test

Älykäs keino pienentää sähkölaskua

01/17/2019
Ajankohtaista

TIEDOTE 17.1.2019

Sähkön jyrkästi noussut hinta puhuttaa. Lämmitys on sähkölämmitteisen kodin suurin yksittäinen energiasyöppö, joka vastaa keskimäärin 50 prosenttia kodin sähkön kulutuksesta, ja moni sähkölämmittäjä kokee, ettei voi itse vaikuttaa asiaan. Todellisuudessa on olemassa keino, jolla sähkölämmittäjä voi pienentää sähkölaskuaan. Suomalainen OptiWatti on lämmityksen ohjausjärjestelmä, joka leikkaa kulutusta älykkäästi asumismukavuudesta tinkimättä.

Älykäs, oppiva lämmityksen ohjaus on keskeisin keino parantaa kodin energiatehokkuutta, ja langaton järjestelmä sopii vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle ilman suuria remontteja. OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen kertoo yrityksen asiakkaiden saavuttaneen jopa 40 prosentin säästöjä sähkölämmityksen kuluissa.

– Älykkäälle lämmityksen ohjaukselle on nyt iso tilaus. Säästön lisäksi energian ilmastovaikutukset kiinnostavat tänä päivänä niin kuluttajia kuin isojen liiketilojen ja julkisten rakennusten päättäjiä. Jokainen säästetty kilowattitunti säästää ympäristöä. Olemme asentaneet OptiWatin jo lukuisiin kohteisiin Suomessa, ja ensimmäiset asennukset Ruotsiin teimme loppuvuonna.

Rivitalokolmion lämmityskulut puolittuivat

Vantaalainen Mikko Pennanen kokee järkeväksi hyödyntää keinot, joilla voi säästää turhasta kulutuksesta. Rivitalokolmion sähkölämmityksestä oli helppo leikata ylimääräinen pois. Pennanen onnistui jo ensimmäisen OptiWatti-vuoden aikana säästämään 77 neliömetrin asunnon lämmityskuluista noin puolet. Kun ennen järjestelmää kodin lämmitys maksoi 1 200–1 400 euroa vuodessa, maksaa se nyt vain 700 euroa.

Säästö perustuu pieniin, mutta optimaalisiin lämpötilan säätöihin. OptiWatin avulla kodin huoneet voi säätää lämpenemään tai viilenemään täsmällisesti tiettyyn aikaan. Kotia ei esimerkiksi pidetä täydessä mukavuuslämpötilassa silloin, kun asukkaat ovat päivisin töissä. Tavallisilla termostaateilla vastaavaa ajastusta ei ole mahdollista tehdä. Lisäksi OptiWattiin voi liittää ilmalämpöpumpun, jolloin kaikki lämmittimet toimivat yhtenä kokonaisuutena.

Lisäsäästöjä pörssisähköllä

OptiWatti toimii kaikkien sähkösopimustyyppien kanssa. Pörssisähköä käyttäville järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden lisäsäästöön. Pennasillakin OptiWatti säästää kahdella tavalla: pienentämällä kokonaiskulutusta sekä ohjaamalla kulutusta halvoille tunneille. Mikko Pennanen on erityisen tyytyväinen siihen, että kaiken älyn takana on helppo käyttöliittymä, joka toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimella.

– Tärkeä etu OptiWatissa on se, että järjestelmä pienentää sekä sähkönsiirrosta, energiasta että veroista kertyvää summaa. Jos sähkölämmittäjä haluaa minimoida kaikki sähkölaskun osat, ainoa vaihtoehto on optimoida kulutus kokonaisuudessaan. Silloin kutistuvat sekä käytettyjen kilowattituntien määrä sekä siirtomaksut ja verot, painottaa Ari Tolonen.

Lisätietoja:

Ari Tolonen
Toimitusjohtaja
OptiWatti Oy
Puh: 044 044 1001
ari.tolonen@optiwatti.fi

Energiaviraston tiedote ”Kuluttajan sähkölasku kasvoi reilut 10 prosenttia vuonna 2018”.

Sähkön hinta ja pörssisähkö

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…