Loma-asunto etähallintaan Puumalassa

Käyttömukavuus ennen kaikkea

Puumalassa sijaitsevassa loma-asunnossa tärkein OptiWatin valintakriteeri oli käyttömukavuus: kun aikana ennen OptiWattia pattereita ruuvattiin pienemmälle aina poislähteissä, nyt lämmöt voi säätää tabletin näytöltä huonekohtaisesti.

Patterisäädön aikakaudella lämpö oli jätettävä varmuuden vuoksi korkeammaksi, mutta OptiWatin säädöt on todettu niin tarkoiksi ja luotettaviksi, että lämpötilan voi huoletta pudottaa minimiin, eli viiteen asteeseen. Lämpötilan alentaminen tuottaa näin myös maksimaalisen säästön.

“Suunnittelin loma-asunnolle investointia maalämpöön ja vesikiertojärjestelmän rakentamiseen. Kustannus tälle suunnitelmalle olisi ollut noin 30 000 euroa. Kun näin OptiWatin mainoksen lehdessä, mieli muuttui. OptiWatin kustannus oli noin 2 000 euroa ja lopputulos oli lähes sama. OptiWatille luvattiin takaisimaksuajaksi kaksi vuotta, ja näyttää siltä että tämä lupaus pitää”, laskeskelee Juhani Mäki.

Etähallittavuus on loma-asunnoissa tärkeää. Kun ennen kotimatkalla muistui mieleen, että yhden makuuhuoneen patteri jäi säätämättä, nyt lämmöt voi tarkastaa ja säätää koska tahansa ja mistä tahansa. Ex tempore –matkat mökille onnistuvat kun lämmöt voi laittaa päälle vaikka kotoa lähteissä.

“Voin mielellään suositella OptiWattia kaikille, joilla on suora sähkölämmitys, ja sellaisille perheille, jotka haluavat pitää taloissaan plussan puolella olevaa peruslämpöä läpi vuoden – erityisesti vielä silloin, kun lämmitettävässä kohteessa käydään kaikkina vuodenaikoina ja halutaan tulla valmiiksi lämmitettyyn taloon kylmimpinäkin vuodenaikoina.”

Kohde

Vuosina 1982-85 rakennettu loma-asuntokäytössä oleva omakotitalo 305 m2

Talotyyppi:

Puurakenteinen, 3 kerrosta

Asukkaat:

Juhani Mäki perheineen, eli 3 loma-asukasta

Lämmitysratkaisu:

Suora sähkölämmitys, jossa lisänä uunilämmityksiä ja ilmalämpumppu.

Vuotuinen sähkönkulutus:

26 000 kwh, josta lämmitykseen kuluvan sähkön osuus valtaosa, arviolta 80%

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.