test

Hyvää Osta työtä Suomeen -päivää!

12/07/2018
Ajankohtaista

Onnea 101-vuotias itsenäinen Suomi – ja hyvää Osta työtä Suomeen -päivää! Itsenäisyyspäivää seuraava päivä, 7.12.2018, on luonteva ajankohta nostaa esiin suomalaista työtä ja palvelua omalla nimikkopäivällään. Ostamalla suomalaisen tuotteen tai suomalaista palvelua, luomme työtä Suomeen ja lisäämme suomalaisten hyvinvointia.

Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, OptiWatille myönnettiin syyskuussa Avainlippu-merkki. Suomalaisen Työn Liitto ry:n Avainlippu kertoo siitä, että OptiWatin tarjoama palvelu on tuotettu Suomessa ja että se työllistää Suomessa.

Ideasta kasvuyritykseksi

OptiWatti-älyjärjestelmä lämmitysenergian minimointiin on Suomesta lähtöisin oleva innovaatio. Tarkemmin sanottuna idea lämmityksen älykkäästä ohjauksesta syntyi espoolaisessa omakotitalossa, jossa yrityksen toinen perustaja Juha Marjeta kehitti kotinsa sähkölämmitystä toimivammaksi. Monien kokeilujen tuloksena syntyi ratkaisu, joka osoittautui toimivaksi muissakin sähkölämmitteisissä rakennuksissa. Näin sai alkunsa OptiWatin tarina yrityksenä vuonna 2013.

Tänä päivänä meitä työskentelee OptiWatilla 32 henkeä. On hienoa työskennellä älykkään energianhallinnan parissa ja muuttaa kotien, mökkien ja suurtenkin yrityskiinteistöjen vanhat lämmitysjärjestelmät yksi kerrallaan energiatehokkaiksi. Autamme säästämään OptiWatin ansiosta lämmitysenergiaa jopa 40 % – asuinmukavuudesta tinkimättä.

Sähkön säästö on ilmastoteko

Tärkeä osa jokapäiväistä työtämme on auttaa taistelussa ilmastonmuutoksen haittoja vastaan. Asumisen ilmastovaikutukset puhuttavat tänä päivänä yhä enemmän. Ympäristöministeriö kertoo, että kotitalouksien kulutuspäästöt muodostavat 70 % suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että asuminen aiheuttaa suomalaisten suurimmat CO2-päästöt.

Elokuussa toteutetun kyselytutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmesta suomalaisesta uskoo, että heidän omilla valinnoillaan on merkitystä globaalien hiilidioksidipäästötavoitteiden saavuttamiseksi. Niin mekin uskomme.

Avainlippu-info:

Avainlippu on Suomalaisen Työn Liitto ry:n rekisteröity yhteisömerkki. Avainlippu voidaan myöntää palvelulle, joka tuotetaan Suomessa, ja jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Lisäksi yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja sen pääkonttorin on sijaittava Suomessa. Avainlipun myöntämisessä huomioidaan myös palvelukonseptin alkuperä, suomalainen suunnittelu ja/tai tuotekehitys, palvelun vaikutus kotimaisten tuotteiden tai palveluiden aseman vahvistumiseen sekä mielikuva suomalaisesta alkuperästä.

Palkintomatka Northern Lights Ranchille

Yhteistyömme Radio Rockin Korporaation kanssa soi radiotaajuuksilla viime lokakuussa ja kuuntelijat pääsivät äänestämään aamuohjelman juttujen…

Älykäs keino pienentää sähkölaskua

TIEDOTE 17.1.2019 Sähkön jyrkästi noussut hinta puhuttaa. Lämmitys on sähkölämmitteisen kodin suurin yksittäinen energiasyöppö, joka…

Meripelastajat automatisoivat saarikiinteistön lämmityksen

TIEDOTE 11.1.2019 Kun rannikolla tai sisävesillä on hätätilanne, apuun rientävät usein Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset. Suurelta…