko yhteisösi tavoitteissa tai sen kiinteistöhuollon työlistalla joku näistä:

 • energiatehokkuussopimuksen toimeenpano tai muu energiatehokkuuden tavoittelu
 • sähkölämmityksen nykyaikaistaminen
 • kiinteistön hallinnan helpottaminen
 • kulujen karsiminen tai
 • kestävän kehityksen edistäminen

Anna meidän auttaa! OptiWatti tarjoaa kuntien, kaupunkien ja seurakuntien käyttöön nämä kaikki – kevyenä ja tehokkaana täsmäratkaisuna.

Kevyt sekä kiinteistölle että sen huoltajalle

Kotimainen OptiWatti sopii kaiken ikäisten ja kuntoisten rakennusten sähkölämmitysjärjestelmien modernisoimiseen. Langaton järjestelmä ei vaadi suuria remontteja.

OptiWatti:

 • jälkiasennetaan ohjaamaan nykyistä lämmitysjärjestelmää,
 • ei edellytä uusia johdotuksia tai rakenteiden rikkomista ja
 • ei ole investointina kallis ja järjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä sähkölaskuina ja säästyneenä työaikana.

Kiinteistöhuollon tehtäviä OptiWatti helpottaa monella tavalla:

 • Kaikki sähkökäyttöiset lämmittimet, ilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat saadaan etähallintaan yhdellä sovelluksella.
 • OptiWatti on oppiva ja automatisoitu, eikä lämpötilojen säätäminen vaadi jatkuvaa huolenpitoa.
 • OptiWatti hälyttää vuodoista, äkillisistä lämpötilamuutoksista ja kutsumattomista kulkijoista.
 • OptiWatti asennetaan avaimet käteen -periaatteella.
 • Asennus on nopea, ja saatte järjestelmän käyttöönne helposti.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä ei vaadi laajoja koulutuksia.

Säästö lämmityskuluissa jopa 40 %

Julkisyhteisöjen tilat eivät yleensä ole käytössä vuorokauden ympäri. Joitakin tiloja, kuten leirikeskuksia, käytetään hyvinkin epäsäännöllisesti. Tyhjiä huoneita tai rakennuksia ei kannata turhaan pitää mukavuuslämpötilassa – paljon vähempikin pitää huolta rakenteista.

OptiWatti ohjaa lämpötilaa huonekohtaisesti käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaan:

 • Asetukset voidaan määrittää jopa tunnin tarkkuudella.
 • Älyjärjestelmä ajastaa huoneisiin mukavuuslämpötilan aina oikealla hetkellä.
 • OptiWatti on automatisoitu ja oppii huoneiden reagoinnin lämmitykseen: ei enää ylilämmitystä tai liian kylmiksi päässeitä tiloja.

Sopivassa lämpötilassa työt luistavat ja asiakkaat viihtyvät!

Etähallinta jättää huollolle aikaa olennaiseen

Vieläkö kiinteistöhuoltonne ajelee kohteesta toiseen säätämässä ja takastamassa lämpöjä? OptiWatin avulla köröttely jää pois päiväohjelmasta: lämpötilat ohjataan etänä tietokoneella, tabletilla tai vaikka älypuhelimella.

OptiWatti seuraa reaaliaikaisesti tilannetta ja hälyttää ongelmista: huolto saa heti hälytyksen vuodoista, muuttuneesta ilmankosteudesta ja äkillisesti muuttuneesta lämpötilasta. Myös kutsumattomat tutkimusmatkailijat ilmaistaan saman tien.

Kun seuranta ja hallinta ovat napakasti hallinnassa, vapautuu resursseja tärkeämpiin tehtäviin.

Vauhtia ilmastotalkoisiin

Vanhojen kiinteistöjen energiatehokkuus ei välttämättä täytä enää tämän päivän vaatimuksia. Lämmityskulut karkaavat helposti käsistä, mekanismit ovat vanhanaikaisia ja manuaalisäädöillä niiden antamat lämpötilat voivat olla mitä sattuu. Samalla kiinteistö tuottaa mammuttikokoisen hiilijalanjäljen.

OptiWatti pienentää hiilijalanjälkeä heikentämättä kiinteistön käyttömukavuutta. Se iskee sähkölämmityksen energiankulutukseen täsmällisesti ja tehokkaasti.

OptiWatti auttaa myös löytämään uusia säästökohteita: huonekohtaisen raportoinnin avulla kiinteistön energiasyöpöt ja rakenteiden lämpövuodot on helpompi tunnistaa. Raportit toimivat myös “todistusaineistona”, kun arvioidaan kiinteistön remonttitarpeita.

UUTTA! Lämmityksen ohjaus varaustilanteen mukaan

Lämmityksen ohjauksen saa nyt yhdistettyä tilojen varausjärjestelmään, jolloin lämmitys hoituu automatisoidusti. OptiWatti hakee kalenteritiedot järjestelmästä ja ohjaa lämpötilat varausten mukaan.

Tarjoamme valmiita ratkaisuja eri varausjärjestelmiin, kuten Sportumiin ja Katrinaan. Myös muita asiakaskohtaisia ratkaisuja on mahdollista toteuttaa.

Ota yhteyttä

Asiantuntijamme tulee mielellään paikan päälle kartoittamaan, paljonko voitte OptiWatin avulla säästää.  Kartoituksen jälkeen toimitamme maksuttoman hyöty- ja hinta-arvion.

Soita myyntijohtajallemme Jarmo Valviolle 044 355 2040 tai jätä yhteydenottopyyntö.

Ota yhteyttä, niin pääsette pian säästämään kiinteistön hoito- ja lämmityskuluissa!

Asiakaskokemuksia

Oulun kaupunki, Mäntyrinteen päiväkoti

“OptiWattia on helppo käyttää ja se ottaa huomioon tilojen muuttuvat käyttöajat, kuten viikonloput ja juhlapyhät. Alun jälkeen säätöjä ei tarvitse juurikaan tehdä. Uskon, että lämmityksen huonekohtainen automaattisäätö on huomisen vallitseva ratkaisu, ja OptiWatti on sitä jo tänään.” Juha Vattulainen, kiinteistömanageri, Liikelaitos Oulun Tilakeskus

Lue Oulun kaupungin kokemuksista

Valkeakosken kaupunki

“OptiWatti on helppokäyttöinen järjestelmä, joka energiansäästön lisäksi säästää henkilökuntamme työaikaa. Tilojen lämpötilat on optimoitu vuodenajan, vuorokaudenajan ja käyttötilanteen mukaan tilojen käyttäjille miellyttäviksi – niin omalle henkilökunnalle kuin asiakkaille.” Jarmo Airaksinen, toimitilapäällikkö, Valkeakosken kaupunki

OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa, leirikeskus-, kulttuuri- ja vapaa-ajan kiinteistöissä.

Lue Valkeakosken kaupungin kokemuksista

Tampereen seurakuntayhtymä, leirikeskus

“Luhtaanrannan leirikeskuksessa ohjataan sähkölämmitystä OptiWatilla. Leirikeskukselle tyypillisesti tilojen käyttö vaihtelee paljon, ja etänä tapahtuva säätö säästää sekä energiaa että työaikaa.” Jukka Sirén, tekninen isännöitsijä, Tampereen seurakuntayhtymä

Lue Tampereen seurakuntayhtymän kokemuksista

Lue myös blogikirjoitus Kuntamarkkinat.fi: Ei jätetä sähkölämmitteisiä kiinteistöjä energiaremontin ulkopuolelle – Ari Tolonen OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja (4.9.2019)

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.