test

Lämmityksen optimointi automatisoi sähkön säästön – ”Merkittävä leikkaus energiakuluihin”

12/14/2022
Ajankohtaista

TIEDOTE 14.12.2022

Fiksu energiansäästö ei tarkoita palelemista kylmässä talossa ja pattereiden säätämistä käsin. Sähkölämmityksessä voi säästää helpomminkin.

Rajusti nousseet sähkölaskut ovat sähkölämmittäjille iso murheenkryyni. Suomessa on yli puoli miljoonaa sähköllä lämmitettävää pientaloa, joissa kaivataan kuumeisesti energiakustannusten nousua helpottavaa ratkaisua käsillä olevassa energiakriisissä.

– Kasvava joukko sähkölämmittäjiä on löytänyt ratkaisun, jolla on saatu merkittävä leikkaus energiakuluihin. Kyseessä on tekoälyohjattu lämmityksen optimointi, jolla ohjataan huonelämpötiloja käyttötarpeen mukaisiksi ja leikataan hukkalämmityksen osuus kellontarkkoina ajankohtina vajaakäytöllä olevissa tiloissa. Kaikki automaationa, kertoo teknologian kehittäneen OptiWatin toimitusjohtaja Mikko Heinonen, joka toimii myös emoyhtiö Voimatelin vt. toimitusjohtajana.

– Bonuksena saadaan pörssisähkösopimuksissa ohjattua kulutusta vuorokauden halvimmille tunneille. Optimoinnilla on saavutettu jopa 40 prosentin säästöjä asumismukavuudesta tinkimättä.

Sähkölämmittäjille saatavilla merkittävä leikkaus energiakuluihin

– Kaikki energiatehokkuutta parantavat ratkaisut ovat nyt tarpeen, sanoo Heinonen ja kannustaa niin kuluttajia kuin yrityksiä ja kuntia teknologian käyttöönottoon energiankulutuksen leikkaamiseksi.

OptiWatti on kiinteistöön jälkiasennettava langattomasti toimiva järjestelmä, joten kevyillä saneeraustoimilla saadaan iso harppaus energiatehokkuuteen.

Lämmitys on suurin energiakulu ja tärkein ohjattava kohde, mutta samalla saadaan automatisoitua lämminvesivaraajan lämmitysajankohta ja ilmalämpöpumpun ohjaus. Moni käyttää älyohjausta myös auton lämmityksen ja sähköauton latauksen ajoitukseen sekä aurinkoenergian tuotannon optimointiin.

– Vaikka OptiWatin kanssa liikkeelle lähdettiin kuluttajien palvelemisesta, tänä päivänä merkittävän asiakaskunnan muodostavat kunnat, seurakunnat ja matkailuala. Lisäksi olemme rakentaneet palvelua teollisuuden tarpeisiin, täydentävänä teknologiana kiinteistöautomaation rinnalle, mainitsee Heinonen.

Lisätiedot:
Mikko Heinonen
toimitusjohtaja, OptiWatti Oy
vt. toimitusjohtaja, Voimatel Oy
Puh. 044 793 9836
mikko.heinonen@voimatel.fi

Tietoa julkaisijasta:
Voimatel Oy on 21-vuotias energia- ja tietoverkkojen sekä niitä tukevien järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja. Rakennamme hiilineutraalia yhteiskuntaa suunnittelemalla, toteuttamalla ja optimoimalla ilmastoa rasittamattomia energiaratkaisuja mm. tytäryhtiömme OptiWatin älyteknologiaa hyödyntäen. Voimatelin liikevaihto 2021 oli 133 M€ ja henkilöstömäärä yli tuhat.
www.voimatel.fi

Tutustu käyttäjien kokemuksiin OptiWatista!

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…