Kelluvat huvilat Porin Reposaaressa

Kelluvissa Huviloissa lämmityksen älyohjaus yhdistettiin varausjärjestelmään

Reposaaren Kelluvat Huvilat sijaitsevat merellisissä maisemissa Porissa. Ympäri vuoden vuokrakäytössä olevat huvilat, Kapteeni ja Kalastaja, ovat Yyteri Sun Oy:n omistuksessa.

Huhtikuussa 2017 huviloihin asennettiin OptiWatti-järjestelmä ja kesällä 2018 lämmityksen ohjaus liitettiin Sportum-varausjärjestelmään.

Jututimme Yyteri Sun Oy:n toimitusjohtajaa Ekku Lehtosta heidän kokemuksistaan:

Mihin haasteisiin saitte ratkaisun OptiWatilla?

Selkeästi ykkössyy OptiWatin hankintaan oli lämmityksen etähallinta. Huviloissa on ollut kova sähkönkulutus ja halusimme puuttua turhaan lämmitykseen.

Sijaitsemme noin 30 kilometrin päässä Reposaaren huviloista. Ennen piti mennä paikan päälle säätämään lämpöjä. Oli älytön vaiva käydä säätämässä erikseen patterit ja termostaatit päivää ennen asiakkaan saapumista. Kun kohteet ovat näinkin kaukana, lämmöt tahtoivat jäädä helposti päälle liian kovalle.

Alusta asti meidän toiveena oli myös yhdistää lämmityksen ohjaus ja huviloiden varausjärjestelmä. Lämmitys on nyt automatisoitu siten, että se menee päälle ja pois varaustilanteen mukaan.

Mitä muita parannuksia olette huomanneet, jos vertaatte tilannetta ennen ja jälkeen OptiWatin?

Se, että lämmitys toimii nyt automaattisesti varausjärjestelmän mukaan, on äärettömän hyvä asia ja helpottaa meidän vastaanoton päivittäistä työtä. Inhimilliset virheet jäävät pois, kun lämpöjen säätäminen ei ole vain muistin varassa. Vastaanottohenkilö pystyy myös paremmin pyörittämään useampaa kohdetta.

Etähallinnan lisäksi iso juttu on ollut, että pystymme nyt etänä seuraamaan lämpötiloja ja näemme, jos johonkin huoneeseen on tullut ongelma. Huviloissa on ajanjaksoja, kun siellä ei ole ketään paikalla ja esimerkiksi kovien pakkasjaksojen aikana on helppo tarkistaa, että siellä on kaikki kunnossa. Hälytykset ovat olleet myös hyvä etu.

Kun huvilat ovat käytössä, pidämme joka huoneessa tasaisen 22 asteen lämpötilan. Kun siellä ei ole asiakkaita, lämmöt tippuvat automaattisesti säästöprofiiliin. Nyt pystymme vaikuttamaan siihen, että lämpöjä ei nosteta liikaa. Hienosti se meillä toimii!

Onko OptiWatti tuonut säästöjä?

Nyt, kun olemme saaneet lämmityksen etähallintaan, säästö on ollut suuri jo pelkästään työtunneissa. Rahallisesta säästöstä on tuntuma, että on selkeästi eroa aikaisempiin vuosiin, vaikka viime talvena huvilat olivat enemmän käytössä, mikä nostaa sähkönkulutustakin.

Tukeeko OptiWatti yrityksenne vastuullista toimintaa?

Me elämme täällä keskellä luontoa, metsässä, ja ympäristöarvot ovat meille luonnollisesti tärkeitä. Konkreettiset toimenpiteet ovat olleet taloyhtiössämme puheenaiheena ja energiankulutusta haluttaisiin pienentää ja sitä kautta myös hiilijalanjälkeä.

Kaikki kohteemme ovat suorassa sähkölämmityksessä, joten energiaa kuluu. OptiWatti on helpoin ja kevyin ratkaisu, mitä me olemme löytäneet energiatehokkuuden parantamiseen.

Voitteko suositella OptiWattia muille majoitusyrittäjille?

Voin ehdottomasti suositella. Järjestelmä on erittäinkin fiksu. Välitämme myös kolmisenkymmentä muuta vuokramökkiä Yyterin alueella. Talviaikaan näiden kaikkien mökkien lämpöjen manuaalinen säätäminen on iso savotta. Suunnitelmissa on suostutella mökkien omistajat hankkimaan OptiWatti. Tällöin pystyisimme vastaanotossa kootusti seuraamaan kaikkia kohteita. Ja toisihan se säästöä sähkölaskuun mökkien omistajille, kun ei lämmitetä turhaan.

Yyteri Sun Oy

Tutustu Kelluviin huviloihin osoitteessa kelluvathuvilat.fi ja Yyteri Beach lomakeskuksen majoituskohteisiin yyteribeach.fi/majoitus.

Kohde

Reposaaren Kelluvat huvilat:

rakennusvuosi 2008, molemmat huvilat vuokrakäytössä ympäri vuoden

Huvila Kapteeni:

2-kerroksinen, huoneistoala 95 m²

Huvila Kalastaja:

huoneistoala 52 m²

Lämmitysratkaisu:

suorasähkölämmitys

OptiWatti otettu käyttöön:

huhtikuussa 2017

Haluatko kuulla lisää OptiWatista?

TAI SOITA

+358 (0) 29 1701 007
Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin yritysmökit Levillä

Lämmityksen etähallinta yritysmökillä säästää ja helpottaa. Mielenrauhaa, huolettomuutta ja turvallisuutta Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslagin omistamaan noin…

Älykäs lämmityksen ohjaus Valkeakosken kaupungin kiinteistöissä

Energiansäästöä kaupungin kiinteistöissä Valkeakoskella. OptiWatti on käytössä useassa Valkeakosken kaupungin kiinteistössä kuten päiväkodissa, perhetyökeskuksessa sekä…

IVG Polar – toimitilojen lämmityksen hallinta kuntoon

Toimitilojen lämmityksen hallinta tehokkaaksi OptiWatti-älyohjauksella. Toimitilat lämpimäksi ja vuokralaiset tyytyväiseksi Kolmikerroksinen IVG Polar Oy:n omistama…

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.