Julkisyhteisöt

Julkisyhteisöt kuten kunnat, kaupungit ja seurakunnat – kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä.

Älykäs lämmityksen ohjausjärjestelmä OptiWatti säästää aikaa, rahaa ja luontoa

Onko yhteisösi tavoitteissa tai sen kiinteistöhuollon työlistalla joku näistä:

 • energiatehokkuussopimuksen toimeenpano tai muu energiatehokkuuden tavoittelu
 • lämmityksen nykyaikaistaminen
 • kiinteistön hallinnan helpottaminen
 • kulujen karsiminen tai
 • kestävän kehityksen edistäminen

Anna meidän auttaa! OptiWatti tarjoaa kuntien, kaupunkien ja seurakuntien käyttöön nämä kaikki – kevyenä ja tehokkaana täsmäratkaisuna.

Kevyt sekä kiinteistölle että sen huoltajalle

Kotimainen OptiWatti sopii kaiken ikäisten ja kuntoisten rakennusten lämmitysjärjestelmien modernisoimiseen. Langaton järjestelmä ei vaadi suuria remontteja. Voit hyödyntää OptiWatti-älyohjausta sähkölämmityksen ja vesikiertoisen lämmityksen kiinteistöissä.

OptiWatti soveltuu kaikkiin vesikiertoisiin kohteisiin, joissa lämmönjako on vesikiertoinen riippumatta lämmönlähteestä. Lämmönlähteenä voi olla niin maa- tai kaukolämpö kuin öljy-, pelletti-, tai kaasulämpö. OptiWatti-ohjaus soveltuu erinomaisesti kiinteistöihin, joissa on hybridilämmitys eli vesikiertoisen lämmityksen ohella myös sähkölämmitystä esimerkiksi kosteissa tiloissa.

Myös aurinkoenergian optimointiin

Uusin teknologiamme auttaa liittämään aurinkoenergian osaksi kiinteistöjen kokonaisvaltaista energianhallintaa ja ennakoivaa ohjausta. Jos yhteisösi kiinteistöissä on aurinkopaneelit tai ne ovat harkinnassa, lue lisää OptiWatti Solarista, älykkäästä aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ohjausjärjestelmästä.

Autamme saamaan kiinteistön aurinkopaneeleista maksimaalisen hyödyn. Kun itse tuotettu energia saadaan tehokkaasti käyttöön tai varastoitua omassa kiinteistössä, minimoidaan samalla verkkoon myytävän sähkön osuus. Älykästä ja kannattavaa!

OptiWatti:

 • jälkiasennetaan ohjaamaan nykyistä lämmitysjärjestelmää,
 • ei edellytä uusia johdotuksia tai rakenteiden rikkomista ja
 • ei ole investointina kallis ja järjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä lämmityslaskuina ja säästyneenä työaikana.

Julkisyhteisöt, OptiWatti helpottaa kiinteistöhuollon tehtäviä OptiWatti monella tavalla:

 • Kaikki lämmittimet, ilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat saadaan etähallintaan yhdellä sovelluksella.
 • OptiWatti on oppiva ja automatisoitu, eikä lämpötilojen säätäminen vaadi jatkuvaa huolenpitoa.
 • OptiWatti hälyttää vuodoista, äkillisistä lämpötilamuutoksista ja kutsumattomista kulkijoista.
 • OptiWatti asennetaan avaimet käteen -periaatteella.
 • Asennus on nopea, ja saatte järjestelmän käyttöönne helposti.
 • Intuitiivinen käyttöliittymä ei vaadi laajoja koulutuksia.

Säästö lämmityskuluissa jopa 40 %

Julkisyhteisöjen tilat eivät yleensä ole käytössä vuorokauden ympäri. Joitakin tiloja, kuten leirikeskuksia, käytetään hyvinkin epäsäännöllisesti. Tyhjiä huoneita tai rakennuksia ei kannata turhaan pitää mukavuuslämpötilassa – paljon vähempikin pitää huolta rakenteista.

OptiWatti ohjaa lämpötilaa huonekohtaisesti käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaan:

 • Asetukset voidaan määrittää jopa tunnin tarkkuudella.
 • Älyjärjestelmä ajastaa huoneisiin mukavuuslämpötilan aina oikealla hetkellä.
 • OptiWatti on automatisoitu ja oppii huoneiden reagoinnin lämmitykseen: ei enää ylilämmitystä tai liian kylmiksi päässeitä tiloja.

Sopivassa lämpötilassa työt luistavat ja asiakkaat viihtyvät!

Etähallinta jättää huollolle aikaa olennaiseen

Vieläkö kiinteistöhuoltonne ajelee kohteesta toiseen säätämässä ja takastamassa lämpöjä? OptiWatin avulla köröttely jää pois päiväohjelmasta: lämpötilat ohjataan etänä tietokoneella, tabletilla tai vaikka älypuhelimella. OptiWatti seuraa reaaliaikaisesti tilannetta ja hälyttää ongelmista: huolto saa heti hälytyksen vuodoista, muuttuneesta ilmankosteudesta ja äkillisesti muuttuneesta lämpötilasta. Kun seuranta ja hallinta ovat napakasti hallinnassa, vapautuu resursseja tärkeämpiin tehtäviin.

OptiWatti soveltuu myös kohteisiin, joissa lämmönjako on vesikiertoinen riippumatta lämmönlähteestä. Tutustu vesikiertoisen lämmityksen älyohjaukseen.

