Tundrea-lomakylässä lämmityksen ohjaus kannattaa

Sähkölämmitys lomakylän mökeissä on iso kuluerä, missä OptiWatti-ohjaus säästää merkittävästi.

Sähkö on tavallisimmin lomakyläyrittäjän suurin kuluerä, ja siitä valtaosa kuluu lämmitykseen. Esimerkiksi Kilpisjärvellä OptiWatin asentaminen maksaa itsensä takaisin alle kahdessa vuodessa.

Kilpisjärvellä sijaitsevaan Tundrea-lomakylään asennettiin OptiWatti kaikkiin noin kolmeenkymmeneen mökkiin. Tästä investoinnista tehtiin opinnäytetyö, joka osoitti takaisinmaksuajaksi noin kaksi vuotta.

”Meillä sähköä kului noin gigawattitunti vuodessa. Tästä määrästä haukkasi kuitenkin suuren osan lomakylän yhteydessä oleva karavaanarialue, jossa asuntovaunut ottivat oman käyttö- ja lämmityssähkönsä tolpista. Kiinteistöjen sähkönkulutukseen pystyimme kuitenkin vaikuttamaan selkeästi”, kertoo Kilpisjärven Loma Oy:n hallituksen puheenjohtaja Simo Vanhapiha.

Hänen mukaansa OptiWatin käyttö lomakeskuksissa on suositeltavaa, varsinkin jos kulutus on suurta. Vaihtelevan käytön mukaisesti säätyvä lämmitys on luonnollinen säästökeino. Tundrea-lomakylän mökeissä erityisesti lämmityksen etähallinta toi merkittäviä etuja, sillä mökit sijaitsevat erillään toisistaan. Manuaalinen lämpöjen muuttelu söisi liikaa työaikaa.

OptiWatilla priimaa asiakaspalvelua

Kilpisjärvellä tuli palvelun käyttöönotossa hieman alkuvaikeuksia, sillä langaton nettiyhteys oikutteli. Lapissa tukiasemaverkko on harvahko, ja lisäksi maaston jylhät korkeuserot luovat helposti katvealueita. Ongelmasta päästiin, kun huonoimmat yhteydet korvattiin langallisella tiedonsiirrolla.

”Me olimme tyytyväisiä, kun teimme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, jonka edustaja tuli uudelleen paikan päälle ratkaisemaan ongelmia. Muutenkin OptiWatilla tuntuu olevan uusia ratkaisuja, joilla eteen tulevia ongelmia voi ratkaista ja laajentaa toimintoja”, Vanhapiha kertoo.

Tundreassa lämmityksen optimointia käytetään lomamökkien lisäksi muissakin kiinteistöissä. Automaatio ohjaa ravintolan, huoltorakennuksen, rantasaunojen ja suksihuollon tapaisten toimipisteiden lämpötiloja tarpeen mukaan.

Majoituspalveluja luonnon ehdoilla

Matkailualalla energian säästöllä on myös tuntuva imagomerkitys. Lisäksi säästyvän pääoman voi käyttää palvelujen parantamiseen. Tundreassa rakennetaan muiden muassa kolme Kammi-majoitusta; ne ovat kehittyneempiä versioita tähtitaivaan ja revontulten katseluun kehitetyistä Iglu-mökeistä.

Kilpisjärven Loma Oy (Tundrea)

Tundrea on täyden palvelun lomakeskus Kilpisjärven rannalla, Saanan juurella, noin 7 km:n päässä Ruotsin ja Norjan rajoilta. Tundrea Holiday Resort tarjoaa viihtyisää majoitusta ympäri vuoden sekä ravintolapalveluita. Lue lisää lomakeskus Tundreasta

Tutustu kokemuksiin OptiWatista myös
Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin yritysmökillä ja
Kapasity Oy:n yritysmökillä.

Kohde

Useita mökkejä, suksihuolto, rivitalohuoneistoja, huolto- ja ravintolakiinteistöt ja rantasauna

Lämmitysratkaisu:

Suora sähkölämmitys

OptiWatti otettu käyttöön:

Huhtikuussa 2015

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.