Lämpösyöpön hirsitalon kulut kuriin

Lämmityskulut kuriin sähkölämmitteisessä hirsitalossa.

Vaajakoskelaisen hirsitalon tuhlailua oli yritetty pistää kuriin jos jonkinlaisin keinoin. Talon sähkölämmitys haaskasi energiaa selvästi tavallista enemmän. Edes kaksi takkaa ja kaksi taloon asennettua ilmalämpöpumppua ei auttanut. Ei, ennen kuin lämpöpumput ja koko lämmitys siirrettiin OptiWatin ohjaukseen.

Lämmityksen hoitoon tarvitaan enemmän älyä, mietti professori Tapio Lampinen. Vain siten voidaan leikata turha, törsäilevä kulutus pois. Kuinka ollakaan, tuli eräällä messukäynnillä vastaan aikamme fiksuimpiin kuuluva ratkaisu sähkölämmityksen oheen, ja loppu on säästämisen historiaa.

Lämmityskulut kuriin OptiWatilla

OptiWatti-älyohjauksella lämmityskulut saatiin kuriin. Ennen OptiWattia koko talon kulutus oli noin 30 000 kWh ja ensimmäisen vuoden aikana se laski 21 000 kWh:iin. Pudotus on merkittävä, varsinkin kun huomioidaan kylmemmästä talvesta johtunut suurempi tarve lämmittämiselle. Lampinen arvio säästön johtuneen pääosin OptiWatista.

9 000 kilowattitunnin säästö vuosittaisessa sähkönkulutuksessa sekä helposti puhelimella, tabletilla tai tietokoneella hoidettava lämmitys toivat nopeasti uutta laatua asumiseen ja elämään.

– Lämmitykseen kuluvan rahan säästäminen oli meille tärkein syy hankkia OptiWatti, mutta oli mukava kuulla asentajalta, kuinka järjestelmä säästää samalla myös luontoa, kertoo Lampinen.

Miten mittava säästö oikein syntyi?

Eläkkeellä oleva isäntä viettää kaksikerroksisessa talossaan eniten aikaa yläkerran keittiö-olohuoneessa. Tiettyjä huoneita, esimerkiksi vierashuonetta, ei arjessa juuri käytetä. Makuuhuoneessa ollaan vain öisin, ja alakerran takkahuoneessa katsellaan televisiota iltaisin. Säästön perustana ovat huonekohtaiset profiilit, jotka perustuvat siihen, milloin mitäkin huonetta on järkevää pitää lämpimänä. Silloin kun huoneissa ei olla, lämpötila saa huoletta olla alhaisempi.

Pidempien poissaolojen ja matkojen ajaksi koko talon lämmitys asetetaan kätevästi kännykän komennolla poissa-profiilille, ja kotiin palattaessa taas kotona-profiilille. Näin loppui lämmitys harakoille.

Tapio Lampinen suosittelee lämpimästi OptiWattia kaikille, joilla on suorasähköllä toimiva lämmitys kotona tai mökillä.

– On tyhmää olla ottamatta OptiWattia, painottaa Lampinen.

– Ottakaa yhteys ja pyytäkää tarjousta OptiWatista. Myös palvelu on ollut erittäin hyvää. Olen aina saanut apua ja neuvoja hyvin lyhyellä viiveellä.

Kohde

Vuonna 1999 valmistunut kaksikerroksinen hirsitalo, jossa asuinpinta-ala on 160 m2. Taloon on asennettu molempiin kerroksiin ilmalämpöpumput.

Asukkaat:

Eläkkeellä oleva Tapio Lampinen asuu talossa vaimonsa kanssa. Vaimo on vielä työelämässä.

Lämmitysratkaisu:

Patterien, lattialämmityksen ja ilmalämpöpumppujen ohjaus 10 huoneessa kokonaan OptiWatilla. Pörssisähkö käytössä.

Vuotuinen sähkönkulutus:

Talon vuotuinen sähkönkulutus oli 30 000 kWh. OptiWatin asennuksen jälkeen vuosikulutus tippui 9 000 kilowattitunnilla 21 000 kilowattituntiin. Rahassa säästö nousee yli 900 € summaan vuodessa.

OptiWatti otettu käyttöön:

Maaliskuussa 2017

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.