test

Älyohjaus leikkaa moduulihostellin hukkalämmitystä

12/20/2018
Ajankohtaista

TIEDOTE 20.12.2018

Pohjoismaiden johtava yritysmajoituspalveluiden tarjoaja Forenom saavutti pilottikohteessaan merkittävän säästön sähkölämmityksessä. Energiatehokkuuden takana on kotimaisen OptiWatin älykäs ohjausjärjestelmä, jossa kyse ei ole pelkästään energiakulujen leikkaamisesta vaan myös helpottuvasta työmäärästä ja pienemmistä CO₂-päästöistä.

180 vuodepaikan moduulihostellissa otettiin sähkölämmitystä ohjaava järjestelmä käyttöön syyskuun 2018 lopulla, ja jo lokakuun luvut näyttävät lupaavilta. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna on kuukaudessa säästetty 21 000 kWh, iloitsee Forenomin projektipäällikkö Juuso Mäenpää.

Porvoolaisella teollisuusalueella sijaitseva hostellialue koostuu majoituskäyttöön suunnitelluista konteista, ja tyypillisimmät majoittujat ovat asiantuntijoita teollisuuden projekteihin. Varaustilanne vaihtelee paljon, ja ennen lämmityksen ohjausjärjestelmää tyhjiä huoneita lämmitettiin turhaan liian lämpimiksi, tai pattereita jouduttiin säätämään käsin.

Kalenteriohjaus automatisoi lämmityksen

Juuso Mäenpään mukaan merkittävä etu älyjärjestelmässä on se, että nyt lämmityksen ohjaus tapahtuu automaattisesti. Tämä säästää valtavasti työtä, kun lämmitettävänä on 90 huonetta.

– OptiWatti räätälöi Forenomille sähkölämmityksen ohjauksen, jossa järjestelmä lämmittää huoneita varaustilanteen perusteella. Kun tiettyyn huoneeseen tehdään varaus, automatiikka nostaa lämpötilan 15 asteen peruslämmöstä 21 asteeseen juuri oikeaan aikaan, kertoo Mäenpää.

Hyvä ominaisuus on myös hälytysrajat. Jos esimerkiksi asukas on epähuomioissa sammuttanut patterin tai huoneessa on jäänyt ikkuna auki, tästä tulee hälytys Forenomin operatiivisen toiminnan aluevastaaville. – Älykäs järjestelmä pitää itse itsestään huolen, joten työntekijöiden aikaa säästyy.

OptiWatti-ohjaus on asennettu eri puolilla maata noin tuhanteen kohteeseen kuten liikerakennuksiin, kunnallisiin kiinteistöihin, tuotantotiloihin, mökkikyliin sekä pientaloihin. Ensimmäiset asennukset ulkomaille tehtiin tänä syksynä.

Lisätietoja:

Ari Tolonen, toimitusjohtaja, OptiWatti Oy, 044 044 1001, ari.tolonen@optiwatti.fi

Juuso Mäenpää, projektipäällikkö, Forenom Oy, 050 437 0091, juuso.maenpaa@forenom.com

Forenom on vuonna 2000 Suomessa perustettu Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja. Forenomin tarjontaan kuuluu yli 6500 valmiiksi kalustettua asuntoa, huoneistohotellia sekä hostellia eri puolilla Pohjoismaita. Forenom majoittaa vuosittain yli 100 000 matkustajaa operoiden Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa 25 paikallisen toimiston voimin. Forenom työllistää yli 450 henkilöä ja yrityksen visiona on kasvaa Pohjois-Euroopan vahvimmaksi yritysmajoittajaksi. Vuonna 2017 Forenomin liikevaihto oli 77 miljoonaa euroa. Pääomasijoittaja CapMan investoi merkittävästi Forenomiin vuonna 2016, minkä odotetaan kiihdyttävän Forenomin kasvua ja kehitysmahdollisuuksia kansainvälisesti. www.forenom.com

Lue lisää Forenomin kokemuksista OptiWatista ja huimasta säästöstä.

OptiWatin käyttöohjeet nyt myös videoina

OptiWatin käyttöohjeet on toteutettu nyt myös videoina. Tuoreet käyttöohjeet löytyvät OptiWatin YouTube-kanavalta omalta soittolistaltaan. Lyhyissä…

Lämmityksen optimointi automatisoi sähkön säästön – ”Merkittävä leikkaus energiakuluihin”

TIEDOTE 14.12.2022 Fiksu energiansäästö ei tarkoita palelemista kylmässä talossa ja pattereiden säätämistä käsin. Sähkölämmityksessä voi…

Älykäs lämmityksen ohjaus ja sähkön säästäminen kiinnostaa

Kiinnostus älykkääseen lämmityksen ohjaukseen on viime kuukausina noussut nopeasti. Seuraavassa poimintoja OptiWatin mediaosumista syksyllä 2022.…