test

Kuntamarkkinat 2022: Energiaoptimoinnin hyödyt kiinteistöissä – kuinka OptiWatti säästää energiaa ja tekee vastuullisuudesta kannattavaa?

08/15/2022
Ajankohtaista

Autamme kuntia säästämään energiaa ja tekemään kannattavaa ilmastotyötä. Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen, energiaoptimointi eli energiankulutuksen leikkaaminen älyohjauksen avulla on vaikuttavimpia toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Olemme taas tänä syksynä mukana Suomen suurimmassa vuosittaisessa kunta-alan ammattitapahtumassa Kuntamarkkinoilla, joka järjestetään 14.-15.9.2022 Helsingin Kuntatalolla. Tapahtumassa on ilo päästä kertomaan kuntien ja järjestöjen edustajille konkreettisin esimerkein, kuinka OptiWatti auttaa minimoimaan päästöt ja optimoimaan säästöt.

Kumppaniblogimme energiaoptimoinnista alla

Kunnilla on tärkeä rooli Suomen tavoitellessa hiilineutraaliutta. Kuntien kunnianhimoisista ilmastotavoitteista kertoo se, että yli puolet suomalaisista asuu kunnassa, joka tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, siis jo ennen vuoden 2035 kansallista tavoitetta. Samaan aikaan kunnissa on noussut tarve hillitä historiallisen korkeiksi kohonneita energiakustannuksia.

Nyt jos koska käyttöön kannattaa ottaa yksi kustannustehokkaimmista keinoista kasvihuonekaasujen vähentämiseen ja energiansäästöön: pureutuminen kunnan kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Selkein ratkaisu on energiankäytön oikea-aikainen optimointi.

Vanhat kiinteistöt, jotka eivät täytä enää tämän päivän vaatimuksia, saadaan päivitettyä nykyaikaan OptiWatti-älyohjauksella ilman suuria remontteja. Langaton järjestelmä sopii kaiken ikäisten ja kuntoisten rakennusten lämmitysjärjestelmien modernisoimiseen, onpa kyseessä sähkölämmitys, vesikiertoinen tai hybridimuotoinen lämmitys.

OptiWatti-järjestelmä säästää energiaa ja pienentää hiilijalanjälkeä heikentämättä kiinteistön käyttömukavuutta. Huonekohtainen älyohjaus vain parantaa olosuhteita varmistamalla jokaiseen tilaan oikeana ajankohtana halutun lämpötilan. Oleellista on se, että tekoälyä hyödyntävä automaatio leikkaa pois kalliin hukkalämmityksen.

Kuntien tilat eivät yleensä ole käytössä vuorokauden ympäri, ja kiinteistöjen eri osien käyttöaste vaihtelee paljon. Joitakin tiloja käytetään hyvinkin epäsäännöllisesti. Tyhjiä huoneita tai rakennuksia ei kannata pitää mukavuuslämpötilassa, sillä vähempikin riittää. Käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaisella lämmityksen ohjauksella on saavutettu esimerkiksi päiväkotien lämmityskuluissa jopa 40 prosentin säästöjä.

Älyjärjestelmän bonuksena on huonekohtainen raportointi, jonka avulla kiinteistön energiasyöpöt tilat ja rakenteiden lämpövuodot on helppo tunnistaa.  Näin myös korjausremontit saadaan kohdistettua järkevästi.

OptiWatti on osa Voimatel-konsernia. Teemme vastuullisuudesta yhdessä helppoa ja kannattavaa. Pidämme Kuntamarkkinat-tapahtumassa 20 minuutin tietoiskut 14.9. klo 12.30 seminaarihuoneessa A3.2 ja 15.9. klo 10.30 verkossa. Kuntatalolla löydät meidät osastolta 3S11.

Osallistuminen Kuntamarkkinoille on maksutonta, ja voit osallistua myös etänä verkko-ohjelmaan.  Ilmoittautumaan pääset täältä.

Lue lisää OptiWatista yrityksille ja yhteisöille täältä.

OptiWatin käyttöohjeet nyt myös videoina

OptiWatin käyttöohjeet on toteutettu nyt myös videoina. Tuoreet käyttöohjeet löytyvät OptiWatin YouTube-kanavalta omalta soittolistaltaan. Lyhyissä…

Lämmityksen optimointi automatisoi sähkön säästön – ”Merkittävä leikkaus energiakuluihin”

TIEDOTE 14.12.2022 Fiksu energiansäästö ei tarkoita palelemista kylmässä talossa ja pattereiden säätämistä käsin. Sähkölämmityksessä voi…

Älykäs lämmityksen ohjaus ja sähkön säästäminen kiinnostaa

Kiinnostus älykkääseen lämmityksen ohjaukseen on viime kuukausina noussut nopeasti. Seuraavassa poimintoja OptiWatin mediaosumista syksyllä 2022.…