Entä onko kiinteistössänne aurinkopaneelit tai ovatko ne suunnitteilla? Silloin OptiWatti Solar auttaa varmistamaan, että saat kiinteistön tuottamasta sähköstä maksimaalisen hyödyn. Tutustu tarjoamaamme aurinkosähkön älyohjaukseen.

Vauhtia ilmastotalkoisiin

Vanhojen kiinteistöjen energiatehokkuus ei välttämättä täytä enää tämän päivän vaatimuksia. Lämmityskulut karkaavat helposti käsistä, mekanismit ovat vanhanaikaisia ja manuaalisäädöillä niiden antamat lämpötilat voivat olla mitä sattuu. Samalla kiinteistö tuottaa mammuttikokoisen hiilijalanjäljen.

OptiWatti pienentää hiilijalanjälkeä heikentämättä kiinteistön käyttömukavuutta. Se iskee lämmityksen energiankulutukseen täsmällisesti ja tehokkaasti. OptiWatti auttaa myös löytämään uusia säästökohteita: huonekohtaisen raportoinnin avulla kiinteistön energiasyöpöt ja rakenteiden lämpövuodot on helpompi tunnistaa. Raportit toimivat myös “todistusaineistona”, kun arvioidaan kiinteistön remonttitarpeita.

Lämmityksen ohjaus varaustilanteen mukaan

Lämmityksen ohjauksen saa nyt yhdistettyä tilojen varausjärjestelmään, jolloin lämmitys hoituu automatisoidusti. OptiWatti hakee kalenteritiedot järjestelmästä ja ohjaa lämpötilat varausten mukaan. Tarjoamme valmiita ratkaisuja eri varausjärjestelmiin, kuten PrimeenKatrinaan, Sportumin TravelNetiin, Hotellinxiin, Mewsiin sekä SiteMinderiin. Myös muita asiakaskohtaisia ratkaisuja on mahdollista toteuttaa.

Rajapinnan avauksen voit tehdä ottamalla yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme sähköpostitse osoitteeseen myynti@optiwatti.fi.

Asiakkaan kokemuksia lämmityksen automatisoinnista varauskalenterin mukaan

Rauman seurakunnassa olemme olleet erittäin tyytyväisiä lämmityksen älyohjaukseen, ja etenkin sen integraatio kalenterijärjestelmään on ollut täysi kymppi. Integraatio Katrina-varausjärjestelmän kanssa helpottaa lämpötilojen hallintaa, sillä järjestelmää käyttää meillä koko henkilökunta. OptiWatin käyttö kalenteriohjauksella varmistaa sen, ettei tyhjänä olevia tiloja ylilämmitetä tarpeettomasti. Toisaalta tilat ovat mukavan lämpimiä silloin, kun ihmiset ovat töissä tai niissä järjestetään tilaisuuksia.

Eino Korsi, kiinteistöpäällikkö, Rauman seurakunta

Lue lisää Rauman seurakunnan kokemuksista

Ota yhteyttä

Tilaa hyötykartoitus ja saat asiantuntijaltamme konkreettisen ehdotuksen kiinteistösi energiansäästöön ja -hallintaan! Toimi nyt – tilaa meiltä hyötykartoitus >>

Asiakaskokemuksia

Oulun kaupunki, Mäntyrinteen päiväkoti

“OptiWattia on helppo käyttää ja se ottaa huomioon tilojen muuttuvat käyttöajat, kuten viikonloput ja juhlapyhät. Alun jälkeen säätöjä ei tarvitse juurikaan tehdä. Uskon, että lämmityksen huonekohtainen automaattisäätö on huomisen vallitseva ratkaisu, ja OptiWatti on sitä jo tänään.” Juha Vattulainen, kiinteistömanageri, Liikelaitos Oulun Tilakeskus

Lue Oulun kaupungin kokemuksista  

Valkeakosken kaupunki

OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa, leirikeskus-, kulttuuri- ja vapaa-ajan kiinteistöissä.

“OptiWatti on helppokäyttöinen järjestelmä, joka energiansäästön lisäksi säästää henkilökuntamme työaikaa. Tilojen lämpötilat on optimoitu vuodenajan, vuorokaudenajan ja käyttötilanteen mukaan tilojen käyttäjille miellyttäviksi – niin omalle henkilökunnalle kuin asiakkaille.”  Jarmo Airaksinen, toimitilapäällikkö, Valkeakosken kaupunki

Lue Valkeakosken kaupungin kokemuksista  

Tampereen seurakuntayhtymä, leirikeskus

“Luhtaanrannan leirikeskuksessa ohjataan sähkölämmitystä OptiWatilla. Leirikeskukselle tyypillisesti tilojen käyttö vaihtelee paljon, ja etänä tapahtuva säätö säästää sekä energiaa että työaikaa.” Jukka Sirén, tekninen isännöitsijä, Tampereen seurakuntayhtymä

Lue Tampereen seurakuntayhtymän kokemuksista  

Kirkkonummen seurakuntayhtymä

”Talvella haluamme pitää Haapajärven kirkon sisälämpötilan tasaisena, jotta rakenteet, taulut ja urut eivät kärsi lämpötila- ja kosteusvaihteluista. Lämmitystä keskitetysti ohjaamalla voimme säätää ja valvoa lämpötiloja tarkasti toimistolta käsin, eikä lämpöenergiaa mene hukkaan.” Anna Antikainen, kiinteistöpäällikkö, Kirkkonummen seurakuntayhtymä

Lue lisää Kirkkonummen seurakuntayhtymän kokemuksista

Tutustu myös monien muiden kuntien ja seurakuntien kokemuksiin OptiWatista

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.