Säästä sähkölämmityksessä

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007

Säästä sähkölämmityksessä

OptiWatti auttaa laittamaan lämmityskulut kuriin ja estää turhan lämmittämisen.

Tiesitkö, että huonekohtaisella lämmityksen optimoinnilla voi säästää jopa 40% lämmityskuluissa? Tähän tulokseen on päädytty Motivan Elvari-tutkimuksessa sekä useissa OptiWatti-kohteissa.

Huonekohtainen lämmityksen optimointi tarkoittaa sitä, että lämmityksessä huomioidaan kunkin huoneen käyttö, ja lämpötilaa lasketaan aina silloin kun tilan käyttö tai tyhjänä olo sen mahdollistaa. Lisäksi OptiWattia hyödyntämällä estetään ylilämmittämistä, mikä on hyvin yleistä.

Manuaalisten termostaattien jatkuva säätäminen on käytännössä mahdotonta. OptiWatti poistaa tämän ongelman, ja sen avulla saadaan huoneiden lämpötilat helposti säädettyä käyttötilanteita vastaavaksi.

OptiWatti osaa aloittaa lämmityksen nostamisen oikeaan aikaan, jotta haluttu lämpötila saadaan haluttuna hetkenä. Tämä mahdollistaa lämpötilan laskun poissaolon ajaksi – kunhan kotiin tultaessa lämpötila on taas mukavuustasolla.

OptiWatti raportoi lämmittämiseen kuluvan sähkön huonekohtaisesti. Datan perusteella lisääntyy ymmärrys kiinteistön energian kulutuksesta, ja usein havaitaan, että jotkut huoneet kuluttavat sähköä suhteettoman paljon. Uuden tiedon avulla on mahdollista muuttaa epätaloudellisia lämmitystottumuksia.

Lisäsäästöä saadaan tuntihintaisesta pörssisähkösopimuksesta, kun OptiWatti ohjaa lämmityksen automaattisesti aina edullisimmille tunneille.

Säästön määrään vaikuttaa kiinteistön lähtötilanne sekä se, kuinka aktiivisesti optimointia tehdään. Suurimmat säästöt saadaan kohteissa, joissa lämpötiloja ei aiemmin ole paljon säädelty ja jossa huoneiden käyttöaste vaihtelee paljon.

OptiWatti-käyttäjät ovat löytäneet monia tapoja optimoida lämmitystään. Tässä muutama esimerkki toimivista tavoista:

  • Lasketaan huoneiden lämpötiloja yön ajaksi
  • Otetaan koko kotia ohjaava säästöprofiili lomien ajaksi
  • Pudotetaan koululaisen huoneen lämpötilaa hänen ollessa koulussa ja vastaavasti työtä tekevien ollessa töissä
  • Estetään turha ylilämmittäminen OptiWatin tarkan ja oikeaan paikkaan sijoitettavan anturin ansiosta
  • Ohjataan yösähköllä toimiva lämmitys päälle aamuyöstä koko yön sijaan
  • Huomioidaan lämmityksen ajoituksissa ulkolämpötila, sääennuste sekä sähkön hinta
  • Ohjataan ilmalämpöpumppua osana muuta lämmitystä