test

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

08/21/2023
Ajankohtaista

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä.

Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin Kuntatalolla. Kyseessä on Suomen suurin kunta-alan ammattitapahtuma, johon julkisen hallinnon lisäksi osallistuu järjestöjen ja yhdistysten sekä elinkeinoelämän edustajia.

Suurella osalla kunnista on tiukat ilmastotavoitteet. Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä, ja monissa kunnissa ilmastotavoitteet ovat kansallista tavoitetta tiukemmat.

Kiinteistöjen energiatehokkuuteen panostaminen on maamme leveysasteilla yksi tärkeimmistä ilmastonmuutosta hillitsevistä teoista, ja OptiWatti tarjoaa merkittävän lisän kuntien ja yhteisöjen ilmastotalkoisiin, kevyenä täsmäratkaisuna.

Kiinteistöjen lämmitysenergian optimointi nykyaikaan

Vanhojen kiinteistöjen energiatehokkuus ei vastaa tämän päivän vaatimuksia. Lämmityskulut ovat suuret, lämpötilat vaikeasti hallittavia, ja kiinteistön lämmitys tuottaa suuren hiilijalanjäljen.

Älyohjaus auttaa vähentämään energiankulutusta tehokkaasti optimoimalla energiankäyttöä. Langattomalla jälkiasennettavalla OptiWatti-järjestelmällä saadaan energiatehokkuus nykyaikaan vanhoissakin kunnantaloissa, kouluissa, päiväkodeissa, urheiluhalleissa ja leirikeskuksissa.

OptiWatti leikkaa kiinteistön energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Samalla paranee käyttömukavuus ja lämpötilojen hallinta helpottuu, kun järjestelmä ohjaa lämmitystä automaationa huonekohtaisesti käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaan.

Älyohjaus ajastaa oikean lämpötilan oikeaan ajankohtaan. Tyhjillään olevissa huoneissa ja rakennuksissa ei tarvitse pitää mukavuuslämpötilaa, vaan lämpö nostetaan käytön ajaksi. Lämmityksen ohjaus saadaan yhdistettyä tilojen varausjärjestelmään, jolloin lämpötilat ohjataan kalenterin mukaan.

Tarkka huonekohtainen raportointi on kiinteistön hallinnalle hyödyllinen, ja samalla se auttaa kohdistamaan korjaustoimet oikein, kun löydetään kiinteistön energiasyöpöt tilat ja rakenteiden lämpövuodot.

OptiWattia hyödynnetään lukuisissa kunnissa ja seurakunnissa ympäri Suomen. Kaikkiaan Järjestelmän älyohjauksessa on yli 2 000 kiinteistöä ja yli 20 000 tilaa tai huonetta. Vuosittainen OptiWatti-kiinteistöjen CO2-päästöjä vähentävä vaikutus on jo 1 300 tonnia.

Onko yhteisösi tavoitteissa tai kiinteistönhuollon työlistalla jokin seuraavista:

  • energiatehokkuussopimuksen toimeenpano tai muu energiatehokkuuden tavoittelu
  • lämmityksen nykyaikaistaminen
  • kiinteistön hallinnan helpottaminen
  • kulujen karsiminen tai
  • kestävän kehityksen edistäminen?

Autamme näissä mielellämme, ota yhteyttä!

Kuntatalolla löydät meidät OptiWatin ja Voimatelin yhteisosastolta 3S14. Kiinteistöjen energiaoptimointiin keskittynyt OptiWatti on osa Voimatel-konsernia, ja teemme yhdessä vastuullisuudesta kannattavaa. Tervetuloa myös kuulemaan tietoiskuamme ”Energiaratkaisut hiilineutraaliin tulevaisuuteen” 13.9. klo 14.30 Kuntatalon salissa A3.21.

Lue lisää OptiWatista julkisyhteisöille.

Tutustu OptiWatti-käyttäjien kokemuksiin!

Jos yhteisössäsi on herännyt kiinnostus aurinkosähkövoimaloihin tai sähköautojen latausasemiin, tutustu Voimatelin energiapalveluihin.

Ilmoittaudu osallistujana Kuntamarkkinoille 2023 täällä!

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…