test

Kasvu-uralla kulkeva OptiWatti keräsi miljoonarahoituksen ja palkkaa uusia osaajia

05/15/2017
Ajankohtaista

TIEDOTE 15.5.2017

OptiWatti-järjestelmän kehittänyt ja sitä markkinoiva Opti Automation Oy jatkaa vahvaa kasvuaan miljoonarahoituksen vauhdittamana. Älykkääseen sähkönhallintaan keskittyvä yhtiö on solminut mittavan rahoituspaketin, joka sisältää Taaleri Kiertotalous Ky:n sekä Butterfly Venturesin yhtiöön tekemät sijoitukset. Järjestely on suuruudeltaan yli neljä miljoonaa euroa, minkä jälkeen Taalerin kiertotalousrahasto omistaa yhtiöstä noin 30 prosenttia. Osana järjestelyä Taaleri hankkii osakkeita myös yhtiön aiemman vaiheen sijoittajilta.

”Järjestelyn avulla kykenemme varmistamaan kasvusuunnitelmamme toteuttamisen, palkkaamaan merkittävästi uusia osaajia sekä vauhdittamaan myynnin kasvua. Taaleri on vahva tekijä energia-alalla ja uskomme Taalerin kykyyn tukea yrityksemme kasvupolkua. Olemme myös erittäin tyytyväisiä aiemman vaiheen sijoittajamme Butterfly Venturesin jatkopanostukseen ”, Opti Automation Oy:n perustajat Juha Marjeta ja Jyri Seppä kertovat.

”Yhtiön kasvutavoitteet ovat korkealla. Lähdemme mielenkiinnolla tukemaan niiden saavuttamista. Kauppa muodostaa samalla OptiWatin alkuvaiheen sijoittajille luontevan tavan irtautua yhtiöstä”, sanoo sijoituspäällikkö Pontus Oinonen Taalerilta.

OptiWatin kasvumahdollisuudet vakuuttavat

OptiWatti soveltuu ensisijaisesti sähkölämmitteisiin kiinteistöihin ja sen avulla voidaan säästää jopa 40 prosenttia omakotitalon lämmityskuluissa pelkällä lämmityksen huonekohtaisella optimoinnilla. Ratkaisuun voidaan liittää myös muut kodin sähköä kuluttavat kohteet, kuten lämminvesivaraaja tai sähköauton lataus. Asiakaskunnan laajentuessa tämä muodostaa samalla merkittävän säätövoiman, jonka avulla on mahdollista tasoittaa sähköverkkoa uhkaavia kuormapiikkejä. Myös aurinkopaneelein tuotetun energian käyttöä voidaan optimoida. Optimoinnin vaikutus on kukkaron ja asuinmukavuuden lisäksi merkittävä myös ympäristölle. Vuodessa OptiWatti asiakkaidensa kanssa on pienentänyt 2 000 000 kg CO2 päästöjä.

”Sähkön tuotannon optimoinnin lisäksi meitä kiinnostaa myös sen kulutuksen optimointi. Asiakkaan säästöpotentiaali on todennettu, ja ratkaisu on otettu hyvin vastaan markkinoilla. Olemme hyvin vakuuttuneita OptiWatin mahdollisuuksista kasvaa merkittäväksi toimijaksi alallaan”, Oinonen toteaa.

Vuonna 2013 perustettu yhtiö tavoittelee voimakasta kasvua niin suoramyynnillä kuin valikoitujen sähköyhtiökumppanuuksien kautta. Kerättävän rahoituksen ensisijaisena kohteena on kasvun tarvitsema käyttöpääoma sekä organisaation kehittäminen voimakkaan kasvutavoitteen mukaiseksi. Panostuksia lisätään sekä kotimaiseen että kansainväliseen liiketoimintaan.

Lisätiedot:

Juha Marjeta, toimitusjohtaja, Opti Automation Oy, puh. 044 044 2000

Pontus Oinonen, sijoituspäällikkö, Taaleri, puh. 040 515 7751

Matti Kanninen, toimitusjohtaja, Butterfly Ventures Oy, puh. 040 5455877

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille.

Taalerilla oli joulukuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,8 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 900. Taaleri Oyj:llä on runsaat 2 800 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

www.taaleri.com

Butterfly Ventures lyhyesti

Butterfly Ventures Oy on aikaisen vaiheen startup-yritysten kehittämiseen ja niihin sijoittavien pääomasijoitusrahastojen hallinnointiin erikoistunut yhtiö, joka hallinnoi Butterfly Venture Fund III -rahastoa ja sitä edeltäviä Northern Startup Fund -rahastoja, joiden sijoitus- ja kehityskohteena Opti Automation on ollut vuodesta 2015. Butterfly Ventures keskittyy laiteinnovaatioihin (hardware) ja syvän teknologian (deep tech) yhtiöihin, joiden liiketoiminta perustuu ainutlaatuiseen, useimmiten suojattuun teknologiaan. Butterfly Ventures Oy:llä on toimipisteet Oulussa ja Helsingissä, sekä toimintaa rahastoa hallinnoivien osakkaiden kautta Tukholmassa ja Yhdysvalloissa.

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…