test

Sapettaako sähkölasku? Laita lämmityskulut kuriin!

03/13/2019
sähkölämmitys

Sähkölasku ja lämmitys – miten paljon talon lämpimänä pitäminen maksaa? Kannattaako sähkölämmitteisen talon osto? Kuluttaako yrityksen tai julkisyhteisön kiinteistö liikaa sähköä lämmitykseen? Voiko sähkölämmitteistä kiinteistöä yleensä asua tai ylläpitää kustannustehokkaasti? Sähkölämmitys herättää keskustelua, kysymyksiä ja suoranaisia ennakkoluulojakin.

Me OptiWatilla olemme sitä mieltä, että sähkölämmityksen maine on turhan huono – oikein optimoituna se on energiatehokas, käytännöllinen ja ilmastoystävällinen lämmitysmuoto.

Suuri sähkölasku ongelma etenkin iäkkäämmissä rakennuksissa

Sähkön hinta on noussut viime vuosina, mikä luonnollisesti on kasvattanut suomalaisten sähkölaskuja.

Jos vastaat ikääntyvästä, sähkölämmitteisestä kiinteistöstä joko sen asukkaana tai työsi puolesta, huolesi isosta sähkölaskusta on erityisen aiheellinen. Ennen lämmitysmuodon vaihtamista tai peruskorjauslainan hakemista on kuitenkin vielä paljon tehtävissä.

Kaikki helpot lämmitysenergian säästökohteet kannattaa käydä rauhassa läpi ja pohtia vasta sitten, tarvitaanko suuria investointeja esimerkiksi ikkunoiden vaihtoon tai lisäeristykseen.

Sähkölämmitysopas kertoo, miten säästää

Kuunneltuamme omakotiasukkaiden ja kiinteistöpäälliköiden huolia päätimme koota selkokielisen oppaan, joka tarjoaa konkreettisia keinoja lämmityksen sähkönsäästöön. Opasta varten haastattelimme sekä sähköalan asiantuntijoita että sähkönsäästössä onnistuneita yksityishenkilöitä ja yhteisöjä.

Oppaassa käsitellään myös sähkölämmityksen tulevaisuutta ja ympäristönäkökulmia. Täällä pohjoisessa lämmitysenergia on merkittävä ilmastokaasupäästöjen aiheuttaja, ja sähkölaskun kutistaminen on aina myös ilmastoteko.

Oikotie malttamattomalle: löysät pois hukkalämmityksestä ja olosuhteet kohdalleen

Lämmityskulujen leikkaaminen ei nykymaailmassa tarkoita sitä, että kotona tai toimistolla pitäisi palella. Päinvastoin! Moderni lämmityksenhallinnan älyjärjestelmä etsii automaattisesti mukavimman lämpötilan oleskelutiloihin, kun väki on paikalla. Samalla se poistaa hukkalämmityksen niin vaivihkaa käyttöasteen mukaan, että säästön huomaa usein vasta saatuaan pienentyneen sähkölaskun.

OptiWatti-älyjärjestelmä:

· tekee lämmityksen pienentämisen helpoksi silloin kuin tiloja ei aktiivisesti käytetä
· oppii kunkin huoneen reagoinnin lämpötilan muutoksiin ja osaa ajoittaa lämmityksen aina oikealle ajankohdalle
· poistaa turhaa ylilämmittämistä
· osaa tulkita sääennustetta ja sammuttaa lämmityksen nopeasti, kun päivänpaiste uhkaa tehdä tiloista hautomoita
· viilentää kylppärin lattialämmitystä aamuyön tunneiksi, jolloin talossa nukutaan
· huolehtii, että sama kylppäri on aamulla suloisen lämpöinen suihkuttelijalle
· pitää autotallin lämpimänä vain silloin, kun auto on paikalla
· huolehtii, että ilmalämpöpumppu pelaa saumattomasti yhteen muun lämmitysjärjestelmän kanssa
· hälyttää lämpötilan ja ilmankosteuden muutoksista
· osoittaa talon energiasyöpöt tilat
· tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden ohjata lämpötiloja etänä, vaikka omalta puhelimelta.

Lataa OptiWatti Sähkölämmitysopas ja saat lisää vinkkejä ja asiantuntijoiden näkemyksiä, miten sähkölämmityksestä saa pienellä vaivannäöllä energiatehokkaan!

Lue myös, miten rivitalokodissa puolitettiin sähkölämmityskulut.

Yrittäjä tai kiinteistöpäättäjä – varaa kiinteistöllesi kartoituskäynti!

Tutustu, miten Forenomin moduulihostellissa säästettiin huimasti lämmityksen älyohjauksella.

Lue myös blogikirjoitus: Omakotiasuja, säästätkö sähköä oikein?

Kuntamarkkinat 2022: Energiaoptimoinnin hyödyt kiinteistöissä – kuinka OptiWatti säästää energiaa ja tekee vastuullisuudesta kannattavaa?

Autamme kuntia säästämään energiaa ja tekemään kannattavaa ilmastotyötä. Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen, energiaoptimointi eli energiankulutuksen leikkaaminen…

Ilmastonmuutos ja sähkölämmitys – mitä yhtälöstä pitäisi tietää?

Ilmastonmuutos ja sähkölämmitys - paljonko lämmitys kuluttaa energiaa? Ilmastonmuutos puhuttaa, ja syystä. Viime syksynä julkaistu…

Sapettaako sähkölasku? Laita lämmityskulut kuriin!

Sähkölasku ja lämmitys - miten paljon talon lämpimänä pitäminen maksaa? Kannattaako sähkölämmitteisen talon osto? Kuluttaako…