test

Matkakohteena Suomi: trendinä ekoluksus keskellä villiä Pohjolaa

04/05/2019
Ajankohtaista

TIEDOTE 05.04.2019

Luksusta keskellä jylhää luontoa on monen nykyturistin toive lomamatkalta tunturialueille ja pohjoiseen. Parasta on laadukas, kaikilla mukavuuksilla varustettu majoitus sekä ympäristö, jossa voi monipuolisten urheilu- ja ulkoilumahdollisuuksien lisäksi ihailla keskiyön aurinkoa, tähtitaivasta tai revontulia – vaikka lasikaton kautta sängyllä loikoillen.

– Asiakkaistamme 85 prosenttia on ulkomaalaisia, kertoo Rukalla toimiva majoitusyrittäjä Marjo Määttä ja jatkaa: Maailman puhtain luonto on olennainen osa loman antia, ja majoituksen ympäristöarvojen tulee olla linjassa tämän kanssa. Mökkimajoitukselta toivotaan hotellitasoa, mutta kohteen ekologisuuden on oltava kunnossa.

Palkittu majoittaja automatisoi lämmityksen

Määtän perheyrityksen Rukan Salonki Chalets -hirsihuvilat sekä joulukuussa 2018 valmistuneet Villa Veskarannan lasikattoiset kelohuoneistot täyttävät vaativimmankin matkailijan toiveet. Rukan Salonki palkittiin World Ski Awards -kisassa jo kuudennen kerran peräkkäin Suomen parhaana ski chalet -kohteena. Majoitus järven rannalla Kuusamon komeissa maisemissa tarjoaa monipuolisen palvelukokonaisuuden, jonka keskiössä on elämyksellinen, huoleton loma.

Huoleton voi olla myös yrittäjä itse. Määtän kohteissa on käytössä kotimaisen toimittajan älykäs lämmityksen ohjaus OptiWatti, joka tekee lämmityksestä energiatehokkaan.

– Asensimme älyjärjestelmän sekä 1990-luvulla rakennettuihin sähkölämmitteisiin huviloihin että uusiin, joulukuussa 2018 valmistuneisiin, vesikiertoisella maalämmöllä varustettuihin kelohuoneistoihin. OptiWatti automatisoi lämmityksen varauskalenterimme mukaan siten, että majoitustilat lämmitetään mukavaan oleskelulämpötilaan juuri silloin, kun asiakkaat ovat paikalla, kertoo Marjo Määttä.

Yrittäjän elämää huojentaa erityisesti tieto siitä, että etähallinnalla lämmitystä on mahdollisuus seurata miltä tahansa älylaitteelta. Vuokrakohteissa myös automaattinen hälytys äkillisistä lämpötilan tai ilmankosteuden muutoksista on osoittautunut ehdottoman tarpeelliseksi.

– Ei ole ollenkaan harvinaista, että vuokralainen jättää ulos lähtiessään huvilan ikkunan auki. Pakkasilla sisälämpötila laskee nopeasti, eikä putkien jäätyminen ole vuokrahuviloissa harvinaista, tietää Marjo Määttä.

Säästetty energia säästää ympäristöä

OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen kertoo kestävien arvojen ja energiatehokkuuden kiinnostavan yhä useampia majoitusyrityksiä, sillä lämmitykseen kuluu ilmastossamme paljon energiaa. Vuokramökeissä varaustilanne vaihtelee, ja sesonkien ulkopuolelle jää usein tyhjäkäyttöä, jolloin on järkevää laskea lämmitystä muutamalla asteella.

– Ohjaamalla lämmitystä älykkäästi OptiWatilla pienennetään samalla kertaa kiinteistön hiilijalanjälkeä ja säästetään kustannuksia. Varauskalenteriin liitettynä järjestelmä huolehtii tästä vieläpä automaattisesti, yrittäjän aikaa säästäen. Säästetty energia on ympäristöystävällisintä energiaa, ja OptiWatilla on mahdollisuus saavuttaa jopa 40 prosentin säästö lämmityskuluissa, Ari Tolonen toteaa.

Vastuullisuus lisää Suomen houkuttelevuutta

Luonnon hyödyntäminen matkailussa edellyttää ympäristöstä huolehtimista. Majoituspalvelujen kestävät arvot ovatkin tänä päivänä yksi matkailuvalteista. Vastuullisesti toimivilla yrityksillä on tutkimusten mukaan parempi asiakastyytyväisyys, ja niiden laatutaso koetaan korkeampana. Booking.comin selvityksen mukaan lähes 70 prosenttia matkailijoista valitsee mieluiten kestävää kehitystä tukevan matkailukohteen, jos sellainen on saatavilla.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa ovat olleet viime vuosina kasvussa, ja erityisesti Lapin ja Kuusamon alueet vetävät puoleensa. Suomella on maine puhtaana maana, jossa on mahdollisuus kokea koskematonta luontoa. Ari Tolosen mukaan meillä on korkean teknologian mallimaana tilaisuus profiloitua matkakohteena, jossa ympäristöarvojen eteen tehdään konkreettisia tekoja – älykkäästi automatisoiden.

Lue lisää, kuinka OptiWatti säästää majoitusyrityksen kuluja ja auttaa tekemään majoituksesta ympäristöystävällisempää

Lue kuinka Rukalla klikataan mökit yhdellä kalenterivarauksella lämpimiksi.

Lisätietoja:

Ari Tolonen
Toimitusjohtaja
OptiWatti Oy
Puh: 044 044 1001
Sähköposti: ari.tolonen@optiwatti.fi

Marjo Määttä
Toimitusjohtaja, yrittäjä
LSJ Group Oy
Puh: 040 5640937
Sähköposti: marjo.maatta@rukansalonki.fi

Rukan Salonki tarjoaa korkealaatuisia kokous-, ravintola-, hyvinvointi- ja majoituspalveluita Kuusamossa. Yritys on palkittu World Ski Awards -kilpailussa Finland’s Best Ski Chalet -tunnustuksella vuosina 2013–2018. All inclusive -palvelukonseptiin kuuluu mm. Rukan Salonki Chalets, Villa Veskaranta, hotelli-ravintola Rukan Kaarna, villiruokaravintola Rukan Kuksa, tilausravintola Kultala, jääbaari, sauna ja kylpylä Pyhäpiilo, HiTec-savusauna sekä jääsauna. www.rukansalonki.fi

Kuntamarkkinat 2023: Kiinteistöjen energiaoptimointi osaksi kannattavaa ilmastotyötä

Kiinteistöjen energiaoptimointi on tehokas keino leikata kunnissa energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2023 Helsingin…

Pörssisähkön huonekohtaisella optimoinnilla lisätehoa energiakustannusten hallintaan

Pörssisähkön huonekohtainen optimointi mahdollistaa ison säästön sähkön hinnassa. OptiWatti hoitaa ohjauksen automaationa.  OptiWatti toi tänä…

OptiWatilta uusi energianhallinnan kokonaisratkaisu aurinkosähkön tuotannon arvon maksimointiin

TIEDOTE 29.3.2023 Aurinkosähkön arvon maksimointiin kokonaisratkaisu Kotimainen älykkääseen energianhallintaan keskittynyt OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan…