OptiWatti puolitti rivitaloasunnon lämmityskulut

OptiWatti puolitti lämmityskulut – sähkölämmitteisessä rivitaloasunnossa otettiin käyttöön lämmityksen älyohjaus.

Vantaalainen Mikko Pennanen tunnustaa olevansa intohimoinen optimoija, joka nauttii onnistuessaan säästämään rahaa turhasta kulutuksesta – tinkimättä silti tippaakaan elämänlaadusta. Ruuhkavuosiaan elävä, kasvuvaiheen startupissa työskentelevä ja kansainvälisellä tasolla cheerleadingiä valmentava mies hallitsee tasapainot niin kilpakentillä kuin talousasioissa.

– OptiWatilla ohjattavassa sähkölämmityksessä on mielekästä tunne siitä, että asiat ovat täysin omassa kontrollissa. Kulutuksen hallinta onnistuu helposti kännykällä, ja asunnon lämmityskulut voi nähdä saman tien.

Kiireinen perheenisä kokee hyödylliseksi käyttää aikaansa tiedonhankintaan ja vertailuihin ennen ostopäätöksiä. Näin hän teki myös kartoittaessaan asunnonvaihdon yhteydessä älykkäintä ratkaisua sähkölämmitteisen rivitalokolmion energiansäästöön. OptiWatti löytyi googlettamalla, ja tarkka selvitystyö nosti sen kirkkaaksi ykköseksi. OptiWatti asennettiin uuteen kotiin jo neljän kuukauden kuluttua muutosta. Asentamiseen ei tarvinnut anoa lupaa tai tehdä ilmoitusta, sillä ratkaisu ei vaikuta taloyhtiön julkisivuun toisin kuin esimerkiksi ilmalämpöpumppu.

Tavallisilla termostaateilla ei ole mahdollista ajastaa kodin lämmitystä optimaaliseksi. Pennasilla on todettu, että lämmityksen ajastuksella voi vaikuttaa tuntuvien säästöjen lisäksi myös unen laatuun. Nukkumaan mentäessä klo 21–24 ja heräämisen aikaan klo 6–9 makuuhuone on säädetty 21,5 asteeseen. Uniajan ihanteelliseksi huonelämpötilaksi on todettu 19 astetta.

Koko työpäivän ja alkuillan makuuhuoneessa saa olla 16 astetta, kun kukaan ei oleskele siellä. Illalla perhe viettää aikaa pääsääntöisesti alakerran keittiössä ja olohuoneessa. Lastenhuoneen lämpötilat on ajastettu hieman eri aikoihin kuin vanhempien makuuhuoneen, sillä pojan nukkumaanmeno ajoittuu jo kello 19 tuntumaan. Alakerrassa on mukava lämpötila aina perheen ollessa kotona.

Kodin käyttöveden lämmitys ohjataan OptiWatilla automaattisesti aina halvimmille tunneille. Lisäksi Mikko Pennanen hyödyntää sitä toimintoa, että kodin lämpötila saadaan säädettyä yhdellä komennolla viileämmälle poissa-profiilille silloin, kun perhe on matkoilla. Jos asiaa ei lähtötohinassa muista tehdä, sen saa hoidettu kätevästi etänä.

OptiWatti puolitti lämmityskulut

Älykäs, oppiva OptiWatti säästää kahdella tavalla: pienentämällä kokonaiskulutusta sekä ohjaamalla pörssisähkön myötä kulutusta halvoille tunneille.

Yksinkertaisella keinolla järkiperäistää asunnon lämmitys perhe onnistui säästämään heti ensimmäisen vuoden aikana lämmityskuluista noin puolet. 77 m2:n rivitalokolmiossa 500–700 €/vuosi on iso säästö. Edellisten asukkaiden aikana lämmitykseen kului sähköä 1 200-1 400 €, Pennasilla vain 700 €.

Mikko Pennasen mukaan OptiWatti on idioottivarmaksi tehty. ”Sovelluksen käyttöä on turha arastella. Asentaja neuvoo alkuun, ja homma lähtee heti rokkaamaan. Vahinkoa ei voi saada aikaan. Itse jäin innostuksissani siihen alussa jopa koukkuun. OptiWatille täydet suosittelut ja täydet pisteet: 5/5”, toteaa Pennanen.

Tutustu arvioon, miten paljon OptiWatin avulla voi isommassa asunnossa säästää.

Lue lisää, kuinka OptiWatin huonekohtainen pörssisähkön ohjaus pienentää sähkölaskua.

OptiWatilla saat myös mökin lämmityksen energiatehokkaaksi ja helppoon etähallintaan.

Kohde

Vuonna 2003 valmistunut kaksikerroksinen saunallinen rivitalokolmio, jonka asuinpinta-ala on 77 m2.

Asukkaat:

Perheeseen kuuluu Mikko Pennasen lisäksi vaimo ja 1-vuotias Oliver.

Lämmitysratkaisu:

Huoneistokohtainen suora sähkölämmitys: lämpöpatterit, lattialämmitys eteisessä ja suihkutiloissa. Pörssisähkösopimus otettu käyttöön OptiWatin asennuksen yhteydessä.

Vuotuinen sähkönkulutus:

Edellisten asukkaiden aikana asunnon sähkölämmitykseen kului vuosittain 1200–1400 €. OptiWatin asennuksen jälkeen sähkölämmitys vie enää noin 700 €, joten vuoden säästö on jopa 700 € eli 50 %. Kolmion sähkölämmityksen kulutuslukema reilussa 10 kuukaudessa 1.1.–11.10.2018 oli 4200 kWh eli 370 €.

OptiWatti otettu käyttöön:

Huhtikuussa 2017

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.