test

Ari Tolonen nimitetty OptiWatti Oy:n toimitusjohtajaksi

01/18/2018
Ajankohtaista

TIEDOTE 18.1.2018

Ari Tolonen (56) on nimitetty OptiWatti Oy:n toimitusjohtajaksi 1.4.2018 alkaen. OptiWatti tarjoaa kodin ja kiinteistöjen älykästä energianhallintaa ja -optimointia.

Tolonen siirtyy OptiWatille Landis+Gyr Oy:ltä, jossa hän on toiminut vuodesta 2008 asti ensin Suomen ja myöhemmin myös Pohjoismaiden toimitusjohtajana. Landis+Gyr on maailman johtava integroitujen energianhallintajärjestelmien, kuten sähkömittareiden ja etäluentaratkaisujen, toimittaja.

Ari Tolosella on myös vankka kokemus ICT-alan johtotehtävistä. Tolonen on toiminut vuosina 2006 – 2008 ohjelmistotalo InfoBuild Oy:n toimitusjohtajana. Vuosina 2002 – 2006 Tolonen toimi neljä vuotta teleoperaattori DNA Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Kasvuyritysten kehittämät uudet teknologiat ovat merkittävässä roolissa energia-alalla tapahtuvassa muutoksessa. Alaa mullistavat digitalisoituminen, hiilidioksidipäästöjen säästötavoitteet, uusiutuvat energiat, kansainvälinen kilpailu ja kuluttajien yhä aktiivisempi rooli energiantuottajina.

”Näen tässä energia-alan murroksessa paljon samanlaisuutta, jota olin toteuttamassa telekommunikaatioalalla. Olen seurannut OptiWatti Oy:n kasvupolkua läheltä jo perustamisesta lähtien ja vakuuttunut sen kasvumahdollisuuksista. Tiimin kokoonpano on myös vaikuttava – kokemusta ja ammattitaitoa löytyy. Koen tämän ainutlaatuisena mahdollisuutena tuoda Suomen cleantech-osaamista maailmalle. Samalla muutamme energia-alaa tuomalla markkinoille uusia palveluita ja teknologiaa, joka vastaa sekä kuluttajien että yritysten tarpeisiin. Tavoitteena on tehdä OptiWatista merkittävä toimija energia-alalle”, sanoo Ari Tolonen.

Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja ja toinen perustajista Juha Marjeta keskittyy jatkossa OptiWatin strategiseen kehittämiseen ja tuotejohtajuuteen. Järjestelyn avulla yhtiö vauhdittaa kansainvälistä kasvua ja palvelun jatkokehitystä.

”Markkinoiden valloittaminen edellyttää laajaa ja monipuolista osaamista yritysjohtamisesta, uuden bisneksen luomisesta, energia-alasta sekä kuluttajabrändäyksestä, jotka Arilta löytyvät yli 30 vuoden kokemuksella. Luotan hänen kykyynsä johtaa yhtiö saavuttamaan korkeat kasvutavoitteet. Ari tuo lisätehoja myös kansainväliseen kasvuun, kun valmistaudumme seuraavaan isoon loikkaan”, sanoo Juha Marjeta.

OptiWatti Oy:n huikea kasvutarina

Juha Marjeta ja Jyri Seppä perustivat OptiWatti Oy:n vuonna 2013. Bisnesidea syntyi Juha Marjetan omakohtaisesta tarpeesta saada kotinsa lämmitys hallintaan. Monen kokeilun jälkeen syntyi OptiWatti, joka mahdollistaa huonekohtaisen lämmityksen optimoinnin helposti ja älykkäästi.

OptiWatti Oy voitti vuonna 2016 kasvuyrityskilpailu Kasvu Openin Startup-sarjan, jonka jälkeen yhtiö keräsi miljoonarahoituksen. Taaleri Kiertotalous Ky:n ja Butterfly Venturesin yhtiöön tekemät sijoitukset ovat tukeneet yhtiötä voimakkaassa kasvussa. Palvelu on otettu hyvin vastaan markkinoilla.

Lisätietoja:

Juha Marjeta, tuotejohtaja, OptiWatti Oy, puh. 044 044 2000

Ari Tolonen, toimitusjohtaja 1.4.2018 alkaen, OptiWatti Oy, puh. 044 044 1001

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…