test

Haaste ilmaston puolesta: kerro miten pienennät hiilijalanjälkeäsi

03/29/2019
Ajankohtaista

TIEDOTE 29.03.2019

Älykkään energianhallinnan parissa työskentelevä kotimainen OptiWatti Oy haastaa yritykset, yhteisöt, päättäjät sekä yksityishenkilöt tekoihin ilmaston puolesta. Vakava huoli ilmastonmuutoksesta on kasvanut, ja on aika nostaa esiin konkreettisia tekoja ympäristömme hyväksi. OptiWatti on osoittanut, että paljon saadaan aikaan jo pienillä teoilla ja kohtuullisilla investoinneilla. Esimerkiksi turhan lämmityksen karsiminen on merkittävä ilmastoteko.

Turha lämmitys on energiasyöppö

Rakennusten lämmitys on yksi suuri ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä. Kyse on niin julkisista kuin yritysten ja yhteisöjen kiinteistöistä sekä tavallisista kodeista. EU-maissa lämmityksen ja jäähdytyksen arvioidaan kuluttavan puolet kaikesta käytetystä energiasta. Maailmanlaajuisesti taas rakennusten viilentäminen kuluttaa yhä enemmän energiaa lisäten päästöjä ja paradoksaalisesti ilmaston lämpenemistä.

Isossa mittakaavassa energiatehokkuus on ympäristökysymys, joka koskettaa jokaista maapallolla elävää. Energiankulutuksen järkevöittämisellä on ilmiselvä yhteys ilmastonmuutoksen etenemisen hillitsemiseen.

Suomalainen keksintö vähentää energiankulutusta

OptiWatti on rakennusten energiankulutusta vähentävä suomalainen innovaatio, joka perustuu langattomasti toimivaan lämmityksen älyohjaukseen. Ratkaisu asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle, jonka jälkeen automatiikka huolehtii optimaalisista lämpötiloista.

Huoneet ovat sopivan lämpimiä silloin, kun niissä oleskellaan ja viileämpiä silloin, kun niitä ei käytetä. Lämmityksen huonekohtainen optimointi leikkaa merkittävästi turhaan lämmitykseen kuluvaa energiaa mukavuudesta tinkimättä. Parhaimmillaan päästään jopa 40 prosentin pudotukseen lämmitysenergian käytössä.

OptiWatti Oy:n toimitusjohtajan Ari Tolosen mukaan yrityksen missiona on luoda helppokäyttöisiä ratkaisuja energian säästämiseen.

– Meillä on ilo tehdä työtä, joka säästää ja tekee hyvää ympäristölle. Muutamme kotien, yrityskiinteistöjen, lomahuoneistojen ja esimerkiksi päiväkotien vanhat sähkölämmitykset energiatehokkaiksi ilman suuria remontteja.

Ilmastoteot jakoon, vaikuttajat sanansaattajiksi

– Nyt haastamme kaikki kertomaan omista ilmastoteoistaan. Pienilläkin valinnoilla on merkitystä, kun riittävän moni vain päättää toimia. Kutsumme kampanjan sanansaattajiksi joukon vaikuttajia. Samalla rohkaisemme jakamaan omat ilmastotekonsa sosiaalisessa mediassa inspiraationa muille tunnisteella #optiwattichallenge, kannustaa Ari Tolonen.

Ympäristötietoinen talousvaikuttaja, Marimekon pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila lähti mukaan OptiWatin haasteeseen, sillä hän kokee tärkeäksi kampanjan, jonka ideana on innostaa ihmisiä ympäristöä vähemmän kuormittavaan käyttäytymiseen.

– Ilmastonmuutos vaikuttaa ympäristöömme jo monin tavoin. Ajan itse sähköautolla ja kompensoin koko hiilijalanjälkeni. Mutta ei sekään riitä. Meidän kaikkien pitää ottaa radikaalimpia askeleita. OptiWatti herätti minut miettimään myös muun muassa sisätilojen turhaa lämmitystä.

Osallistu OptiWatti-ilmastohaasteeseen tästä linkistä >>

Lisätietoja:

Ari Tolonen

Toimitusjohtaja

OptiWatti Oy

Puh: 044 044 1001

Sähköposti: ari.tolonen@optiwatti.fi

Voimatel OptiWatin pääomistajaksi

UUTINEN 4.1.2020 Voimatel Oy:stä tuli OptiWatti Oy:n pääomistaja loppuvuoden 2020 yrityskaupassa. Kaupan jälkeen OptiWatti jatkaa…

Energiaa säästävä Loimaan seurakunta kulkee kestävän kehityksen tiellä

TIEDOTE 5.6.2019 Suomen seurakunnissa panostetaan entistäkin määrätietoisemmin ympäristönsuojeluun. Loimaan seurakunta on malliesimerkki kestävästä kehityksestä, sillä…

OptiWatti lanseeraa älykkään lämmityksen ohjauksen vesikiertoisiin kiinteistöihin

TIEDOTE 24.4.2019 Kiinteistöjen ylilämmittäminen on tavallinen, mutta tarpeeton energiasyöppö, jolla on iso vaikutus CO2-päästöihin. Älykkääseen…