Sähkölämmitys pörssisähkön halvimmilla hinnoilla

Täysi hyöty pörssisähköstä sähkölämmityksen huonekohtaisella optimoinnilla

OptiWatin pörssisisähkön ohjaus on äärimmäisen tehokas, huonekohtaisesti säädettävä keino sähkölämmitteisen kodin tai kiinteistön energiakustannusten hallintaan.

Pörssisähkön käyttäjänä voit itse vaikuttaa sähköstä maksamaasi hintaan ja sähkölaskun suuruuteen ajoittamalla kulutusta vuorokauden halvimmille tunneille.

Pörssisähkö on

  • markkinahintaista sähköä eli valmiiksi kilpailutettu
  • usein edullisempi vaihtoehto kuin perinteiset kiinteähintaiset sähkösopimukset
  • ekologinen valinta, sillä se kannustaa käyttämään sähköä silloin, kun sitä on runsaasti saatavilla
  • sähkölämmittäjälle mahdollisuus optimoida kulutusta, ohittaa kalliit tunnit ja säästää.

 

Pysyvästi pienempi sähkölasku OptiWatilla

OptiWatti on suomalainen älykäs, huonekohtainen sähkölämmityksen ohjausjärjestelmä, jolla minimoit lämmityksen energiankulutuksen. Voit säästää sähkölämmityksessä jopa 40 % asuinmukavuudesta tinkimättä. Merkittävää säästöä syntyy jo siitä, kun lämmitystä optimoidaan huonekohtaisesti käyttötarpeen mukaan. Lisää säästöä saat antamalla OptiWatin hyödyntää pörssisähkön edulliset tunnit ja ohittaa kalliit tunnit.

Lue lisätietoa OptiWatista.

Kaiken ydin on energian älykäs kokonaishallinta, sillä OptiWatti ohjaa kaikkia lämmityslaitteita

  • suorasähkölämmityksellä toimivista pattereista
  • lattialämmitykseen
  • ilmalämpöpumppuun ja
  • lämminvesivaraajaan.

Lisäsäästöä saat ohjaamalla auton lämmitystä sekä sähköauton latausta. Halutessasi voit optimoida myös aurinkopaneelien tuotantoa.

Lue OptiWatin hyödyistä ja kuinka paljon voit älyohjauksella säästää.

OptiWatilla saa helposti energiatehokkuutta koteihin, kiinteistöihin ja mökeille. Langaton järjestelmä asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle ilman johdotustöitä tai isoa remonttia.

 

Miksi lämmitys kannattaa optimoida huonekohtaisesti?

OptiWatti ajoittaa sähkönkulutusta tehokkaasti vuorokauden edullisimmille tunneille. Kun käytössä on pörssisähkö tai muu markkinahintainen kulutuksen ajoittamiseen kannustava sähkösopimus, optimointi näkyy heti pienempänä sähkölaskuna.

Voit huonekohtaisilla ohjausprofiileilla määrittää, missä huoneissa painotetaan energiansäästöä ja missä asuinmukavuutta. Esimerkiksi varaston ja kylpyhuoneen lämmitys on fiksua optimoida eri tavoin. Suurimmat säästöt saadaan huoneissa, joissa painotetaan säästöä, ja joissa lämpötila saa kalliimpien spot-hintojen aikana laskea jyrkimmin.

OptiWatti automatisoi ajoittamisen puolestasi ja huolehtii siitä, ettei kalliita tunteja käytetä yhtään enempää kuin on välttämätöntä. Hyödyt pörssisähkön edullisista tunneista, alennat sähköstä maksamaasi keskihintaa ja saat pienenimmän mahdollisen sähkölaskun.

Kiinteistö varaa lämpöä, joten muutaman tunnin taukoa sähkölämmityksessä ei yleensä edes huomaa. Sähkön hintaa laskettaessa OptiWatti huomioi sähkön kokonaishinnan, joka koostuu siirto- ja energiamaksusta veroineen.

Mitä jyrkemmin sähkön pörssihinta vuorokauden aikana vaihtelee, sitä tehokkaammin saat hyödynnettyä edulliset tunnit. Tyypillisesti sähkö on päivisin kalliimpaa ja öisin halvempaa. Täältä lisätietoa pörssisähkön huonekohtaisesta optimoinnista.

 

Kulutusjousto eli sähkön käytön ajoittaminen hyödyttää kaikkia sähkön käyttäjiä

Kulutusjoustosta eli ajoittamisesta eivät hyödy pelkästään markkinahintaisen sähkön käyttäjät, vaan se on meidän kaikkien etu. Sähkön käytön siirtäminen korkean kulutuksen eli kalliin hinnan tunneilta edullisempiin hetkiin auttaa sähköjärjestelmäämme toimimaan hyvin. Silloin kun sähkön tuntihinta on edullinen, sähköä on runsaasti tarjolla.

Kulutusjousto on yksinkertainen ratkaisu kysynnän ja tarjonnan tasapainoon, sähkömarkkinoiden keskeiseen haasteeseen. Sähkön käytön ajoittaminen vaikuttaa sähkön saatavuuteen ja hinnoitteluun, joten se on vastuullista toimintaa riippumatta siitä, onko käytössä markkinahintainen sähkösopimus vai ei.

Markkinahintaisen sähkön käyttäjät hyötyvät kulutuksen ajoittamisesta edullisille tunneille heti rahallisesti, mutta kysyntäjoustosta hyötyvät myös kiinteähintaista sähköä ostavat. Kulutusjousto auttaa varmistamaan jatkossa meille kaikille edullisen sähkön.

 

Säästöä ja mukavuutta helposti– sähkösopimuksestasi riippumatta

Kaikki sähkölämmitteiset kiinteistöt ovat optimoitavissa sähkösopimuksen tyypistä riippumatta. OptiWatin huonekohtainen ohjaus leikkaa merkittävästi energiankulutusta ja pienentää sähkölaskua niin kiinteähintaista kuin tuntihintaista pörssisähköä käytettäessä.

OptiWatti on kustannustehokas tapa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja tuoda talo tähän päivään. Etähallinta tietokoneelta tai puhelimelta tuo kodin energiankäytön hallintaan helppoutta, turvallisuutta ja mielenrauhaa. Nautit energiatehokkaan kodin mukavuudesta ja säästät rahaa ja ympäristöä.

OptiWatin asennus omakotitaloon sujuu tavallisesti päivässä, jonka jälkeen palvelu on käytössäsi ja voit alkaa pienentämään sähkölaskua.

Tutustu kokemuksiin OptiWatista ja älyohjauksella saavutettuihin säästöihin!

Aloita kysymällä lisää, autamme mielellämme!

Haluatko kuulla lisää?

Katso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Tähdellä (*)  merkityt kentät ovat pakollisia.