Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin yritysmökit Levillä

Lämmityksen etähallinta yritysmökillä säästää ja helpottaa.

Mielenrauhaa, huolettomuutta ja turvallisuutta

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin omistamaan noin 100 neliön kokoiseen kelohirsimökkiin asennettiin marraskuussa 2016 OptiWatti helpottamaan lämmityksen hallintaa. Mökki on ollut Varuboden-Oslan käytössä kymmenkunta vuotta.

Levillä, Kittilän kunnassa, sijaitseva mökki on aktiivisesti käytössä talvilomaviikosta aina kevääseen asti sekä jouluna ja vuodenvaihteessa. Kesällä ja syksyllä vierailut ovat satunnaisia.

Lämmityksen etähallinta varmistaa lämmityksen varaustilanteen mukaan

OptiWatilla haluttiin ensisijaisesti varmistaa, että mökin lämpötilat pysyvät hallinnassa ja seurata, että mökillä kaikki on hyvin. Lämmityksen etähallinnan avulla lämpötilojen säätämisen pystyy kätevästi hoitamaan varaustilanteen mukaan.

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin kehitysjohtaja Jukka Pöyhönen kertoo:

”Aikaisempi järjestely oli epävarma. Ennen OptiWattia lämmityksen säädöt jäivät käyttäjien varaan. Käytössä oli kotona-poissa kytkin eli se joka viimeksi lähti, sääti lämpötilat pois. Samassa taulussa oli myös muita kytkimiä ja virheiden mahdollisuus oli suuri.

Lähtevä vieras ei myöskään välttämättä tiennyt, milloin seuraava kävijä tulee mökille. Nyt, kun OptiWatti on käytössä, minulla on koko ajan tieto, mikä on mökin lämpötila. Mökki on koko ajan varmoissa käsissä ja pystyn etänä säätämään lämpöjä tarpeiden mukaan.

Käytämme varauslistoja, joista tiedän, kuka on seuraavaksi menossa mökille. Lämpötilojen säätäminen tämän mukaan on helppoa. Mökki on peruslämmöllä eli 15 asteessa ympäri vuoden, kun siellä ei oleskella. Kun mökille on menossa väkeä, ajastan lämpötilan korkeammalle. Olen pitänyt mökissä noin 5 astetta peruslämmön ja oleskelulämmön erona.

Käytämme myös paikallista huoltoyhtiötä mökin ylläpitoon kuten jätehuoltoon ja siivoamiseen, mutta lämpötilojen hallinnan hoidan itse pääkäyttäjänä. Käyttöliittymä on ollut tosi näppäräkäyttöinen.

Lämmitykseen omat haasteensa tuo myös mökin pohjaratkaisu. Sisällä on korkea tila ja parvet joka makuuhuoneessa. Lämmin ilma nousee alhaalta ylös. Toisessa päässä taloa on valtavan kokoiset ikkunat, joista osa lämmöstä taas menee hukkaan. OptiWatin avulla lämmöt pysyvät sopivana joka tilassa.

Aluksi olin vähän skeptinen, pitääkö kolmen vuoden takaisinmaksulaskelmat paikkansa, koska kulutuslukemat olivat alkujaankin pienet. Nyt näyttää siltä, että sähkönkulutus on pudonnut 20 % vuositasolla ja hankinta maksaakin itsensä takaisin jo vajaassa kahdessa vuodessa.

OptiWatti on sopinut meidän tarkoituksiin kuin nenä päähän. Sen verran hyviä kokemukset ovat, että olen ajatellut ottaa käyttöön OptiWatin myös omalla mökilläni, joka sijaitsee 400 kilometrin päässä.”

Tutustu kokemuksiin OptiWatista myös Kapsityn yritysmökillä!

Kohde

1980-luvulla rakennettu kelohirsimökki Levillä, noin 100 m2

Lämmitysratkaisu:

Suora sähkölämmitys, lattia- ja patterilämmitys, takka, ilmalämpöpumput

OptiWatti otettu käyttöön:

Marraskuussa 2016

Vuotuinen sähkönkulutus:

Sähkönkulutus pudonnut vuositasolla 20 %

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007
Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin yritysmökit Levillä

Lämmityksen etähallinta yritysmökillä säästää ja helpottaa. Mielenrauhaa, huolettomuutta ja turvallisuutta Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin omistamaan noin…

Älykäs lämmityksen ohjaus Valkeakosken kaupungin kiinteistöissä

Energiansäästöä kaupungin kiinteistöissä Valkeakoskella. OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa sekä…

IVG Polar – toimitilojen lämmityksen hallinta kuntoon

Toimitilojen lämmityksen hallinta tehokkaaksi OptiWatti-älyohjauksella. Toimitilat lämpimäksi ja vuokralaiset tyytyväiseksi Kolmikerroksinen IVG Polar Oy:n omistama…

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.