test

Älykäs lämmityksen ohjaus ja sähkön säästäminen kiinnostaa

10/19/2022
Ajankohtaista

Kiinnostus älykkääseen lämmityksen ohjaukseen on viime kuukausina noussut nopeasti. Seuraavassa poimintoja OptiWatin mediaosumista syksyllä 2022.

 

Näin säästät sähköä helposti älyohjauksen avulla

Nyt on tärkeää ohjata sähkön kulutusta sekä vältellä kulutushuippuja ja korkeita hintoja. Sähkön käytön älyohjauksen voi asentaa helposti vanhempiinkin taloihin. Rajanveto alusta asti älytaloiksi suunniteltujen uudisrakennusten ja muiden eri ikäisten talojen välillä ei ole enää ehdoton. OptiWatti on sähkönkulutusta optimoiva retrofitti olemassa olevaan laitekantaan. / Artikkeli tilaajille
TM Rakennusmaailma 14.12.2022

 

Sähkölasku tippui tuntuvasti – suurimmat säästöt syntyivät talvipakkasilla

Oulun yliopistossa tutkittiin, miten sähkönkulutuksen ohjausjärjestelmillä voidaan vaikuttaa sähkölämmitteisten omakotitalojen sähkönkulutukseen. Tutkimukseen osallistuvilla kotitalouksilla sähkölasku pieneni tuntuvasti.
/ Artikkeli tilaajille
Kaleva 15.11.2022

 

Kodin energiankulutusta kannattaa ajoittaa huippukulutuksen ulkopuolelle

Oulun yliopistossa neljä vuotta sitten aloitetussa empiirisessä tutkimuksessa havainnoitiin OptiWatin käyttöä kotitalouksissa, ja energiankulutustiedot analysoitiin.

Tutkituissa kodeissa järjestelmä myös muutti päivittäistä kulutusprofiilia niin, että kulutusta siirtyi huippukulutuksen ajoilta vähemmän sähkönkulutuksen tunneille. Tämä on etenkin alkaneen talven ja koko kansallisen energiasäästön kannalta hyvä tieto.
TM Rakennusmaailma 14.11.2022

 

Älykkäät kodin energiateknologiat ja energiansäästöpotentiaali

Oulun yliopiston väitöstutkimus osoitti, että älyohjaus voi talvikuukausina tuoda jopa 30 % säästön energiankulutukseen. Tutkituissa kodeissa järjestelmä muutti päivittäistä kulutusprofiilia niin, että kulutusta siirtyi huippukulutuksen ajoilta vähemmän sähkönkulutuksen tunneille. Tämä on etenkin tulevan talven ja kansallisen energiasäästön kannalta hyvä tieto.
Oulun yliopisto, Uutiset 11.11.2022
Smart home energy technologies: adoption, user experience and saving potential

 

Tekoäly säästää lämmityssähköä

Puhetta yritysvaikutuksista podcast-sarjassa puhutaan yritysten ja tuotteiden vaikutuksesta ympäröivään maailmaan. Jorma Turusen jututettavana oli Voimatelin vt. toimitusjohtaja ja OptiWatin toimitusjohtaja Mikko Heinonen, jonka mukaan OptiWatti tarjoaa työkalun kiinteistöjen energian optimointiin. Kuuntele 24.10.2022 ilmestynyt jakso!

 

Näillä välineillä voi säästää sähkölaskussa pitkän pennin myös vanhassa talossa

Lämmityksessä hyödynnetään aiempaa enemmän esimerkiksi tekoälyä, sovelluksia ja muita ohjauspalveluita. Tekoäly ei ole vain uusien talojen asia, vaan sen voi asentaa vanhaankin omakotitaloon. ”Energian nousseet hinnat laukaisivat meidän markkinat”, kertoo OptiWatin toimitusjohtaja Mikko Heinonen ja mainitsee myynnin kasvaneen kovasti.
Ilta-Sanomat, Taloussanomat 19.10.2022

 

Sähkö on nyt huippukallista ja lisäksi sen hinta vaihtelee voimakkaasti tunnista toiseen.

Sen vuoksi sähkön kulutuksen oikea ajoittaminen helpottaa sähköverkkojen ruuhkahuippuja ja voi tuoda tuntisähkön tilaajalle merkittäviä säästöjä. Lämmitystä edullisemmille tunneille ohjaavien järjestelmien kysyntä onkin tänä syksynä kasvanut nopeasti.
Yle Uutiset 4.10.2022

 

Älykkään lämmityksen kysyntä räjähti. Mikko Palonevan kotona lämmitys säätyy automaattisesti päälle ja pois sähkön hinnan mukaan.

Ensi talven tyyninä pakkaspäivinä lämmitysenergian tarve nousee Suomessa huippuunsa – eikä kukaan tiedä, millaisia hintoja sähköstä joudutaan silloin maksamaan. Varmaa on, että pörssisähkön varassa elävän pientaloasukkaan ei kannata huippukulutuksen hetkellä maksaa suihkuveden lämmityksestä. Lattiakin pysyy lämpimänä, vaikka virrat sammuttaisi muutaman tunnin ajaksi.
Yle Uutiset 4.10.2022

 

Satu Hassin vuosi­kymmenten harrastus tuo merkittävät säästöt – ”Tämä on tällaista energian­säästö­neurootikon meininkiä”

Vihreän poliitikon suuressa puutalossa Pispalassa on käytössä älykäs teknologia, joka tutkii pörssihintoja ja valitsee niiden perusteella, milloin lämpöpumppu alkaa pörrätä. Hassi toivoo teknologian yleistyvän.
Taloussanomat 30.9.2022

 

Satu Hassi valmistautuu talveen satavuotiaassa puutalossaan, jonka automatiikka pienentää sähkölaskuja

Hassin systeemiin kuuluvat anturit, jotka mittaavat kunkin huoneen lämpötilaa ja kosteutta ja lähettävät siitä tietoa keskusyksikölle. Tavoitelämpötilan voi säätää huonekohtaisesti, jolloin turha lämmittäminen vähenee. / Artikkeli tilaajille
HS Visio 1.9.2022

 

 

 

 

 

 

OptiWatin käyttöohjeet nyt myös videoina

OptiWatin käyttöohjeet on toteutettu nyt myös videoina. Tuoreet käyttöohjeet löytyvät OptiWatin YouTube-kanavalta omalta soittolistaltaan. Lyhyissä…

Lämmityksen optimointi automatisoi sähkön säästön – ”Merkittävä leikkaus energiakuluihin”

TIEDOTE 14.12.2022 Fiksu energiansäästö ei tarkoita palelemista kylmässä talossa ja pattereiden säätämistä käsin. Sähkölämmityksessä voi…

Älykäs lämmityksen ohjaus ja sähkön säästäminen kiinnostaa

Kiinnostus älykkääseen lämmityksen ohjaukseen on viime kuukausina noussut nopeasti. Seuraavassa poimintoja OptiWatin mediaosumista syksyllä 2022.…