Toimintaperiaate

Kun älyjärjestelmä ohjaa lämmitystä puolestasi, säästät sähköä mukavuudesta tinkimättä. Tutustu toimintaperiaatteeseen.

Miksi OptiWatti? Lämmitys energiatehokkaaksi!

OptiWatti päivittää vanhankin lämmitysjärjestelmän energiatehokkaaksi– ilman valtavia aloituskustannuksia. Asennus on nopea ja käyttö mutkatonta. Kaupan päälle saat lisää asumismukavuutta: älyjärjestelmä huolehtii jokaiseen huoneeseen erikseen toivomasi lämpötilan.

OptiWatin käyttökohteet

OptiWatin käyttö ei katso kiinteistön kokoa tai ikää: palvelulla on säästetty tuntuvasti energiaa niin kodeissa, kesämökeissä kuin suurissa yhteisöjen kiinteistöissäkin.

OptiWatti soveltuu sekä sähkölämmitteisiin että vesikiertoisesti lämmitettäviin kiinteistöihin. Vesikiertoisen lämmityksen ohjaus on suunnattu ensisijaisesti yritysten ja yhteisöjen kiinteistöihin.

OptiWatilla voidaan ohjata muun muassa:

 • patteri-, katto- ja lattialämmityksiä
 • ilmalämpöpumppuja
 • lämminvesivaraajia
 • auton lämmitystä
 • sähköauton latausta
 • aurinkosähkön käyttöä

OptiWatti hälyttää äkillisistä lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksista esim. kesämökin ikkunan rikkouduttua. OptiWatilla voidaan valvoa myös vesivuotoja.

OptiWatin energiatehokkuutta parantava ohjaus sopii myös aurinkopaneeleilla varustettuihin kiinteistöihin. OptiWatti Solar on älykäs aurinkosähkön tuotannon, kulutuksen ja varastoinnin ohjausjärjestelmä, jonka ansiosta kiinteistön aurinkopaneeleista saadaan maksimaalinen hyöty.

Älyjärjestelmä ohjaa lämmitystä – käytä etänä mistä vain

Hallinnoit OptiWattia näppärästi tietokoneellasi, tabletillasi tai älypuhelimellasi. Kaikki lämmityslaitteet kootaan yhteen käyttöliittymään, jossa lämmitystä voi säätää huone- ja tuntikohtaisesti. Halutessasi saat koko kiinteistön lämmityksen säädettyä yhdellä komennolla.

Säädä lämpötilat jopa tunnin tarkkuudella

OptiWatin avulla voit säätää eri huoneet lämpenemään tai viilenemään tuntikohtaisesti.

Esimerkkejä kodin lämpötilansäädöistä:

 • Makuuhuoneen voi säätää viilenemään syvimmän unen ajaksi, jolloin unen laatu paranee.
 • Kylmään aamuun herääminen tuntuu ikävältä, joten aamulla lämpötila voi olla korkeampi.
 • Kun lapset ovat koulussa tai päiväkodissa, voi heidän huoneensa päästää päivällä viilenemään.
 • Autotallia ei kannata lämmittää esim. päivisin, kun siellä ei ole autoa.
 • Kylpyhuoneen ja käyttöveden lämmitystä kannattaa tehostaa aamu- tai iltasuihkun ajaksi, jolloin lämmintä vettä riittää varmasti kaikille ja kylppäri kuivahtaa nopeammin.

Käyttäjä asettaa haluamansa lämpötilat tuntikohtaisesti viikon eri päiville, jonka jälkeen OptiWatti pitää huolen toivottujen lämpötilojen toteutumisesta.

Optimoinnissa mukana sääennuste ja jopa sähkön hinta

OptiWatti oppii kunkin huoneen reagoinnin lämmitykseen. Se täsmälämmittää jokaisen tilan oikeaan lämpötilaan juuri oikealle hetkelle.

Optimoinnissa lasketaan mukaan myös:

Asennus ei mullista koko taloa

OptiWatti asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän oheen, eikä työ edellytä rakenteiden avaamista tai muita suuria muutoksia. OptiWatin valtuuttama urakoitsija hoitaa asennuksen.

Laitteisto koostuu seuraavista osista:

 • Keskusyksikkö: ohjaa lämmitystä ja muodostaa yhteyden internetiin
 • Releet: ohjaavat lämmityslaitteita
 • Anturit: mittaavat kunkin huoneen lämpötilaa ja ilmankosteutta

Lisävarusteet:

 • Ilmalämpöpumpun ohjain
 • Lämminvesivaraajan ohjain
 • Vuotovahdit: hälyttävät vesivuodosta

Langaton älyjärjestelmä – ei johdotuksia

OptiWatin anturit, keskusyksikkö ja ohjaimet viestivät keskenään langattomasti. Esteettisesti häiritseviä ja hankalasti toteutettavia johdotustöitä ei tarvita. Johdottomuuden ansiosta myös anturit saadaan sijoitettua huoneissa ihanteellisimpiin pisteisiin.

Etähallinnasta mielenrauhaa ja mukavuutta

Voit käyttää OptiWattia missä tahansa, missä on internetyhteys. Etähallinnan ansiosta voit esim. ennakkolämmittää kesämökin jo saapumishetkelle. Kodin lämmitystä seuraat ja hallitset vaikka toiselta puolelta maapalloa.

OptiWatin älyjärjestelmä on tarkka ja turvallinen

Saat OptiWatilta jatkuvasti huonekohtaisia raportteja lämmitysenergian kulutuksesta. Huomaat siis ajoissa esim. lämpövuodot ja säästökohteet. Järjestelmän tietoliikenneyhteydet suojataan pankeista tutulla salaustekniikalla.

 

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.